Rreziku i sëmundjeve të zemrës është i lidhur me ushqime të pasura në natrium dhe kalium dobët


Studimet kanë treguar se një sasi e madhe e natriumit dhe kaliumit të ulët në dietë e lidhur me rritjen e rrezikut të rritjes së presionit të gjakut. Sa më i theksuar për kalium.
Megjithatë, studimi i marrëdhënieve ndërmjet konsumit të kaliumit dhe natriumit yyazytsirnistyu të sëmundjeve kardiovaskulare apo vdekje dha rezultate të përziera.
Hulumtuesit vendosur të përqëndrohet në raport sodium-kalium. Studimet e fundit kanë treguar se ky raport është më i rëndësishëm për të shpjeguar rrezikun e presionit të lartë të gjakut ose sëmundje kardiovaskulare sesa studiuar efektet e këtyre substancave veç e veç.


Hulumtim të botuar në Arkiv e I brendshëm Mjekësi.


Analiza e dietë komunikimit dhe rrezikun e sëmundjeve të zemrës


Kuklin dhe kolegët e ekzaminuar 12.627 amerikanët rritur gjatë Programit Kombëtar tretë të kontrolleve shëndetësore dhe të ushqyerit, duke 1988-1994. Pjesëmarrësit iu përgjigj pyetjeve në lidhje me dietën e tyre dhe kaloi një ekzaminim mjekësor.
Asnjë nga të anketuarve nuk i kanë ndjekur një dietë me kufizimin e kripës. Të gjithë pjesëmarrësit e sëmundjeve të zemrës ose goditje në tru janë të përjashtuara.

Studiuesit monitoruan pjesëmarrësit për 15 vjet. "Në bazë të certifikatave të vdekjes, ne gjurmuar të gjitha vdekjeve nga këto shkaqe"Tha Kuklin.

Mbi 2270 njerëz vdekur survejim, duke përfshirë sëmundjet e sistemit kardiovaskular - in 1268.
Raport të lartë natriumi kalium-u shoqërua me një rritje të rrezikut të vdekjeve, si me sëmundje të zemrës dhe sëmundje të tjera.
Futje natriumi jo më shumë se 1500 mg në ditë dhe 4700 mg kalium në ditë përmbush plotësisht udhëzime për të ushqyerit.

Një sasi e madhe e sodiumit në dietën u shoqërua me një rritje të rrezikut të vdekjes nga ndonjë sëmundje. "Njerëzit në grupin me përmbajtje të lartë të natriumit në dietën kishte një rrezikun e vdekjes rritur nga ndonjë sëmundje prej 73% në krahasim me grupin konsum më pak sodium"Tha Kuklin. Grupi i konsum të lartë natriumi ishin njerëz dietë të cilëve përmbante 5.000 mg e sodiumit në ditë.
Ata të cilët konsumuar 4069 mg kalium në ditë, kishin një rrezik të reduktuar të vdekjes nga ndonjë sëmundje me 49% në krahasim me njerëzit që konsumuar 1793 mg kalium në ditë, thotë Dr Kuklin. Një sasi e madhe e kaliumit në dietë reduktuar rrezikun e vdekjes në sëmundjet e zemrës.

Studiuesit gjetën asnjë lidhje të drejtpërdrejtë mes sasisë së natriumit në ushqime dhe sëmundjeve fatale e sistemit kardiovaskular. Megjithatë, ata nuk mendoj se këto shfuqizon marrëdhëniet në mes të natriumit dhe presionit të lartë të gjakut, të cilat, ata thanë, "njohur mirë".
Në vlerësimin e vlerës së natriumit dhe kaliumit në dietë, ata gjetën se njerëzit me një raport të varfër (shumë natrium dhe kalium pak) ka pasur dy herë rrezikun e vdekjes nga sëmundjet e zemrës dhe një rrezik 50% më të madh të vdekjes nga sëmundje të tjera për mbikëqyrje.Ka më shumë perime?


Pikat Sэtyn të studimeve që gjenden se zvogëluar sasinë e kripës në ushqim është e lidhur shpesh me të reduktuar presionin e lartë të gjakut.
Në këndvështrimin e tij të mjaftueshme për të përqëndrohet në sasinë e kaliumit konsumuar. "Publiku i përgjithshëm nuk duhet të injorojë rezultatet e hulumtimit të fundit, dhe hani salads shumë, perime dhe fruta"Ai thotë.
Ai beson se në qoftë se njerëzit të ndjekin këshillën e tij, vetë natriumi do të kujdeset për veten.
Kjo nuk është kreu i Departamentit të Shëndetësisë së Nju Jorkut, Thomas Farley, një mjek certifikuar dhe Master i Shëndetit Publik. Ai është bashkë-autor i komentimit të studimit.

"Natriumi dhe kaliumi shoqëruar me vdekshmërinë në mënyrë të pavarur nga njëri-tjetri"Ai tha se. Kështu që njerëzit mendonin se duke zvogëluar sasinë e natriumit ul rrezikun e vdekjes nga ndonjë sëmundje.
E vetmja mënyrë për të balancuar natrium dhe kalium është refuzimi i gatshëm për t'u ngrënë ushqim. Ai thotë se natriumi është shtuar në të gatshme për t'u ngrënë ushqime, dhe "Kaliumi tenton të kulloj".
Patate e ëmbël përmban rreth 694 mg kalium. 220 gram kos përmban 531 mg, dhe patate të pjekura - 610 mg.