Shkalla e trashje


Vlerësimi vizual është shumë subjektive: ne të heqë dorë veten më të mirë se ai në fakt është, dhe njerëzit anasjelltas dashur ne jemi duke u përpjekur për të dekoroj. Paanshme të përcaktuar shkallën e trashje do të ndihmojë në faktor të veçantë - të ashtuquajturin indeksin e masës trupore (BMI). Llogarit ajo shumë e thjeshtë, ju duhet vetëm për krahun e peshave, matjen kasetë dhe kalkulator.
BMI është e barabartë me një përqindje duke pjesëtuar peshën e trupit në kilogram marra, sheshi i normës së rritjes, merret në metra. Për shembull, lartësia juaj 163 m, pesha - 59 kg në këtë rast BMI = 59 / (163x163) = 2220. Kjo do të thotë peshën tuaj të përkryer normale (BMI brenda 20-25).


Nëse raporti rezulton është midis 25 dhe 30 njësi, ju duhet të marrë një më trajtojnë dietën e tyre dhe mënyrën e jetesës. Kjo BMI nuk është duke folur për trashje, por paralajmëron se pesha është "kërceu" mbi normale.
BMI është e barabartë me 1, 30-35 fazë tregon trashje: peshe aktual tejkalon ideal për 1-29%. Kur a BMI prej 35-40 është vendosur 2 gradë trashje kur peshës trupore është i ndryshëm nga ideal më shumë se 30-49%. Trashje klasën e 3 rrit peshën ideale me 50-99%, dhe indeksi në masë trupin e më shumë se 40 njësi.

Metodat e trajtimit


Trajtim efektiv i trashje përfshin një dietë të veçantë dhe ushtrim. Ka edhe barna që ulin oreksin dhe metabolizmin, por blej ato pa një recetë është e pamundur. Një mjek përshkruajnë këto agjentë vetëm në qoftë se të dietë të zgjatur dhe të ushtrojë sistematik nën mbikëqyrjen e tij dështoi. Pra, së pari duhet të punojnë shumë, por pa fanatizëm.
Është e rëndësishme të kujtoni që trupi në çdo rast kundërindikuar stres dhe mbingarkesë, nuk mund një ditë plotësisht të heqë dorë nga ushqimi dhe "grevë urie" në emër të bukurisë. Kjo mund të rezultojë në probleme serioze me tretje. Ngarkesës fortë zakon nuk është të japë një efekt pozitiv, por vetëm krepaturu ose Crick tmerrshme. Ushqimi dhe sporti duhet të shkojë pa probleme çdo ditë reduktimin e numrit të kalorive dhe rritjen e aktivitetit.

Çfarë duhet të hani?
Në dietë duhet të përjashtohen nga dietë e ushqimeve lehtësisht të tretshëm të pasura me karbohidrate - ëmbëlsira ajrore, ëmbëlsira krem, çokollata, candies dhe ëmbëlsirat tjera të preferuar. Ata duhet të zëvendësojë ushqime të pasura me vitamina, fibra dhe komponente bioactive: perime, fruta, arra, perime, drithërat. Por nga qumësht, vezë dhe mish nuk mund të refuzojë - mbipeshë ne duhet vetëm carbs dhe ëmbëlsira në vend të stehenets proteinave.
Ushqimi për trashje 1 dhe 2 shkallë duhet të përfshijnë dietë të përditshme që përfshin:


  • 70-90 gram proteina;

  • 100-200 g karbohidratet;

  • 65-75 gram yndyrë.


  • Ushqimi për klasën e trashje 3 më të ngurtë:

  • 60-70 g - proteinat;

  • 100 g - karbohidratet;

  • 50-60 D - yndyrna.


  • Metoda radikale
    Për fat të keq, trajtimi i dietës dhe ngarkesa e mirë vetëm për trashje 1 dhe 2 gradë. Kur një BMI "kërceu" mbi 40 metoda të tilla nuk janë të efektshme, por, si ilaçe. Për këto forma të rënda të trajtimit kirurgjik ekziston metodë: stomak "marrë në", dmth reduktuar në madhësi. Pas operacionit, pacienti nuk mund të hani në nivelet e mëparshme, dhe pesha e trupit ka filluar të bjerë. Emërohet trajtim të tillë vetëm nëse operacionet klasën e 3 trashje janë kryer pa prerje (një lazer rreze birë).