Aditivëve të ushqimit në produktet e mishit të


Shkencëtarët dhe mjekët nuk e rekomandojmë për të blerë ushqime të tilla si salcice, burgers, salcice, salcice, dumplings dhe produkteve të tjera nga mish i grirë. Ekspertët thonë se këto produkte të mishit janë të rrezikshme për shëndetin e fëmijëve të vegjël dhe gratë shtatzëna. Ajo rezulton se ata kanë pothuajse asnjë mish në të mirë mund të jetë deri në 5%, dhe pjesa tjetër - kjo është ushqim aditivëve produkte të mishit.
Rastësisht, në përputhje me standardet e ndryshme kombëtare, produktet ushqimore duhet të përmbajë mish të paktën 60% e vërtetë. Megjithatë, shumica e prodhuesve të panxharit të zëvendësojë mish dhe soje, dhe për të dhënë atë shijen e duhur, ngjyra dhe erë shtuar për produktet e mishit amplifiers të ndryshme.Produktet edhe që nuk mund të përballojë të gjithë banorët (për shkak të kostos së tij të lartë), sasia e mishit, zakonisht jo më shumë se 10 - 15%. Përveç kësaj, shumë ekspertë thonë se industria e mishit që në vitet e fundit rastet e përbërësve të ushqimit të tepërt nuk miratohet për përdorim në dietën e njeriut. Më parë shtojcave ishin vetëm karakter të vetëm, por tani dritë në lidhje me prodhimin dhe zëvendësimin e suksesshëm të cilësive natyrore, janë përdorur në çdo produktet e mishit. Ekspertët rusë thonë se disa produkte nuk janë mish, veçanërisht në e lirë.


Aditivëve janë kimike, biologjike dhe aromatike. Prodhuesit më të ndërgjegjshëm të shkruaj mbi etiketat që shoqërojnë atë përbërje të ngjashme natyrore, por të tjerët preferojnë të mos specifikojë përbërësit e vërtetë. Për më tepër, aditivëve mishit artificiale ishin një plotësues për patatina, biskota dhe ushqime të tjera. Të ashtuquajturat ushqime të gatshme me shije të proshutë ose mish derri - kjo është asgjë si lëndëve ushqimore, dhe natyrisht, ata nuk kanë mish. Produkte të ngjashme tregojnë një mundësi gati të pafund të kimisë moderne. Fakti që nuk është një produkt i tillë mishit që mund të ruhen pa ngrirjes për gjashtë muaj, dhe kjo është koha për të qëndruar në paketat e patate të skuqura dhe produkteve të tjera të thata.


Përveç kësaj, disa studiues argumentojnë se shumë aditivëve janë problematike, sidomos në mesin e brezit të ri. Rinj fëmija, aq më shpejt ajo bëhet e varur nga produkte të tilla mishit. Agjentët speciale vepron në receptorët në tru në mënyrë që ata të fillojnë të prodhohen hormonet që janë përgjegjëse për kënaqësi, argëtim dhe qejf. Këto elemente në produktet ushqimore nuk kanë shije apo erë, kështu që ata nuk mund të njihet pa analiza laboratorike. Si rezultat, prindërit përballen me dëshirat e fëmijëve të tyre kur ata refuzojnë të hanë ushqime të ndryshme dhe duhet të lihet saktësisht "magjike" salcice, burgers.


Vlen të përmendet se disa produkte psevdomyasnыe mund të dallohen nga të vërteta në procesin e blerjes. Së pari, ato mund të jenë me ngjyra shumë të ndritshme ose të keqe paketimin ngjitur ambalazhi. Së dyti, ata shpesh u mungon e përshkrimit. Dhe kur gatim ose prerja mish me shumë aditivëve bymehet dhe shpërbëhet në copa të paraqitjes të dyshimtë dhe cilësinë. Jo për të përmendur strukturë që amvise para nesh, pas trajtimit të ngrohjes së produktit ushqimor.

Produktet e plotë ushqimore nga mishi nuk kanë ujë të tepërt, të gjitha të lëngshme është në shkrim e këndim teknologjisë përgatitje. Dhe produktet e mishit me aditivëve të dëmshme ngopur gjithmonë përbërjes ujore soje që tregon veten kur pjekje, tiganisje dhe gatim. Në fakt, uji fillon të zhduket dhe të shkojnë, dhe elementet toksike të mbetet në produkt, duke plotësuar çdo pjesë të saj. Si rezultat i kësaj, produkti mund të reduktohet në madhësi nga pothuajse gjysma, dhe do të përmbajnë substanca të rrezikshme. Për shembull, këto aditivëve kur përdoret rregullisht të çojë në infertilitetit mashkullor dhe femëror, duke përfshirë edhe duke shkaktuar një ulje të numrit dhe lëvizshmërinë e spermës në meshkuj, dhe seks më të drejtë vërejtur ciklit menstrual.