Është e dobishme për të zvogëluar sasinë e zemrës kripë


Zvogëluar sasinë e kripës në dietë të çon në një reduktim të vogël në presionin e gjakut, sipas një studimi të ri. Por studimi nuk vërteton se ajo redukton yyazytsirnist e sëmundjeve kardiovaskulare dhe vdekje prej tyre, thanë hulumtuesit.
Studimi nuk e quan vidyazykatysya e kripë, thotë Rod Taylor, shkencëtar, shkallë, profesor studiuar shërbimin shëndetësor e Universitetit të Exeter, në Britani të Madhe.
Rishikimi vlerëson historinë mjekësore rreth 6500 persona dhe botuar në Amerikan Ditar e Hipertensionit dhe Cochrane Baza e të dhënave e Sistematik 2011 Shqyrtime .


Tyler pranon se ai nuk ka gjetur dëshmi bindëse për uljen e rrezikut të sëmundjeve të zemrës dhe vdekjen duke reduktuar sasinë e kripës në ushqim, si numri i anketuar është shumë e vogël. Një pjesëmarrësit e studimit që reduktuar sasinë e kripës gjatë votimit mund të kthehen në zakonet e tyre, tha ai.
Në afat të shkurtër, për dy vjet, pjesëmarrësit u dhënë këshilla për të reduktuar futje kripë, e cila çoi në një reduktim në vdekshmëri, thotë Taylor. "Në afat të gjatë, më shumë se 10 vjet, rezultate pozitive janë zhdukur. Ne priren të mendojnë se rimëkëmbja është rezultat i shprehive të hahet".

"Kjo tregon se këshillat për të zvogëluar sasinë e ushqimit të konsumuar kripë mjaftueshme", Thotë shkencëtari.

Ai tha se një qasje që përfshin etiketimin shtesë për paketimin e produkteve, ndihmës shtetërore dhe hulumtime shtesë në lidhje me këtë problem të integruar.
Megjithatë Salt Instituti i sheh të dhëna të reja krejt ndryshe. Në një deklaratë, grupi industria ka thënë se të dhënat i ri është baza që qeveria të ndalojë përpjekjet për të reduktuar futje kripë për sa kohë që përfitimet nuk do të provohet.Kripë dhe sistemin kardiovaskular


Grupi Taylor studiuar shtatë studime të publikuara, numri i përgjithshëm i pjesëmarrësve e cila ishte rreth 6,500 njerëz. Disa pjesëmarrës kishin presion normal të gjakut, disa - në rritje. Një studim i shqyrtuar ndikimin e kripës në dështimit të zemrës.
Reduktimi i marrjes kripë çon në një rënie të qetë në presionin e gjakut. Presioni sistolik gjaku është reduktuar pak, rreth 1 deri në 4 pika. Kjo shifër pasqyron presionin e gjakut gjatë rrahje zemre. E ashtuquajtura "Presioni lart"Dhe vlera e saj në pikën e fillimit (për shembull, 120 dhe 80-120 është presion systolic).

Megjithatë, studiuesit gjetën se duke zvogëluar sasinë e kripës rrit rrezikun e vdekjes nga të gjitha shkaqet në pacientët me infarkt në zemër.
Ata gjithashtu arriti në përfundimin se dëshmia e reduktimit të vdekshmërisë duke reduktuar futje kripë në grupet e tjera të mjaftueshme.
Kripë Instituti besojnë se studimi është e nevojshme në shkallë të gjerë klinik i efektit të reduktimit të kripës marrjes së shëndetit.
Në një deklaratë, përfaqësuesi i kripës Institutit Mort Sэtyna thonë se politika e shëndetit në lidhje me kripë duhet të ketë një bazë të qartë provave. "Autoritetet shëndetësore në mënyrë të paarsyeshme të injorojë provat e madhe klinike në ndjekje të dëshpëruar për një kufizim të marrjes kripë, bazuar më shumë në ideologji, nuk shkenca"Tha Sэtyn.Sipas Shoqatës Amerikane për Studimin e sëmundjeve të zemrës


Në një deklaratë të kohëve të fundit të Shoqatës Amerikane për Studimin e sëmundjeve të zemrës (AHA), tregon një studim pasigurisë. Studimi përmban të dhëna për të bardhët dhe aziatikët moshën e mesme, edhe pse presioni i lartë i gjakut është më e zakonshme në mesin e më të vjetër amerikanë dhe afrikane amerikanët. Përveç kësaj, AHA vuri në gjatësinë pamjaftueshëm të këtyre vëzhgimeve, pasi rreziku i sëmundjeve të zemrës dhe goditje në tru zhvillohet ngadalë.

Sekretari i shtypit i Shoqatës Amerikane për Studimin e sëmundjeve të zemrës, tha se organizata insistojnë në rekomandimet e tij për natrium, botuar në fillim të këtij viti.
AHA inkurajon konsumatorët, qeveria amerikane dhe prodhuesit e ushqimit për të rritur përpjekjet për të reduktuar konsumin e kripës.
AHA rekomandon popullatën që të konsumojnë jo më shumë se 1.500 mg kripë në ditë. Kjo është e dëmshme për presionin e gjakut dhe rritje të rrezikut të sëmundjes së veshkave, goditje dhe infarkt miokardi.

Sipas AHA, tani amerikan mesatar konsumon dy herë shumën e rekomanduar e sodiumit.
Për shembull, një hamburger me djathë të dyfishtë nga një restorant ushqimi të shpejtë përmban rreth 1051 mg e sodiumit, tha se Departamenti Amerikan i Bujqësisë (USDA).
Rezultatet e studimit nuk do të ndikojë në këshillën që i jep Susan Shteynbaum, kirurg operativ, spitali kardiologun parandaluese Lenox Hill Hospital në Nju Jork. "Bazuar në rezultatet, unë do të vazhdojë të këshillojë njerëzit për të reduktuar sasinë e kripës së konsumuar me ushqim"- Tha ajo.

Ajo tregon se presioni i gjakut është zvogëluar. Bazuar në këtë fakt, Shteynbaum jep rezultate të shëndetshme. "Është e nevojshme për të kryer shumë hulumtime", Tha ajo. "Por tani për tani ne duhet të vazhdojmë të flasim për përfitimet e zvogëluar sasinë e kripës".
Gordon Tomaselli, një mjek certifikuar, president i Shoqatës Amerikane për studimin e sëmundjeve të zemrës dhe kreu i departamentit kardiologjisë të Shkollës së Mjekësisë në Universitetin Johns Hopkins gjithashtu në plan për rekomandime për pacientët e tyre. "Unë do të vazhdojë të tregojë njerëzve në lidhje me nevojën për të mbështetur sasi të vogël të kripës në ushqim".

Pavarësisht AHA rekomandon një kompensim maksimal ditor prej 1.500 mg e sodiumit, Gordon Tomaselli tha se USDA rekomandon natriumi në një shumë prej jo më shumë se 2300 mg në ditë për të gjithë popullatën dhe më pak se 1500 mg për njerëzit mbi moshën 51. E njëjta sasi e sodiumit rekomanduar në çdo -yakomu për moshën, afrikano-amerikanët, njerëzit me diabet, tension të lartë apo sëmundje kronike të veshkave.