Çfarë është më e mirë për shëndetin e gjalpë ose margarinë


Margarinë, e krijuar në shekullin e 19 për ushtrinë e Napoleonit në historinë e saj mori jetën e jo më pak tifozët trans yndyra se sa madhësia e tërë ushtrisë që po marshon drejt Kremlinit.
Shkëlqyer margarinë vaj zëvendësim ishte më fitimprurëse ekonomikisht, dhe gëzonte sukses të madh në klasë të varfër evropianët, dhe cilësia e dytë pozitive është jeta e saj më të gjatë raft, si rruga nga Luvrit në Sheshin e Kuq nuk e ngushtë. Ekspertët në fushën e dietologji dhe të ushqyerit sot kredituar me margarinë dhe një tjetër avantazh.Prodhuar nga vajra bimore, ajo ka një numër të madh, në fushë - dhe mono - yndyrna të ngopura dhe kështu nuk ka kolesterol, dhe kjo nuk është e gjitha - mbi konsumin kundërshtim margarinë të çon për të ulur nivelet e kolesterolit në gjak. Cilësitë e naftës njëjta nuk mund të mburremi, dhe rezultat i përdorimit të tij krejtësisht të kundërta. Kjo është ndërtuar dhe e tërë politika e promovimit peshën margarinë në qepallat e hershme 20.

Kuzhinë moderne arritur, si dhe për të pjesërisht të zgjidhur çështjen dhe trans yndyrna, një numër i madh i tyre mund të gjenden në durum margarinë, dhe në mënyrë të konsiderueshme nën përmbajtjen e tyre në varietete të buta. Ekspertët e të ushqyerit dhe biokimistë besojnë varietete të buta opsioni më i mirë për njerëzit e shëndetit të ndërgjegjshëm.


Përgjigju pa mëdyshje, se shëndeti i mirë për vaj ose margarinë, nuk është aq e thjeshtë. Kalorive këtyre dy produkteve është i njëjtë. Djalli me vlerë pas margarinë janë të njëjtat yndyrna trans marra nga hydrogenation (konvertimit të ngurta yndyrë lëngshme perimesh yndyrë), të cilat përmirësojnë shijen dhe të zgjasë jetën shelfin e produkteve. Për vajrave është fshehur një sasi të madhe të yndyrave të ngopura shtazore që tërheqin arteriosklerozës, infarkt miokardi. Dhe, duke qenë se prodhimi i ushqimit është rritur në shumë miliardë biznes, nga lëvdata, si vetëdija njerëzore fakte bujshme të tmerrshme në asnjë drejtim mund të gjenden në numër të madh në mediat e lajmeve është sponsorizuar nga një, pastaj palën tjetër. Dhe lufta për peshore të adhurimit në konflikt ", vaj ose margarinë" e nuk do të ndalet të menduarit.


Ju mund të zgjidhni një opsion të tretë, më të mirë të shëndetit - përhapjen. Përhapjen - një margarinë të veçantë të lehta apo "vaj butë", ai përmban një përzierje e qumështit dhe perimeve yndyrna. Zgjidhni Përhapjen të konsumit mesatar do të jetë më e lehtë për përqindjen e yndyrë të kafshëve, më e lartë përqindja, afër produkt me gjalpë, dhe vlerës minimale ajo sjell për të përhapur me rafte margarinë në dritaret e supermarkete. Përdoret për të bërë vajra vegjetale përhapja mund të jetë e këndshme për syrin e konsumatorit. Ajo mund të jetë yndyrë nga kokosit, vaj palme, dhe mund të gaboj më të përshtatshme për këtë yndyrave nga farat e lulediellit.


Të dëmshme për shëndetin e naftës, sipas burimeve autoritative si çmim, i cili është duke u përpjekur disa monedhë shtesë për të na mbrojtur nga blerjen e saj, dhe shpesh kemi dëgjuar të argumentit të tillë të arsyeshme thjesht nuk lë mundësi për arsyetim apo kritika. Ne gjendemi në një fazë të përzgjedhjes para prioritetet e ardhshme të shëndetit dhe situatën aktuale në kartën e kreditit, shpesh shtyrë çështjen e investimeve në versionin e parë në një datë të mëvonshme.

Një tjetër mendim "politika fiskale." Diskutimi i kësaj çështjeje ka marrë vëmendjen në zyrat më të larta të Bashkimit Evropian, nxitur në ndalimin e përdorimit të trans fats të madhe kujtoj përfshira në margarinë ose, të paktën, kufizime për numrin në ushqime me tregues të njëjtin numër në paketimin e produktit.

Shumica e kompanive të kryer biznesin e tyre në fushën e ushqimit të lëvizur në më të përshtatshëm për të ruajtur dhe produkt të lirë - margarinë, dhe akuzat e përhapura arsyetuar në drejtim të trans fats, përkthyer me sukses në anën tjetër, duke thënë se ka edhe më keq. Edhe pse një numër në rritje i kafene dhe restorante të lëvizur ose ndoshta kanë kaluar kohë të gjatë në margarinë mes chefs lartë fund, ky fakt nuk e meriton respekt.

Gjeni se çfarë është e mirë për shëndetin e gjalpë ose margarinë, shumë e thjeshtë. Vetëm nevojë për moderim. Sepse përfshirjen e tepruar në diçka, nuk do të ju bëjë më të shëndetshëm. Edhe pse yndyrna të ngopura janë gjalpë, dhe mos mbizotërojë në dietën tuaj të përditshme, yndyrna trans krejtësisht të përjashtuara nga ajo nuk do të jetë e tepërt. Gjalpë ose margarinë - zgjedhja është e juaja, jo vetëm piddaytesya imponuar mendimet e njerëzve të tjerë reklamat kompanitë gjigandët e industrisë ushqimore. Lexoni ndërmjet linjave të reklamave fjalën "fitim".


Shmangni paktën pjesërisht, kjo çështje mund të jetë përdorur në vajrat bimore gatim: ulliri, luledielli dhe palme kokosit apo në përgjithësi mund të dekurajojnë kthim në margarinë. Ndërsa zgjidhni këtë margarinë që nuk përmban yndyrna trans, në supermarkete moderne nuk do të bëjë punë.

Përhapur me përparësi në ujë apo vaj perimesh gjithashtu kanë një ndikim pozitiv në shëndetin tuaj. Dhe shtoi me këtë, këshilla jonë, sens të përbashkët dhe shqetësim për familjen e tij, do t'ju lejojë të bëni zgjedhjen e duhur. Jo zaanhazhyrovanыy veprime ushtarake, mediat, dhe nuk përmbajnë fitoren ndonjëherë mbi njëri-tjetrin. Për shkak se tregu nuk mund të mashtrojnë, dhe qëllimi i çdo lufte nuk është fitorja, por fakti i vazhdimit të saj sjell dividendës veçantë njohuri dhe të interesuara klanet dhe organizatat.