Si për të kombinuar gatim me shqetësim për shëndetin


Mikrovalë janë një formë e valëve elektromagnetike rrezatimit të energjisë elektrike dhe magnetike që lëvizin nëpër hapësirë ​​në një kohë. Rrezatimi elektromagnetik është llogaritur në rangun e energjisë shumë të lartë (rrezet gama dhe X-rrezet) në një fund të spektrit të energjisë shumë e ulët (valët e radios) në anën tjetër të spektrit.
Mikrovalë janë në fund të spektrit, duke pasur energji të ulët, e dyta vetëm për të valëve të radios. Ata kanë një gjatësi vale prej rreth 48 inç - gjerësinë e kokës njerëzore.


Mikrovalë janë të bazuara në magnetron (termi vjen nga fjala "magnet" dhe "elektronike"), i cili është gjithashtu një pajisje për përdorim në bord radar që është përdorur gjatë Luftës së Dytë Botërore. Kështu, emri i hershëm për mikrovalë furrat: radyodalnomer.
Magnetron është një tub në të cilën elektronet janë të ekspozuar ndaj dy fushave magnetike dhe elektrike, prodhimin e një fushë elektromagnetike me një frekuencë prej rreth 2450 megahertz (MHz) ose 24 gigahertz (GHz).
Mikrovalë shkaktojnë ngrohje dielektrike. Ata janë të shpërndarë brenda mikrovalë tuaj dhe absorbohet ushqim që ju vënë në të. Që nga molekulat e ujit janë bipolar, me pagesë pozitive dhe negative, ata shpejt rrotullohen në rotacion fushë elektrike. Molekulat e ujit në lëkund ushqimit fort në frekuenca shumë të larta, frekuenca e vibrimit është miliona herë në sekondë, duke krijuar fërkime molekulare, e cila nxehet ushqimi.


Nëse produktit ose në objektin, të vendosura në mikrovalë, nuk ka ujë, nuk do të jetë në gjendje për të pësojë këtë efekt termik dhe do të mbeten të ftohtë.
Struktura e molekulës së ujit është prishur dhe deformuar keq. Kjo është e ndryshme nga ushqimi konvencionale ngrohjes kur ngrohjes convective transferohet jashtë, brenda. Gatim në mikrovalë fillon me molekula të cilat janë prezente në ujë.
Në kundërshtim me besimin popullor, një mikrovalë furrë gatuan ushqimin jo "brenda". Gjatë përgatitjes së një ushqim masiv, mikrovalë nxehet shtresa e jashtme dhe shtresat e brendshme janë të përgatitur kryesisht me kryerjen e ngrohjes nga shtresa e jashtme e nxehtë brendshëm.

Që jo të gjitha pjesët e produktit që përmban të njëjtën sasi të ngrohjen e ujit është e pabarabartë.
Përveç kësaj, mikrovalë krijon komponimet re, të quajtur komponimet radiolytic që nuk janë gjetur në trupin e njeriut dhe natyrës. Shkencëtarët ende nuk dijeni të këtyre komponimeve të flasë me besim rreth ndikimit të tyre në trupin e njeriut.
Përveç fërkimit detyruar, i cili krijon ngrohjes, quhet efekti termik është gjithashtu efekte athermanous nuk janë kuptuar mirë, pasi ato janë të vështira për t'u matur. Këto efekte atermycheskymy janë marrë përgjegjësinë për shumicën e deformimit dhe degradimin e qelizave dhe të molekulave.

Si një shembull, rrezatimi me mikrovalë përdorur në teknologjinë e gjen, ai mund të dobësojë gjenetikën e membranave qelizore. Shkencëtarët përdorur mikrovalë për të ndarë qelizat nga njëri-tjetri dhe shkatërrimin e tyre. Qelizat e dëmtuara të bëhen pre e lehtë për viruset, kërpudhave dhe mikroorganizmave tjerë.


"Microwave" sëmundje


Kur indet e trupit tuaj kanë kontakt të drejtpërdrejtë me mikrovalë, ata e marrin vendin e njëjta deformime të dhunshme që mund të çojnë në një "sëmundje mikrovalë."

Njerëzit të ekspozuar ndaj niveleve të larta të rrezatimit mikrovalë, duke përjetuar simptoma të ndryshme, duke përfshirë:Pagjumësi, djersitje natën, dhe çrregullime të ndryshme të gjumit;
Dhimbje koke dhe marramendje;
Nyjet limfatike fryrë dhe dobësimin e sistemit imunitar;
Shkelja rozuyazykah aftësive;
Depresioni dhe nervozizëm;
Vjellje dhe humbje e oreksit;
Problemet me vizion;
Urinim i shpeshtë dhe etja ekstreme.Ka spektër të mjaftueshëm të plotë të të dhënave që tregon se njerëzit që jetojnë në afërsi të qelizave kullat me antenat dhe të tjera të lartë të frekuencave të rrezatimit emetuar mikrovalë tavolinë, në shkallë të ndryshme, vuajnë këtë lloj simptome.

Sipas Profesor Franz Adelkofera, një shkencëtar kryesor në fushën e efekteve biologjike të fushave elektromagnetike;
"Ka prova e vërtetë që të lartë të frekuencave fusha elektromagnetike mund të ketë efekte toksike gjenotip. Dhe dëmtimi i tillë ADN është gjithmonë një shkak të kancerit.
Ne kemi gjetur këtë një efekt shkatërrues në gjene në një nivel që është në mënyrë të konsiderueshme nën kufijtë e sigurisë të përcaktuara zyrtarisht. Kjo është arsyeja pse ne besojmë se është e nevojshme për të krijuar sigurinë biologjike, jo një efekt termik.
Niveli i lejuar i sigurisë rrezatimit duhet të bazohet në biologji, jo fizike. "Njëzet studime ruse konfirmoj shqetësime në lidhje me efektin e furrat me mikrovalë


Shpikjen e mjeteve të para mikrovalë atribuohet nazistëve të cilët përdoren furrat me mikrovalë për gatim, duke siguruar kështu furnizimin me ushqime trupat e tij celular gjatë pushtimit të tyre të Bashkimit Sovjetik gjatë Luftës së Dytë Botërore. Këto furrat me mikrovalë parë ishin eksperimentale. Pas luftës, Departamenti Amerikan ushtarak u ngarkuar për të hetuar sigurinë e furrat me mikrovalë.

Por ishte rusët ishin ata që me të vërtetë morën demin nga brirët.
Pas luftës, rusët morën disa nga këto furrat me mikrovalë dhe ata kryer një studim të plotë të efekteve të tyre biologjike. Alarmuar nga ajo që ata kanë mësuar rusisht në 1976 furrat me mikrovalë të ndaluara, dhe gjatë ndalimi perestrojkës u hoq.
Njëzet vjet të studimeve ruse (plus studimi gjerman në vitin 1942 në Berlin) të sigurojë argumente të forta kundër sigurinë e ushqimit të gatuar në një furrë me mikrovalë.
Gjetjet e tyre çoi në faktin se qeveria ruse lëshuar një paralajmërim ndërkombëtar rreth dëmit të mundshëm biologjik dhe mjedisor lidhur me përdorimin e furrat me mikrovalë dhe frekuencë të lartë të pajisjeve elektronike të ngjashme (p.sh. telefonat celularë).

Studiuesit kanadez ka gjetur se pothuajse të gjitha produktet hetohen pas përpunimit në mikrovalë u formuan carcinogens.Mikrovalët konverton disa amino acidet në qumësht dhe drithëra të carcinogens.
Gatim mish në mikrovalë çoi në formimin e substancave kancerogjene D-nytrosodyentanolamyna.
Në zhbllokimin e mikrovalë fruta të ngrira kthyer glucoside dhe halaktozyd përfshira në fruta, në grupin e substancave kancerogjene.

Një efekt shumë të shkurtër e mikrovalëve në perime gatuar ose të ngrira konvertuar alkaloide tyre bimëve në carcinogens.
Pas përpunimit në mikrovalë, në bimë, sidomos të lashtave rrënjë, u formuan radikalet e lira kancerogjene.
Ajo u gjet se degradimi strukturore të çon në një rënie në vlerë ushqyese. 60 në 90% të të gjitha produkteve janë testuar, tregoi një reduktim të ndjeshëm në kompleksin e vitaminave B, vitamina C dhe E, minerale esenciale dhe lypotropov (substanca që parandalojnë një akumulim jonormal të yndyrës).


Hulumtimi zviceran klinike: Hans Hertel


Disa dëshmi mjaft të fortë se ndikimi shkatërrues i mikrovalë, nuk është cituar shpesh kërkime nga shkencëtar zviceran me emrin Hans Hertel. Dr Hertel ishte shkencëtari i parë i cili e ka studiuar ndikimin e ushqimit pas përpunimit në një furrë me mikrovalë në gjak dhe fiziologjisë.
Hulumtimi i tij i vogël, në bashkëpunim me Dr Bernard bosh në Institutin Federal Zviceran të Teknologjisë dhe biokimisë Universitetit tregoi efektin degjenerative të mikrovalë mbi produktet që janë gatuar në të.

Dr Hertel arriti në përfundimin se gatimi me mikrovalë ndryshuar ushqyesve në ushqim, dhe ndryshimet që kanë ndodhur në gjak mund të çojë në efekte negative shëndetësore.
Konkluzionet Hertelya qëndronte në faktin se ushqimi nga furrë me mikrovalë rezultoi në:Nivele të larta të kolesterolit;
Zvogëlimi i numrit të leukociteve (qelizat e bardha të gjakut), i cili siguron otravlenyyae;
Zvogëlimi i numrit të qelizave të kuqe të gjakut;
Komponimet Formimi radyolytycheskyh;
Reduktimi në hemoglobinë që mund të tregojë anemi.
Nuk është çudi, hulumtimi i Dr. Hertelya u takua me rezistencë të madhe nga ata që mund të humbasin këtë.
Mjekët heshtin Hertelya përdorur kërkesën vënë përpara nga Organizata e Tregtisë së Zvicrës në vitin 1992, e cila më vonë, në vitin 1998, u anulua. Por gazetari amerikan Shën Valentinit fakt publikoi një studim në Hertelya Kërkim për Shëndetësor në pranverë 1992.
Studimi nuk ishte pa gabime. Ai u ndoq nga një total prej tetë anëtarë, njëri prej të cilëve ishte vetë Hertel. Pa marrë parasysh se sa bindëse ishin rezultatet, metodologjia e studimit nuk mund të përballojë shqyrtim shkencore.

Megjithë mangësitë metodologjike Hertelya, rezultatet e tij nuk mund të mos shkaktojë shqetësim në aspektin e ndikimit të rrezatimit mikrovalë siguron ushqim dhe duhet të merret si një pikënisje për hulumtim më të gjerë dhe të besueshëm në të ardhmen.
Hertel tha: "Nuk është një atom, molekulë, celular ose ndonjë sistem tjetër organike në gjendje të përballoj një të dhunshme, pushtet të tillë shkatërruese për çdo periudhë kohore. Dëmtimi i strukturave të zhvillohet edhe me kapacitet të ulët furrë varg me mikrovalë në një milliwatts. "

Së fundi, çështja e fotone bio.


Efektet e mundshme në bio-fotone mikrovalë


Byofotonyka shqyrton dhe hulumton fotone dhe ndërveprimet e tyre brenda sistemeve biologjike. Pjesa më e madhe e punës në fushën e fotone bio u mbajt në Gjermani. Dr. Dietrich Klynhhard biseduar për bio-fotone në vitin 2008 në një intervistë.
Bio-fotone janë njësi më të vogla fizike të botës, të mbajtur dhe të përdorura nga të gjitha organizmat biologjike, duke përfshirë ju. Vital energjisë diellore gjen rrugën e saj në qelizat tuaja duke përdorur ushqimin që ju hani në formën e fotone bio.

Fotone Bio përmbajnë të rëndësishëm bio-informacion që është thelbësore për shumë procese vitale të trupit. Ata janë pjesërisht përgjegjës për ndjenjën tuaj të vitalitetit dhe ndjenjën e mirëqenies. Ju merrni fotone bio duke ngrënë ushqime të pasura me to, të tilla si perime të rritur natyrshëm të freskëta dhe fruta pjekur në diell, të cilat janë të pasura me energji të lehta.
Energjia e më shumë dritë në gjendje për të mbajtur ushqimin, më shumë kalori.
Nëse ka një "efekt mikrovalë" (dhe si ju mund të shihni, ka shumë dëshmi se ai ekziston), mikrovalë potencialisht mund të shkatërrojë fotone bio në të njëjtën mënyrë që ajo të ndryshojë struktura të tjera, duke e bërë ushqim i vdekur dhe i vdekur.

Duket e mundshme që mikrovalë mund të rrënojat apo të shkatërrojë bio-fotone, si ata mund të shkatërrojnë ADN!


Efektet afatgjata të rrezatimit jo-jonizues


Një prej mosmarrëveshjeve kryesore dhe ndikimin e mikrovalëve që ofrojnë mikrovalë ndikim, përveç ngrohjes apo jo, i quajtur zakonisht "efektin mikrovalë" ose "efekt atermycheskym."
Para së gjithash është e nevojshme që ju të kuptoni dallimin në mes të rrezatimit jonizues dhe jo-jonizues rrezatimit.
Ka dy forma kryesore të rrezatimit jonizues; dhe jojonizuese:
Rrezatimi jonizues: krijon joneve nga elektronet zhvendosur në atomeve, madje edhe pa ngrohje. Shembuj: Rrezatimi nga materiale radioaktive në shkëmbinj, tokë, rrezet kozmike të diellit dhe rrezatimit nga të bëra nga njeriu teknologjive të tilla si X-rrezet, centraleve bërthamore dhe reaktorë.
Rrezatimi jo-jonizues: ndryshon pozitën e atomeve, por nuk e ndryshojnë strukturën e tyre, përbërjen dhe pronat. Shembujt përfshijnë dritën e dukshme, ultravjollcë dhe valët infra të kuqe, valët nga një radio ose televizion, telefonat mobil, furrat me mikrovalë dhe batanije elektrike.
Pavarësisht pamundësisë për të ndarë atomet veç e veç, rrezatimi jo-jonizues (të tilla si furrat me mikrovalë) mund të çojë në ndryshime fizike.
Për shembull, rrezet e diellit mund të dëmtojë lëkurën dhe sytë. Ekspozimi i zgjatur ndaj rrezatimit mund të ndikojnë në indet duke shkaktuar dëme molekulare të ADN-së, mutacione dhe ndryshime të tjera të cilat mund të çojnë në kancer.
Një shqetësim i madh është se me gjithë këtë rrezatim që na rrethon - nga celular dhe LAN telefonat, radio kullë, satelitët, antenave radarët gjuhësore, ushtarake dhe të aviacionit, elektronikë në shtëpi, kompjutera dhe internet - ne të gjithë jemi pjesë e një myyazytsilnoho në shkallë të gjerë Eksperimenti epidemiologjik i kryer në shkallë të paparë në historinë e racës njerëzore.

Dhe e vërteta është se ne me të vërtetë nuk e di ndikimin afatgjatë të nivelit të ulët (por të vazhdueshëm) të tipit jo-jonizues rrezatimit.
Por këtu janë disa gjëra që ne e dimë:Ndikimi në nivele të ulëta mund të jenë më të dukshme se në nivele më të larta. Nuk është diçka që quhet "efekti dritare", pra efekti ndodh vetëm në frekuenca të caktuara ose densitet të energjisë, por është pak mbi ose nën to. Një numër studimesh tregojnë efektin e rrezatimit mikrovalë mbi qelizave të gjakut me këtë fenomen.

Resonance rrit efektin biologjik. Rezonancë ndodh kur llojin e rrezatimit ka të njëjtin pjesë frekuence e trupit. Për shembull, rrezatimi me mikrovalë përkon me frekuencë të trurit tuaj.
Hulumtimet zakonisht kryhet në një periudhë të shkurtër të ndikimit, në intensitet më të lartë. Shkencëtarët pohojnë se kohëzgjatja e ekspozimit nuk është më pak e rëndësishme se intensiteti i ndikimit, por ndikimi i një regjimi të tillë nuk është kuptuar ende. Prandaj, të ulët-veprime afatgjata mund të barazohet me afat të shkurtër, por më të forta ndikimet.

Ndikimi i rrezatimit janë kumulative. Trupi juaj bëhet më i ndjeshëm ndaj saj me kalimin e kohës.
Në pamundësi për të krijuar një grup të kontrollit, rezultatet e të cilat do të krahasohen me rezultatet e grupit është e ekspozuar ndaj rrezatimit, si të gjitha qeniet njerëzore sot që ekspozohen rrezatimit të gjerë. Mungesa e një grup kontrolli i bën edhe më të vështirë të hulumtimit kuptimplotë.Fakti që një qëndrim të përhershëm në kuzhinë, ndërsa mikrovalë juaj është duke u përgatitur darkë tuaj nuk do të bëjë që ju shkëlqim në terr. Por në qoftë se koha është muaj llogaritet dhe vite që efekti kumulativ do të jepet për trupin tuaj dhe shëndetit?

Pse ekspozojë veten ndaj këtyre rreziqeve të mundshme, kur ka alternativa më të sigurta për gatim?


Ka ngrohje ushqimit në furrat me mikrovalë më të rrezikshme se furrë konvencionale?


Disa ekspertë thonë se efekti i mikrovalëve në molekulës mund të shpjegohet nga një "efekt termike", me fjalë të tjera, gatim në mikrovalë për jo produktet më të dëmshme se trajtimit konvencional të ngrohjes.
Ata argumentojnë se që nga mikrovalë janë rrezatimi jo-jonizues, atëherë ajo mund të dëmtojë qelizat e gjakut apo të shkatërrojë acid folik në spinaq.

Të tjerë sugjerojnë se ekziston një lloj "efekti mikrovalë", që shkakton ndryshime molekula të këtij lloji, e cila nuk është vërejtur në ngrohje normale. Për shumë vite ajo u besohet se "efekti mikrovalë" është një mit.
Megjithatë, studim pas studimi të argumentojnë të kundërtën, duke treguar efektet që nuk mund të shpjegohet si efekte të thjeshta termike.
Në një letër me titull "ADN-së dhe efektin e mikrovalëve", autori shqyrton historinë e polemikave rreth efektit mikrovalë dhe rezultatet e hulumtimit deri më sot. Ai shpjegon se ndërsa bazat e termodinamikës dhe fizikës thonë se është efekti i pamundur mikrovalë, studimet tregojnë qartë prova të ekzistencës së saj.

Disa nga çështjet kryesore të ngritura në letrën e janë si më poshtë:Ngrohjes në mikrovalë dhe furrë konvencionale mund të jetë i njëjtë në nivel makro, por doli të jetë shumë e ndryshme në nivel molekular.
Mikrovalë janë efektive për sterilizim, e cila ka qenë e studiuar për disa dekada. Megjithatë, polemika ende vazhdon të ndikojë apo mikrovalë në mikroorganizmave duke përdorur nxehtësinë apo diçka krejtësisht tjetër?
Hulumtuesit me sukses treguar se mikrovalë janë në gjendje për të fragment dhe të shkatërruar ADN virale nuk mund të arrihet me ngrohje të thjeshtë.

Studime të shumta të ofrojë dëshmi se ka disa mekanizma për dëmtimin e ADN-së pa rrezatim jonizues, por aktualisht nuk ka asnjë teori që mund të shpjegojë këtë fenomen.Disa shkencëtarë përdorin mikrovalë dhe efektin mikrovalë në laboratorët për të përshpejtuar në mënyrë të konsiderueshme deri reaksioneve kimike, ndonjëherë mijëra herë, reagimi mund të përfundojë në minuta që më parë kanë marrë ditë apo muaj, dhe konsumojnë një shumë të kimikateve toksike.


Si të shpëtoj e "mikrovalë" marrëdhënie: disa këshilla të thjeshtaKjo ka kuptim për ju rekomandojmë që të hedhin mikrovalë tuaj në dumpster afërt?
Jo domosdoshmërisht. Ajo mund të jetë një mjet i dobishëm për pastrim.
Ju me të vërtetë mund të mbijetojnë pa një mikrovalë - shumë njerëz jetojnë mjaft për fat të mirë pa të, besoni apo jo. Ju vetëm duhet të bëjë disa rregullime të vogla të jetesës, të tilla si:Plani përpara. Vendos mëngjesin tuaj ose darkë nga frigorifer paraprakisht, në mënyrë që deri në fund nuk duhej të priste gjatë për të shkrirë një copë mish lope apo produkt tjetër.

Përgatitja e supave dhe Stews, dhe pastaj ngrirja e tyre në qese frigorifer pjesë dhe kontenierë të tjerë. Një orë para ushqimit të marrë vetëm një dhe shkrirë atë në lavaman kuzhine derisa të shkrij mjaftueshme për të lëvizur përmbajtjen në tenxhere, dhe pastaj rinxeh atë në furrë.
Të përgatitur ushqim paraprakisht, në mënyrë që ju gjithmonë kishte ushqim të cilësisë, veçanërisht në ato ditë kur ju jeni shumë të zënë ose shumë i lodhur për të gatuar.