Si për të ngrënë në punë në ndërrime të natës


Të gjitha proceset e mëdha të jetës në trup të ndodhë me disa frekuencave, cikle. Në një ritëm pune të mushkërive, zemrës, organeve të tretjes, përzgjedhje. "Gjithkush e di nga përvoja e tij e jetës - siç tha fiziolog i madh rus Pavlov I.P. -. Pas çdo vakt, pas një periudhe të caktuar angazhim rinovohet për futje të ri të ushqimit"
Vakt saktë Mode, veçanërisht nëse ajo është e koordinuar siç duhet me punë të qëndrueshme, shumë, shumë i rëndësishëm për njerëzit. Në rast se hani rregullisht, nuk respektuar regjimin, ushqim që përmban të gjitha substancat e nevojshme për jetë normale, nuk sjell përfitimet që ajo mund të sjellë me ushqimin e duhur. Nëse një person merr rregullisht ushqim në kohë të ndryshme të ditës, pavarësisht nga mënyra e punës dhe pushimit, trupi duhet të rregulloj vazhdimisht, disi të përshtatur për të hahet të tillë pa dallim, e cila rezulton në lirimin e bilancit. Procesi i tretjes është i shqetësuar, të dobët e ushqimit tretet, ul efikasitetin e njeriut dhe, si pasojë, një person bëhet i sëmurë.
Këshilla për dietën e duhur dhe të shëndetshme, ose se si për të ngrënë duke punuar në ndërrimin e natës:

Sot ajo është bërë shumë në modë të jenë të shëndetshëm, pikërisht ashtu siç ishte në modë për të investuar në shëndetin e tyre një shumë të holla. Tani shumë prej tyre nuk zhgenjeheni shpenzimet e një sasi mjaftë e kohës në palestër, dieta të ndryshme, përtëritje dhe pjesa tjetër, por shumë shpesh dal nevojën që të punojnë shumë dhe të jetë të shëndetshme shpesh kundërshtojnë njëra-tjetrën. Por kombinuar këto "nevoja" jetike mund të jetë edhe shumë e thjeshtë.


Këshilli i parë: është e rëndësishme vetëm për të kombinuar dietën tuaj me një ditë pune. Hani e nevojshme në varësi të aktivitetit kur pikut në punë dhe gjumë. Ushqime që përmbajnë proteina (mish, peshk), rrit metabolizmin e trupit dhe excitability tepruar të sistemit nervor. Ndërsa tretjen e ushqimit të tillë është e lëng stomakut, prandaj, në qoftë se ju uleni gjithë ditën në zyrë, një zgjedhje e shkëlqyer për drekë është çdo mish me garniturë patate. Por nuk mendoj se një kurs i tillë do të jetë e dobishme natën vonë, ndërsa qasja e gjumit ngadalëson në masë të madhe aktivitetin e stomakut dhe si rrjedhojë, proteina është tretur më keq. Por kjo nuk është për ata që punojnë gjatë natës. Hani shtrënguar gjatë natës mund dhe duhet, nëse trupi është shumë aktive gjatë natës ditën.


Këshillë Dy: në qoftë se ju mendoni se nuk duhet harruar se ajo është e lidhur ngushtë me aktivitetin intensiv nervor. Në këtë rast, është e dobishme për të ngrënë disa çokollatë. Kombinimi i dyfishtë i kafe dhe çokollatë është një stimulator mirë të dyfishtë, ajo është cigare të sigurta dhe shumë më mirë se pilula e ndryshme të rritur aktivitetin e trurit. Gjatë orëve të ju kap veten se janë në gjendje për t'iu përgjigjur problemeve të reja që keni me shpejtësinë e kompjuterit. Ajo është shumë efektive për ata njerëz që kanë nevojë për të shpejt të mobilizuar. Për më tepër, hani çokollatë si një meze të lehtë të dobishme se "snacks" të ndryshme ose buns.


Këshillë Tre: Ushqime të ngopura DOBISHME! Kjo është veçanërisht e vërtetë kur është ftohtë ose ju bëni punë fizike. Muskujt kanë nevojë për një energji krejtësisht të ndryshme se sa tru. Nëse ju punoni shumë fizikisht, atëherë nuk do të jenë më të përshtatshme sallatë yndyrë bimore. Yndyrna të prodhuar një shumë energji dhe për të ruajtur një temperaturë normale të trupit.

Dhe mos harroni urtësinë e thjeshtë popullore që thotë se " lugë e mirë për darkë. Dërgo rimbushje trupin tuaj kur ajo ka nevojë për atë, jo pas.


Duke punuar natë zhvendoset ditën.
Duke punuar gjatë natës shkakton trupit disa ristrukturim. Zakonisht, ky ristrukturim është pa dhimbje, të gjitha tregon aftësi shumë të lartë adaptive të trupit.

Shumë mirë, në qoftë se organizata ku ju punoni gjatë natës, gjatë ditës është parandalues. Pastaj, në rrethana të tilla, ka një mundësi për të vëzhguar pjesën tjetër të duhur dhe të regjimit të ushqyerit, përveç nëse sigurisht ju e dini se si për të ngrënë duke punuar në ndërrimin e natës. Në shtëpi, organizojnë një regjim të ngjashëm më të vështirë, pasi një grua ka nevojë për drejtimin dhe për të gatuaj dhe të pastër. Dhe vetëm mos harroni se vetëm gjumë të duhur dhe një dietë të shëndetshme mund të sigurojë një nivel të lartë të efikasitetit gjatë natës.


Midis punës duhet të marrë ushqim. Pas vakt duhet të relaksoheni dhe të ulen. Pastaj para se të punës për të bërë disa ushtrime të frymëmarrjes.
Kur ju punoni në ndryshimin e dytë, duhet të ketë mëngjes në 8:00, dhe mëngjes duhet të jetë shumë e bollshme. Para se të shkoni në punë duhet të ketë një darkë. Hera e tretë që ju duhet për të ngrënë gjatë pushimeve. Pas operacionit përfundoi natën vonë, ju duhet të marrë një darkë të lehta. Nëse ju punoni në ndërrimin e natës, nuk është vetëm mënyra e punës, por edhe fle. Fjetur nevojë në mëngjes pas turnit të natës.


Regjimi Shembull i ditës për të punuar në ndërrimin e natës:

800 - mëngjes dritë;
830 - 1330 - koha për gjumë;
1400 - mesditë;
1440 - 1900 - koha për kohën personale;
1930 - 2230 - koha për gjumë;
2240 - hahet darkë;
000-700 - punë.


Këshilla mjek - dietës.

Yuri:
Ju lutem mund të tregoni se si të bëjnë orar të hahet? Unë punoj dy ditë, dy ditë dhe netë në pjesën tjetër prej 3 ditësh. Unë punoj fizikisht. Si duhet të hani gjatë natës? Rreth meje: 42 vjeç, lartësi 171 cm. Pesha 102 kg në vit, por ka rënë në 63 kg. Pastaj përsëri, një 2-vjeçar erdhi në 86 kg

Në Rach:
- Strategjia në situatën tuaj mund të përmblidhen si më poshtë: për të punuar për të ngrënë ushqim që përmban proteina, djathë, vezë, mish pule.

Gjatë natës disa herë për të ngrënë ose elb ose gruri tërë bukë. Ju mund të hani një sanduiç me një copë të vogël djathë ose perime. Ju mund të zaparyty thekon ujë të valë.
Ushqim, pjesë e të cilit do të përfshijnë karbohidratet, mbështet kryerjen normale të natës dhe nuk e le poshtë sheqerit në gjak, të cilat mund të zvogëlojë performancën.
Në mëngjes para se të fle, ha qull. Pas fjetur përsëri për të ngrënë ushqime që janë të pasura me proteina.