Siguria në shtëpi dhe gjatë udhëtimit gjatë shtatzënisë


Gjatë shtatzënisë një grua duhet të jenë shumë të kujdesshëm në gjithçka. Disa lëvizje të gabuar dhe të pafajshëm në dukje neglizhenca mund të çojë në pasoja të padëshirueshme. Për shkak se të tjerët, dhe sidomos prindërit, janë të detyruar të sigurojnë sigurinë në shtëpi dhe një grua gjatë një udhëtimi gjatë shtatzënisë. Travel dhe udhëtime jashtë vendit nuk do të anulojë nëse të ardhurat shtatzënisë pa komplikime dhe shqetësim të mos shkaktojë punën e parakohshme. Në çdo rast, ju keni nevojë për mjekun leje, si dhe rrjet sigurie, për shkak se pak mund të ndodhë.


Faqja Mjedisi
Shtëpia juaj duhet gjithmonë të jetë i pastër. Është e rëndësishme për të siguruar një rrjedhë e vazhdueshme e ajrit të freskët në dhomë. Gjithmonë hapur një dritare kur moti e lejon atë. Ju mund të bëni riparime ose të shkojë në një shtëpi të re, por riparimi koha, nuk përpiqet për të qëndruar në shtëpi.

Shtëpia e gjelbër
Nuk mund të heqin qafe e fëlliqur në shtëpi krejtësisht. Mobilje, piktura, skaj ndotin ajrin që ne thithim. Neutralizuar si ndotjen e ajrit duke përdorur një numër të madh të gjelbër në shtëpi. Bimët nxjerrë një avull të dëmshme nga ajri, duke nënvizuar oksigjen. Dhe, sigurisht, dekoroj dhomë, i cili është gjithashtu i rëndësishëm.


Pastrues
Kur heqjen e një ndërtesë, ndiqni hapat e veprimit dhe të jenë të kujdesshëm me përdorimin e kimikateve potencialisht të rrezikshme. Nëse pastrim agjent Kullon erë të athët, nuk e thith atë. Përdoreni këtë ilaç mund të jetë vetëm ventilim uyazyka mirë në dhomë ose, në përgjithësi, duhet të vidyazykatysya nga ky produkt. Asnjëherë mos përdorni (edhe në qoftë se ju nuk jeni shtatzënë) kimikatet amoniakut të bazuara dhe të klorit, dhe sidomos jo për përzierje e tyre, si një përzierje e tillë është në gjendje të ndajë palë vdekjeprurëse. Shmangni drogë, etiketat të cilat janë paralajmëruar të toksicitetit të tyre. Mos harroni të veshin dorashka, ndërsa pastrimi.


Do të thotë për të vrarë insektet
Shumica e tyre jetojnë në një shtëpi të sigurt me insektet sesa të shpëtoj prej tyre me mjete kimike, pasi disa prej tyre mund të ndikojë negativisht në zhvillimin e fetusit. Shmangur acidi borik, avullimin e cila, kur thithur mund të jetë mjaft toksike. Nëse është e mundur, përdorin mjete natyrore për të luftuar insektet.

Lead
Burimi i këtij metali është toksike bojë, dhe ushqim që është e kontaminuar me plumb enë. Mos përdorni vegla e vjetër me origjinë të panjohur për ruajtjen e ushqimit në të as për të drejtpërdrejtë, gatim dhe të hahet.


Ujë
Kur uji mbante një kërcënim për jetën dhe shëndetin, si infeksion tolerohet padukshme. Teknologjisë moderne të trajtimit të ujit dhe dezinfektimi i saj na privuar nga shumë rreziqe, por të tjerët kanë. Prandaj, ju duhet të përdorni filtra shtëpiake për ujë nga tap para përdorimit të saj. Uji nga pusi gjithashtu mund të jenë të kontaminuara nga mbeturinat industriale si ujë nga lumenjtë dhe liqenet.

Udhëtimit dhe të udhëtimit
Vizitoni klinikë antenatal para se të nisej. Mjeku do të përcaktojë se si udhëtim të sigurt për ju dhe fëmijën tuaj të palindur. Në qoftë se nuk zbulohen kërcënimin e lindjes së parakohshme, mjeku do të ju shkruaj spazmalhetyk të një lëvizje aktive për të parandaluar të tkurrjes së mitrës. Marrë rrugën me kartën e tij mjekësore. Për të shmangur të papriturat, pyesni doktorin tuaj për të ju jap një deklaratë në historinë e kohës së shtatzënisë. Nëse shtatzënia vazhdon pa komplikime, asgjë nuk mund të ndalojë ju për të bërë udhëtimin. Por, megjithatë, pasi muajin e shtatë, për të shmangur udhëtime të gjata. Pas të gjitha, nuk mund plotësisht përjashton mundësinë e lindjes së parakohshme, si rezultat i një sërë faktorësh mund të ndikojnë kështu që nuk do të jetë shumë larg nga spitali.


Udhëtime jashtë vendit
Ndryshimi i zonave të kohës, dhe ndryshim i beftë e klimës, ushqimit - e gjithë kjo kërkon përpjekje të madhe nga trupi për të përshtatur. Kjo çon në lodhje. Përveç udhëtime në vende të largëta nuk dallojnë sigurisë. Sidomos duhet të shmangin udhëtimet në vendet tropikale, si disa vaksina janë të nevojshme për të udhëtuar në një vend të veçantë mund të kundërindikuar gjatë shtatzënisë.

Është e rëndësishme për të vëzhguar rregullat bazë që do t'ju ndihmojë të mbrojtur shëndetin tuaj dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm. Pas të gjitha, shtatzënia është si një vazo kristali, e cila duhet të mbrojnë dhe ruajnë kundër ndikimeve të padëshiruara të jashtme. Shëndetin tuaj dhe të fëmijës tuaj është krejtësisht i varur nga ju dhe veprimet tuaja. Por të afërmit dhe miqtë duhet të kuptoni vetëm ju, mbështetje dhe për të ndihmuar të gjithë. Tani për ju në radhë të parë duhet të jetë më e rëndësishme - mbante fëmijën, jo pastrim të përgjithshëm dhe nuk lëviznin. Mund të shkoni në një udhëtim dhe pastaj, dhe tani të kujdeset për veten dhe fëmijën e tyre të palindur.