Në ditën e maksimum konceptim


Pyetja e cila ditë do të jetë më e favorshme për konceptim mbetet relevante sot. Çiftet e reja duke u përpjekur për të llogaritur datën e përafërt, kohën, ndonjëherë madje edhe çdo minutë të jenë të sigurt në lindjen e një fetusi të shëndetshme. Shkencëtarët kanë vërtetuar se periudha më e përshtatshme është - për 12-15 ditë para ardhjes së ciklit të ardhshëm mujore. Pika e rëndësishme është se jetëgjatësia e spermës në meshkuj shkonin nga 2 në 4 ditë, ndërsa veza - vetëm 1 ditë. Është e rëndësishme të mos humbasë këtë moment për konceptim - meshkuj dhe gjysma femra mund të takohen para ose pas ovulacionit brenda 3-4 ditësh. Për fat të keq, të udhëhequr edhe nga kjo njohuri që rrallë e bëjnë të dëshirueshme, sepse duke humbur sytë e një nuancë të vogël plotësisht mund të largohesh nga llogaritë e kohës.

Është e nevojshme të marrin në konsideratë se si procesin e konceptimit në një nivel fiziologjik:
Fjala do të thotë "vezë" dhe vijnë në terminologjinë tonë nga gjuha latine. Ky është një proces në të cilin ka një ndryshim nga një vezë të pjekur vezë në zgavrën e barkut. Ovulacionit Koha është nën kontrollin e gjëndrra e hipofizës, gjëndrave endokrine, të vendosura në tru, dhe, natyrisht, estrogjenit dhe progesterone. Llogarit ovulacionit - të thjeshta: adoleshencë kohën e këtij procesi është përgjegjëse për 21-34 ditë pas fillimit të menstruacioneve. Dhe përfundon menjëherë pas shfaqjes së shtatzënisë ose pas ndërprerjes së menstruacioneve.


Pra, kur duhet të bëjmë të konceptimit? Në ditën e konceptimit më?

Këtu është përgjigje - akti seksual duhet të bëhet në ditën e gruas pritshme ovulating, atëherë ndoshta presin takimin e spermës me vezë tuaj dhe do të kontaktojë. Pra, do të mbetesh me barrë, në të cilën nëna shtatzënë mëson të nesërmen. Por seksi do të jetë pozitiv, në qoftë se bëhet pas përfundimit të ciklit menstrual, si do të jetë e nevojshme veza tashmë në tubën fallopiane.


Tani ne shikojmë pak më shumë në zgjedhjen e ditëve të krijoj një fëmijë dhe si rezultat - besimin maksimal se procesi nuk është Dube të ketë pasoja negative. E vetmja gjë që duhet të nxeh gruan është llogaritja e vërtetë e ditëve të ovulacionit dhe marrëdhënie të detyrueshme seksuale në këtë ditë. Vetëm atëherë mund të shpresojmë për atë që do të ndodhë fekondimi.

Për një fillim, ne mund të dallojë shenjat që tregojnë ovulacionit, domethënë:

- dhimbje barku
- ndjesi shpimi gjilpërash (si topa lopayuschyesya)

- të rritur zgjimit, dëshirën seksuale (ky proces ndikon në lirimin e estrogjenit)
- monitorimin lirimin e materialit mukoze nga kanali i qafës së mitrës. Sigurisht, më shumë mukusit, afër dita pritet të ovulacionit.
- Shumë gra i kushtoj vëmendje të përqendrimit të mukusit, dmth saj kristalizimi: substancë vыdelyvsheesya mund të shtrirë duke përdorur një mikroskop ose një objekt të vogël. Kjo petëzim mund të jetë një tjetër shenjë për të përcaktuar ditën e ovulacionit.
- Një tjetër informuar fruta të ardhmen poseduesi me siguri mund të Termometri, të cilat duhet të vendosen në anus në 4-5 cm. Për më tepër, është e rëndësishme për të bërë atë herët në mëngjes pa marrë nga shtrati. Matjet duhet të kryhet në të njëjtën kohë, gjatë ditëve të ciklit menstrual. Pastaj, me të dhënat, dyqan ato në një fletë: temperatura duhet të shtyjë boshtin vertikal të grafikut, dhe ditët e menstruacioneve - horizontale. Shumë gra parakusht për përcaktimin ditë ovulacionit konsiderojnë të rëndësishme për të festuar ditët e marrëdhënieve seksuale me një burrë. Koha kur ka një rënie fillestare në temperatura, dhe pastaj prerja e brishtë up - ky është paralajmërimi i qasjes së ovulacionit.


Ne konsideruar atë ditë ju mund të kaloni konceptim dhe për të marrë një rezultat pozitiv, por tani është e nevojshme për t'iu përgjigjur kësaj pyetje - A është e mundur për të zgjedhur seksin e fetusit të ardhmen? Përgjigja e mëparshme - është e mundur.

Më parë e di se kjo ishte përtej fuqisë së askujt përveç magjistarët dhe pasuri, por tani kjo është e vërtetë! Shpesh familjet e rinj të mos marrë atë që ata duan. Burrat kanë tendencë të gëzohemi kur një djalë është i lindur, si mbiemër kryesore pasardhës, familjen, dhe gratë e falënderoj Perëndinë për një dhuratë të tillë si një vajzë e bukur, nipërit e mbesat shtatzënë amtare. Ka edhe grindjet dhe skandalet e faktit se lindja ishte i mirëpritur të tillë, por bota nuk ishte zgjedhur gjininë e fëmijës së parë. Është e njohur se shumica e çifteve duan të kenë dy fëmijë të seksit të kundërt. Nëse me vëmendje t'i qasen çështjes së mund të merrni atë që ju dëshironi.


Nuk është një mënyrë në të cilën ju mund maksimalisht të jetë i sigurt se një ose tjetër të lindur fëmijë-vajzë apo një djalë, sperma që përmban kromozomi mashkullor është duke ecur shumë më shpejt se ajo përmban gratë. Prandaj, në qoftë se një ditë ndodh seks ngjashmëri me ovulacionit (të tilla si 14 ditë para menstruacioneve), e madhe djalë ditëlindjen yyazytsirnist. Nëse bashkëveprim seksual do të bëhet për 2 ditë para, bota do të jetë një vajzë. Duhet të theksohet se ky rregull mund të aplikohet vetëm për të plotë-prindër, nuk vuan ndonjë sëmundje.


Në mënyrë që të përcaktuar se cila ditë e konceptimit do të jetë më e yyazytsirnym, ka vetëm dy mënyra:

- Pajisje moderne të lejojë për të monitoruar follicles dhe për të përcaktuar kohën e oocyte maturimit. Se kjo është vëzhgimi ultratinguj.
- Përcaktimi dinamik i hormonit ovarian në urinë. Nëse metoda e parë mund të kryhet vetëm në spitale, ky version është i gatshëm për të shërbyer dhe në shtëpi.
Kështu që ju mund të jeni i sigurt për besueshmërinë maksimale të rezultateve dhe pastaj të presin orë shtatzënisë.


Ju Gjithsej mirë!