Ndikimi i abortit në shëndetin riprodhues të grave


Nëse shtatzënia ndodh në një grua, por ajo mund të vendosë - ajo do të përfundojë ose të lindjes do të mbahet abortin. Edhe pse shumë që të mbajë këtë pozicion, duke lejuar të dy opsionet, shumë qytetarë pretendoj pikëpamje rreptësisht të kundërt, duke besuar se aborti është vrasje, shtatzënisë dhe lindjes duhet të përfundojë në asnjë rrethanë. Cili është ndikimi i abortit në shëndetin riprodhues të grave?
Ata njerëz që janë krejtësisht kundër abortit argumentojnë se njeriu është njeri menjëherë pas konceptimit. Megjithatë, kjo nuk është krejtësisht e vërtetë, sepse, për shembull, fara lule nuk është një lule. Në mënyrë të ngjashme, veza e fekonduar (zigota) nuk është një person. Dhe kjo është e vështirë për të justifikuar logjikisht se përdorimi i vakumit në javët e para të shtatzënisë si diçka të ndryshme nga përdorimi i prezervativëve ose kontraceptive të tjera gjatë marrëdhënieve seksuale. Për thelbin e të gjitha këtyre masave vetëm - refuzimi i mundësisë për të pasur një fëmijë. Çfarë është konfirmuar në mënyrë indirekte nga kisha. Nuk do të thotë se aborti vetëm mjekësor është një mëkat, në fakt, përdorimin e kondomit dhe madje edhe vetëm seksi për seks, jo për hir të pasardhësve - të njëjtit mëkat.Kjo është logjike që një njeri të mjaftueshme për të përballojë për të thyer një urdhërim, pasi ajo do të për mëkatet e tjera. Një shembull është revolucioni seksual, kur ajo u lejua të ndërrojnë shpesh partnerët seksualë, për këtë arsye, shteti duhej të njohin abort ligjërisht. Edhe njëqind vjet më parë nebrachnыe komunikim dhe më shumë abortet ishin përjashtim se nuk kishte shtatzënia ishte ndërprerë në mënyrë të paligjshme - ajo duhej të jetë baza të jashtëzakonshme. Tani gjërat kanë ndryshuar dhe madje edhe shëndetin riprodhues i grave - imoralitet seksual dhe abortet e shpeshta kanë bërë rregull dhe jo përjashtim. Prandaj, kjo e bën nuk ka kuptim duart e shtrydhur, me zë të lartë duke i kërkuar - ku është kodrina në këtë botë? Nga kjo ai shkon përsëri në nr. Ajo kërkon qasje të reja: ndërtimin e një shtëpi të re, të një shoqërie të re, ligjet dhe qëndrime të reja.


Më qesharake do të argumentojnë se një grua nuk duhet të ketë një abort thjesht për shkak se ajo nuk duhet. Njëqind vjet më parë femër seksi dhe ndalime të tjera të vendosura krahas ndikimit të abortit - gratë nuk mund të votojnë në zgjedhjet, nuk do të mund të udhëtojnë të pashoqëruar nga njerëzit, dhe shumë të tjerë. Ky ndalim përfshin një rregull të ndryshme për të dhënë - të tilla një grua padrejtësi ka qenë në mbështetje të plotë të burrit të saj. Por tani situata ka ndryshuar në mënyrë dramatike seks më të dobët. Gratë moderne janë të lirë në të drejtat e tyre, vetë-mjaftueshme, shumë prej tyre nuk kanë një burrë, duke u kujdesur vetëm për veten e tyre të dashur. Gratë janë duke luftuar një mbi një me mjedisin në xhungël urbane, dhe askush nuk ka të drejtë për të ndaluar ata dhe të kërkoni ndonjë ndalim. Pra, nëse shtatzënia pengon ata për të mbijetuar në këtë botë, ose të ndërhyjnë, nuk mund të jetë një pyetje: çfarë është më e rëndësishme - jetën e një njeriu, apo liria e tjetrit?


Por të edukuar dhe këmbët të vendosura në mënyrë të vendosur mbi fëmijën nuk është aq e lehtë në qoftë se ajo nuk ndikon aborti. Të gjitha nëntë muaj derisa fëmija është në barkun e nënës dhe pastaj pjesën tjetër të jetës, kërkon angazhimin e plotë të aftësive morale, fizike dhe materiale. Kujdesi për fëmijët - një vepër e plotë komplekse ditore në shëndetin riprodhues të grave. Dhe në lidhje me fëmijët e padëshiruar - pse kjo punë duhet të jetë e lirë? Për fushat e tjera të punës së lirë kundër dëshirës barazohet me skllavërinë. Por skllavëria ishte shfuqizuar jo shumë kohë më parë, dhe propozimi i tij për të eliminuar shumë perceptuar negativisht - si një takim traditë prapa mijëra vjet. E njëjta gjë ishte me lindjen e fëmijës - mijëra vjet gra vepruan kështu në heshtje. Ajo ishte aq e njohur për shoqërinë si skllavëria dhe askush nuk është i interesuar në se sa e vështirë është dhënë ndonjëherë për gratë amësisë. Por skllavëria u hoq 150 vjet më parë, mungesa e çështje e të drejtave të abortit grave - 100 vjet më parë. Dhe pas këtij trendi, ka çdo arsye për të besuar se ajo do të marrë një tjetër 150 vjet dhe për të drejtën e grave për të gëzojnë të drejtat e tyre nuk do të lindin.


Pa dyshim, ndalimi legjislative mbi abortin dhe ndikimi i abortit nuk do të thotë se gratë të pushojë të ketë aborte. Kur shtatzëni të padëshiruara numri i aborteve nuk ulet, por do të rrisë shkallën e vdekshmërisë së grave. Aborti do të mbahet në fshehtësi, në kushte johigjienik, si në BRSS. Nëse aborti konsiderohet vrasje, gruaja moderne shpesh duhet të zgjedhin në mes të vrasjes dhe vetëvrasjes sociale. Dënojnë grua për të cilët kjo pyetje është e rëndësishme ka të drejtë të vetmi që mund t'i përgjigjem pyetjes filozofike moshën e vjetër -? E cila është më mirë të mos për të lindur në të gjitha ose për të jetuar jetën si në qoftë se ai ka jetuar "


Pyetja e dytë - një person mund të merrni për të shkuar në feat, nëse ajo është një çështje krejtësisht vullnetare? Në qoftë se ju papritmas gjeni veten të lidhur me një burrë tjetër për 9 muaj me kusht që personi të vdesë pa ju dhe nuk vidchepytysya? Mund të ju, duke vënë në pikëpyetje karrierën e tij të madhe, lirinë e lëvizjes dhe shëndetit riprodhues të grave, për të rënë dakord për një kontakt të tillë të zgjatur me një person tjetër, madje edhe duke e vënë atë në financat tuaja? Dhe për disa arsye të shoqërisë ka qenë gjithmonë se gratë duhet të shkoni për të në heshtje, asnjë dyshim dënuar në të njëjtën kohë ashpër. Por gratë moderne në të drejtat e tyre e një njeriu. Dhe kushdo që thotë se një grua duhet të mbajë shtatzëninë për hir të jetës së dikujt, ai duhet të jetë i gatshëm për të dhënë trupin tuaj të paktën nëntë muaj dhe për hir të jetës së dikujt. Dallimi psikologjike midis shtatzëni të dëshiruar dhe të padëshiruar është pothuajse i njëjtë si dallimi në mes përdhunimit dhe natën e parë të dy të dashuruar.