Shfaqja Nephroptosis gjatë shtatzënisë dhe sëmundjes llojet


Shtatzënia - një kohë kur shqetësim për shëndetin e tij për një grua duke u bërë një prej detyrave kryesore. Kuptimi i mekanizmit të sëmundjeve të veshkave, duke përfshirë Nephroptosis, bën të mundur për të parandaluar ndodhjen e saj, për të duhet të përgatiten për shtatzëni dhe të lëvizin atë me komplikime minimale. Në këtë artikull ne do të flasim rreth asaj se si ndodh Nephroptosis gjatë shtatzënisë.


Sëmundje Varieteteve


Një veshkë të shëndetshme është mbështetur nga muri përparme të peritoneum, bonot e veshkave dhe qese vet yndyrë. Ndeshja nuk është e ngurtë - normalisht ajo mund të shkojë në 15.2 cm poshtë, në fund kthehet në pozicion normal. Nëse veshkat janë të "shkuar" shumë larg, mjekët thonë se rreth Nephroptosis, që paragjykimet e tyre patologjike. Kriteri patologji është distanca që e tejkalon gjatësinë e një rruazë drejtave.


Emri popullor i sëmundjes - "lënia jashtë e veshkave" ose "veshka lundrues" - pasqyron me saktësi thelbin e fenomenit. Trupi i durueshëm zhvendosur në legen apo bark, ndërsa marrëdhënie serioze shtrihen kthimin veshkave në pozitën ish nuk mund. Devijimet nga vendndodhjen e natyrshme e organeve të brendshme të çon në dhimbje të vazhdueshme, vështirësi hahet e enëve të gjakut të veshkave dhe uretër clamped shkak të paragjykim çon në rrjedhjen e dobët e urinës. Kjo provokon zhvillimin e komplikimeve të ndryshme: pielonefrit, gur intensive, dhe në disa raste urinim me gjak (hematuria).

Ka 3 gradë të Nephroptosis:Klasa I është bazë për formulimin e një diagnozë të tillë - zhvendosje e buzë të ulët të veshkave 15 rruaza. Në përgjithësi, manifestimet klinike në këtë fazë nuk është parë;
Shkalla II - buzë e poshtme e legenit renale ulet në një distancë prej 2 deri 3 për rruaza;
Klasa III - në qoftë buzë të ulët të veshkave bie më shumë se 3 rruaza.

Arsyet Nephroptosis e shtatzënisë dhe diagnoza e sëmundjes


Nuk është një sëmundje shumë e zakonshme në gratë shtatzëna është i lidhur me elasticitet të ulët e muskujt e barkut dhe ngarkesa të rënda, këto muskujt janë përjetuar gjatë shtatzënisë. Ndër arsyet kryesore që nuk lidhen me shtatzëninë, mjekët i quajtur:
humbje peshe shumë të shpejtë ("shko" mbështet më tej qese yndyrë veshkave);
shtim në peshë intensive (duke rritur trupin e veshkave yndyrë tërheq poshtë);
lëndim në rajonin e mesit, një pesha të mprehta rritet (obligacione veshkave shtrirje, kthesë apo të plagosur);
lindjet e vështira (gazetat tendosje në efektet mbi veshkat mund të krahasohet me traumatik).
Kjo është e rëndësishme! Manifestimi kryesor i sëmundjes "enden veshkën" janë dhimbje të forta, i ngjan dhimbje barku i veshkave, ose anasjelltas, duke tërhequr dhimbje në pozitë vertikale që është në qoftë se gënjeshtër. Përveç kësaj, për të zvogëluar numrin e sëmundjeve të karakterizuara urinim përditshëm (deri në 1-2 herë në ditë) dhe një numër të vogël të ndarë urinës.


Edhe para se manifestimet klinike të ndihmës akut i veshkave kompensuar të mësoni:Ultrasonografia e barkut, baza për të cilat një ankesë mund të jetë për të zëvendësuar mirëqenien, proteina rritur, qelizat e gjakut të bardhë dhe qelizat e kuqe të gjakut në urinë;
dallimet në rezultatet e presionit të gjakut shtrirë dhe në këmbë (ulur): Nephroptosis ky ndryshim është 15-30 mm Hg;.
shikimin e rrezeve X të barkut, angiografi, urography nxjerrës.Kur shtatzënisë metodat diagnostike për zbulimin e lejuar vetëm Nephroptosis e ekzaminimit me ultratinguj dhe dinamikën udhë për urinalysis.Karakteristikat e shtatzënisë në Nephroptosis


Diagnostikuar së pari me "mosveprim veshkave" mund të vendosen si shtatzënisë dhe gjatë dhe pas lindjes së fëmijës. Në rastin e parë trajtimin konservativ lejueshme dhe nëse është e nevojshme - kirurgji, pas së cilës ju keni periudhën e rimëkëmbjes. Metodat e ulët ndikim të korrigjimit kirurgjikale lejojë autoritetet lokale për t'u kthyer, ndërsa një shërim të plotë të trupit para se të shtatzënisë merr vetëm 3-4 muaj.Në periudhën e shtatzënisë nënshkruan Nephroptosis zakonisht përforcohet, kështu që ju duhet inspektim të rregullt dhe terapi të mirëmbajtjes.

Nëse Nephroptosis u gjet gjatë kontrollit gjatë shtatzënisë, mund të jetë i përkohshëm, lidhur me rritjen e mitrës dhe shtrihen e murit të barkut. Shpesh Kursi i sëmundjes (fazat e hershme) nuk ndikon në gjendjen e fetusit. Megjithatë, ne rekomandojmë vërejtur urolog dhe gjinekolog në mënyrë që të shmangen ndërlikimet e mundshme.
Lehtësimin e mbrapa dhimbje ishin nënat e ardhshme ndihmon ashtuquajtura Bozeman jashtë. Në këtë pozitë ka rënë në veshka është liruar nga presioni i mitrës, përmirëson furnizimin e saj të gjakut. Taktika e trajtimit të pielonefrit si një nga komplikimet më të shpeshta Nephroptosis gjatë shtatzënisë, mjeku zgjedhur duke marrë parasysh rrethanat. Ndoshta për të veshur fashë për mbrapa.

Në raste të vështira (për fazat e komplikuara II-III, i shoqëruar nga dëmtim i veshkave), mund të kryejnë pjesën emergjente cezariane.
Pas dorëzimit, gratë me një diagnozë të "mosveprimit të veshkave" duhet të bëjë ushtrime të veçanta të dizajnuara për të forcuar muskujt e barkut dhe të përpiqemi për të mbajtur një peshë konstante.