Ndikimi i ushqyerjes me gji në konceptimin


"Ndërsa gji nuk është shtatzënë" sa më shpesh dëgjon nënën e re, por është e vërtetë apo mit dhe çka është për shkak të përpiqen për të sqaruar këtë deklaratë.

Qumështi i gjirit është një proces i natyrshëm dhe suksesi i tij varet se nëna i aftë në nevojat e fëmijës tuaj gjatë kësaj periudhe. Kjo është mënyra e të ushqyerit e foshnjës në muajt e parë të jetës qenësishme në natyrën e trupit të femrës, duhet të ndjekin atë. Po të ndikojë në gji në konceptim?

Dhe çfarë ndodh me trupin e gruas gjatë laktacionit, si qumështi prodhohet? Kjo ndodh në reflekset veprimit dhe hormonet. Nuk është sekret që gjatë shtatzënisë ndryshimet hormonale ndodhin, të cilat rezultojnë në zemrat janë duke u përgatitur për prodhimin e qumështit, që ata të zhvillojnë dhe për këtë arsye rritet gjoksi. Dhe menjëherë pas lindjes, këto ndryshime hormonale dhe të japë një sinjal për prodhimin e qumështit. Kur koha e laktacionit "përfshirë" dy refleks stimulon formimin dhe rrjedhën e qumështit në kohën e duhur dhe në sasinë e duhur. Çfarë është ky hormon që kryen këtë funksion të rëndësishëm? Kjo - Hormoni. Në pamjen e tij ndikon direkt gji gjatë fëmijën aplikuar, stimulon mbaresa nervore që janë në të dalë.Si pasojë dërgojnë impulset e trurit dhe fillon të prodhojë Hormoni, e cila shkakton qelizat e gjirit për të punuar për formimin e qumështit. Shuma e madhe e këtij hormon i prodhuar pas aplikimit fëmijën në gji (kjo është për shkak të veçantitë shkaktojnë trupit për të grumbulluar qumësht për ushqimin e ardhshëm), sa më shumë Hormoni është lëshuar gjatë natës, kështu që natën e të ushqyerit si të nevojshme për ruajtjen e furnizimit me qumësht. Vetëm ndikimi dhe frekuenca e zbatimit të fëmijës në gjoksin e tij, më e mirë për të rrinë sistem të ushqyerit "të kërkesës".


Nuk është një tjetër pronë në pronësi prolaktin - një shuarje e vezoreve. Kjo është ajo që shkaku është i lidhur shërim vonesë ciklit menstrual pas lindjes, dhe kështu mundësinë e një shtatzëni të re. Pra, për t'iu përgjigjur pyetjes: "A do të dhënit gji në konceptim" mund të jetë negativ, por jo në mënyrë të përsosur dhe unike. Fakti se parandalimi i konceptimit (e cila është përafërsisht 98% garanci) është e mundur vetëm në kushtet e:

• Nëse nëna nuk ka filluar ende menstruacioneve,

• pushimet mes feedings nuk tejkalojnë katër orë,
• ushqyerit Kërkohet natë - një fëmijë më pak se gjashtë muaj,
• fëmija nuk thith biberon,
• dhe nuk ka të ushqyerit.

Dhe pastaj nuk presin garanci absolute. Ka raste kur një grua është shtatzënë përsëri, duke vazhduar për të gji, dhe të gjithë të uyazyka kryer, por ajo mund të jetë për shkak të sfondit hormonal të individualizuar për çdo grua. Besohet se shanset e konceptimit në gjashtë muajt e parë gji minimale. Por këtu ne duhet të sqaroj: vetëm tre muajt e parë pas lindjes mundësia e gjetjes shtatzënë është praktikisht zero (për uyazyka dhënien e gjirit), në tre muajt e ardhshëm, gjasat rriten për dy për qind, edhe në muajt e para të menstruacioneve parë për gjashtë për qind.


Një caveat është se jo gjithmonë përkojnë me shfaqjen e menstruacioneve rifillimin e ovulacionit, dhe kjo ishte ajo dhe luan një rol vendimtar në fekondim. Dhe edhe në qoftë se hëna ka filluar - kjo nuk do të thotë mundësinë e gjetjes shtatzënë në ciklin e parë, e cila ka gjasa të jetë anovulatory. Një përzgjedhje e këtyre cikleve nuk janë të rregullta, dhe shumë pak, ose edhe "ndotin". Megjithatë, në qoftë se ata të zgjasë më shumë se dy ditë, ovulacioni ende ka ndodhur. Kohët e fundit, gjithnjë e më shumë gra moderne menstruacioneve mund të ndodhë pa ovulacionit, megjithatë, e kundërta ndodh dhe ciklet e ovulimit ndodhin pa i dhënë fund menstruacioneve. Në rreth 30% e grave në botë, ovulacioni nuk ndodhë gjatë laktacionit. Jo për të përmendur "C-seksion" në transaksione të tilla të ciklit menstrual është restauruar para lindjes.


Kështu, deklarata se ndërsa nëna është në gji, ajo merr shtatzënë përsëri - një vend i paqartë, edhe pse në teori është e vërtetë (të përsëritur, me rregullime të vogla). Por unë dua të këshilloj nënat e reja ende mbrojtje më të besueshme në qoftë se ata duan një fëmijë ose fëmijë ndryshimi midis më shumë se një vit - dy, të fillojë të marrë nevojën kontraceptive pas gjashtë javë pas lindjes. Gabimi është se ndërsa gji nuk mund të përdorin kontraceptivë, ajo nuk është, ka një numër të mjaftueshëm të llojeve dhe çdo grua mund të zgjidhni metodën më të përshtatshme për ju.


Kategoria e parë përfshin kontraceptive janë të sigurta dhe nuk ndërhyjnë gji, ajo direkt LAM (gji), prezervativët, spermicidi (Patenteks-Oval, Sterylyn, Pharmatex etj), diafragma, pajisje intrauterine (nehormonalnaya), vazektomi në burrat, ligation tub në femra.

Metodat e parandalimit të kategorisë së dytë janë ato droga të cilat përmbajnë progestin hormon, i cili bie në sasi të vogla në qumësht. Për të shmangur rrezikun e ekspozimit ndaj hormonit të mëlçisë së fëmijës, këto metoda janë të këshilluar që të aplikojnë dy muaj pas lindjes. Kjo, Postinor (kontracepsioni ekstreme), spirale intrauterine e prohestyronom, injeksione, mini - pilet.


Së fundi, kategoria e tretë është këto fonde, të cilat përfshijnë estrogjenit hormon është në gjendje për të reduktuar prodhimin e qumeshtit.