Shkencëtarët kanë identifikuar të shkaktojë për fillimin e punësVlera e lloje të ndryshme të estrogjenit - një hormon i prodhuar nga placenta, është nisur lindjes mekanizëm, thonë shkencëtarët. Ky zbulim do të parandaluar punën e parakohshme.
Mekanizëm që kontrollon fillimin e punës, ka mbetur gjatë një mister, por shkencëtarët e udhëhequr nga Roger Smith e John Hunter Spitalit në Newcastle (Australi) tani mund të vonojë ose të përshpejtojë procesin.
Ka dy lloje të estrogjenit, estradiol (E2) dhe estriol (E3). Bilanci E2 dhe E3 karakteristike të shtatzënisë normale. Shkelja e bilancit - fillon procesin e lindjes. Kërkuesit analizuan marrëdhëniet dhe E2 E3 500 gratë shtatzëna dhe panë që stimulon rritjen E3 aktivitete gjenerike.


Më parë, shkencëtarët kanë gjetur se corticotropin-liruar hormon (CWP) rrit gjatë shtatzënisë dhe majat në punë. Gjithashtu, niveli i këtij faktori rregullon gjatësinë e shtatzënisë.
Gjithashtu ka gjetur se CWP ndikojnë gjëndra veshkave fetale, stimuluar lirimin e një hormon steroide që ndikon në prodhimin e placenta E3. Ajo u gjet se niveli i E3 është shumë e varur nga niveli i CWP.
"CWP është një katalizatori për të fillimit të punës, rritjen e prodhimit të hormoneve steroide në fetusit, i cili rrit E3 mënyrë që të bëhet më shumë se hormonit E2», - komentoi Smith. - "Kjo marrëdhënie shpjegon pse fëmija vdes në barkun e nënës, është edhe fillimi i punës. Reduktimi në krahasim me E3 E2 gjithashtu shkon lindjes. "

Duke kontrolluar marrëdhëniet në mes të hormoneve mund të vonojë shpërndarjen.