Diagnoza e fetusit para lindjes


Lindjes në një, fëmijë të plotë të shëndetshëm - një ëndërr e çdo grua shtatzënë. Dhe për të sqaruar, fëmija do të jetë i shëndetshëm ose mund të ketë disa devijim në fazat fillestare të shtatzënisë, metodat qëllim të diagnostikimit të fetusit. Por gjërat nuk janë kaq të thjeshta. Diagnoza e fetusit para lindjes - nuk është gjithmonë hulumtim të sakta dhe jo të sigurta.
Për starters, kuptuar terminologjinë. Prentalnaya diagnozë - një diagnozë para lindjes, i cili synon të identifikojë zhvillimit të fetusit gjatë patologji fetusit. Përcaktimi i gjinisë së fëmijës dhe prindër në fazat e hershme të shtatzënisë për të përfshirë një diagnozë të tillë. Kjo ju lejon për të identifikuar shkeljet e zemrës, hernie kurrizore, dëmtime të rënda të trurit dhe palcës kurrizore, sindromin Down dhe sëmundjeve të tjera kromozomale. Gjithashtu shih nivelin e hypoxia fetusit, shkallën e pjekurisë së mushkërive dhe sëmundjeve të tjera.
Rreziku grup
Para se të vendosni për një diagnozë para lindjes me ka indikacione për atë, prindërit nuk duhet të harrojmë - është e rrezikshme për fëmijën. Ankthi i thjeshtë që është e natyrshme në të gjithë prindërit e ardhshëm, ende nuk ka arsye për të shkuar në një diagnozë të tillë.

Por kjo është e nevojshme për gratë shtatzëna:
- Gratë që kanë qenë të pasuksesshme shtatzëninë dhe fëmijët nga traumat e lindjes;
- gratë e moshës 35 dhe mbi;
- Gratë që kanë pasur infeksione (rubeolës, sëmundjen toxoplasmozë dhe të tjerët);
- gratë në familjen e të cilit historisë së sëmundjeve të trashëguara, ose gra - bartës të mundshëm të sëmundjeve të këtij lloji;

- grave të anketuara nga ngjizja deri në veprimin e substancave të panjohura deri fetusit, sepse ato mund të jenë shumë të dëmshme.

Shumë defekte të dukshme nuk tregojnë metodat diagnostike në 95% të rasteve. Kur një anomali të fetusit është ende zbuluar, shtrohet pyetja nëse janë apo jo për të vazhduar shtatzëninë. Ky vendim është marrë vetëm nga prindërit, ajo duhet të jetë e arsyeshme dhe e qëllimshme! Ka pasur raste kur, pavarësisht nga rezultatet e diagnozës, gratë kanë treguar shtatzëninë dhe lindjen me plot fëmijë. Edhe diagnoza prentalnыy, i cili konfirmoi mjetet moderne teknike, të cilat mund të jenë të pasakta. Zakonisht prindërit vendosën abortin vetëm kur defekti mund të shkaktojë komplikime të rënda ose të jetë fatale. Në këtë rast, duhet të konsultoheni me një mjek-gjenetist të cilët mund të hedhur poshtë ose konfirmuar një diagnozë. Unë duhet të them se shumica e prindërve për të përpiqen për të shpëtuar jetën e të fundit të fëmijës dëshiruar.


Metodat kryesore të diagnostikimit të prentalnoy fetusit
Analiza prindërit origjinë - një nga metodat kryesore. Mjekët të interesuar në të gjitha rastet e njohura të sëmundjeve të rënda që janë kaluar nga brezi në brez. Për shembull, infertilitetit, aborte spontane, lindja e patologjive. Nëse ju jeni një familje e sëmundjeve të trashëguara, ekspertët të përcaktuar përqindjen e fëmijëve yyazytsirnosti transmetimit. Kjo analizë mund të kryhet gjatë dhe para se të shtatzënisë.

Statusi Hulumtime dhe grup i kromozomeve të të dy prindërve - Analiza gjenetike

Metodat invazive e diagnostikës prenatale përbëjnë një grup të veçantë. Ata kryen nën kontroll me ultratinguj, nën anestezi të përgjithshme ose lokale në një spital. Një shtatzënë brenda 4-5 orësh pas procedurës është nën mbikëqyrjen e mjekëve.


Metodat invazive përfshijnë:
- chorionic villus marrjen e mostrave - diagnostifikimi e qelizave të ardhmen placenta. Kalibrimi është bërë në 8-12 javë të shtatzënisë. Përparësitë e kësaj metode - një normë përgjigje (3-4 ditë) dhe kohëzgjatjen e (12 javë). Metodat e: 1) shiringë pare nepermjet kateterit, i cili futet në kanalin cervikal, nxjerrë një sasi të vogël horyonalnoy indit; 2) pas përdorimit të një gjilpërë të gjatë futur nëpërmjet murit të barkut në mitër, mostra shiringë indet thith. Ashtu si metodat e tjera biopsi rrezikshme. Ky rrezik i infeksionit të fetusit (1.2%), rreziku i gabim (2-6%), rreziku i gjakderdhjes në femra (1.2%), rreziku i membranave aksidentale dëmit dhe komplikime të tjera;

- chorionic villus vonë marrjen e mostrave - platsentotsentez - e bëra në 2 tremujorin janë të ngjashme me korrespondon me biopsi;
- amniocentesis - Analiza e transmetimit amniotik fluide në 15-16 javë të shtatzënisë. Duke përdorur një gjilpërë futur në të mitrës përmes murit të barkut të lëngshme, në një shiringë. Kjo është metoda më e sigurt e diagnozës prenatale - komplikime yyazytsirnist se 1%. Disavantazhet e këtij lloji të diagnozës: analizë është e gjatë (2-6 javë) rezultatet janë fituar zakonisht 20-22 javë. Disa yyazytsirnist rrit një fëmijë me peshë të ulët dhe një të vogël (më pak se 1%) rreziku i shqetësimit të frymëmarrjes në të sapolindur;

- kordotsentez - fetusit gjakut kërthizës kurrizit. Kjo metodë diagnostike ju lejon të merrni një shumë të informacionit. Zakonisht afati është 22-25 javë. Me gjilpërë futur nëpër birë të murit të barkut në mitër me venë kërthizës mostrën e gjakut të marra. Rreziku i komplikimeve në cordocentesis minimale.

Përveç kësaj, ka disa metoda jo-invazive e diagnozës prenatale:
- shqyrtimit të faktorëve serum nënës - të kryejë në nisur nga 15 në 20 javë të shtatzënisë. Analiza Materiali është gjaku venoz i nënës. Rreziku për të fetusit në të vërtetë në dispozicion. Kjo diagnozë tregon gratë shtatzëna të gjithë;

- Ultratinguj shfaqjen e placenta, dhe membranat fetale (USD) - mbahen për periudha 11 deri më 13 dhe 22-25 javë të shtatzënisë, contra-indikacione në këtë metodë nuk është;
- Qelizat sortynh fetale - është mes 8-20 javë të shtatzënisë. Analiza Materiali mbështet grua e gjakut të cilët dalluar fetale qelizat (fetale) të analizohen. Karakteristikat e kësaj metode përkojnë me mundësitë kordotsentez, platsentotsenteza dhe biopsi.