Djali konceptim për metodën kalendarik


A nuk e di për ju, por unë ka ndodhur shumë herë dëshmuar një skenë të tillë: një i ri kërcënoi një grua shtatzënë: "Mundohuni vetëm që të ketë një vajzë! Do të dëbojë dy nga shtëpia! ". Në shumicën e rasteve, kjo sigurisht që është një kërcënim i gjallë, por vajzat janë ngjeshur brenda këtyre fjalëve burra të dashur dhe të luten Zoti, Zoti t'u jap djalin.


Pse meshkujt duan të kenë një djalë dhe jo një vajzë? Ndoshta kjo vjen nga kohët e lashta, kur u mendua se vetëm djali është riprodhimi, dhe vajzat janë konsideruar vetëm si një vajzë? Dhe kjo mund të ndikojë instinktet tona të kafshëve që janë trashëguar nga jeta stadnoy ku respekti dhe fuqia kaluar ekskluzivisht nga i ati të birit?Ne e dimë një gjë, njerëzit e kanë shqetësuar gjatë rreth asaj se si të planifikojë një konceptim është një djalë. Ajo do të duket se zhvillimi i qytetërimit duhet të mbajnë me vete dhe qëndrimin e qytetëruar për këtë problem, por në vend të procesit të rritjes së numrit të metodave të drejtpërdrejta të programimit seksin e dëshiruar të fëmijës. Dhe këto teknika janë duke u bërë më të avancuar dhe progresive. Mos të jetë i gabuar, nëse unë them se pjesa më e madhe e këtyre metodave zhvilluar nga gratë.

Tani ne duket metoda qesharake dhe naiv përdorur nga paraardhësit tanë shekuj më parë. Për shembull, praprapradedы ynë besonte se në qoftë se gjatë marrëdhënieve sëpatë vënë nën jastëk, atëherë një djalë, dhe në qoftë se çekiç - atë vajzë. Ose në qoftë se njerëzit në procesin e krijimit të një trashëgimtar vesh disa hat burrëror, atëherë ajo me siguri do të lindë djalë.


Metodat moderne të parashikimit të seksit të fëmijës është shumë e ndryshme nga vjetruar dhe janë pa baza shkencore. Në llogaritjen e gjakut është marrë dhe prindërit, si dhe analiza e përdorur për një grua gjatë ushqimit shtatzënisë dhe predispozicion gjenetik
Më të popullarizuara të femrave moderne është metodë kalendar. Nga rruga, me të gjitha metodat moderne, vetëm kalendari është i bazuar në fakte të vërteta shkencore dhe mund të aplikojnë për një mënyrë të vërtetë për të parashikuar seksi e një fëmije. Çfarë është ajo? Emri Metoda flet për veten - ajo është e bazuar në llogaritjet në kalendar


Trupi i një gruaje zhvillon ciklikisht. Thelbi kryesor dhe detyra kryesore e këtij procesi - pjekuria oocyte dhe gatishmërinë e saj për fekondimit (ovulacionit). Ovulacioni ndodh rreth mesit të ciklit hënor, i cili çdo grua është e ndryshme. Probabiliteti për të marrë shtatzënë në gratë është më i lartë për disa ditë para të maturimit oocyte dhe një javë pas. Nga kjo njohuri do të ndërtojmë.
Pra, ju keni llogaritur dhe identifikuar saktë periudhën e ovulacionit. Por llogaritjet nuk mbaroi këtu.


Në klasat e shkollave të anatomisë në secilin prej nesh mësuar në mënyrë të vendosur: seksi i fëmijës varet se si për të lidhur kromozome gjatë fekondimit të vezës nga spermatozoidi. Vetëm dy opsione - XX - kombinimi i kromozomeve vajzë të veçantë dhe XY - djali.

Llogaritjet në metodën kalendarik, bazuar në qëndrueshmërinë e kromozomeve, i cili është një bartës femra (X-kromozom) ose meshkuj Y-kromozome) seksi. Y-kromozomet janë më të lëvizshme, por më pak i guximshëm, dhe X-kromozom kundërta - jetojnë më gjatë, por janë duke lëvizur ngadalë. Prandaj, në qoftë se marrëdhënia seksuale ka ndodhur më pak se një ditë më parë oocyte maturimit ose menjëherë pas këtij procesi, kromozomet meshkuj kanë gjasa për të synuar, dhe pothuajse 80% të rasteve nuk është konceptues një djalë. Nëse akti seksual është më shumë se një ditë para ovulacionit, ose një ditë apo më shumë pas saj, atëherë yyazytsirnist konceptues një vajzë është përmirësuar në masë të madhe.


Me këtë teori, shkencëtarët kanë ardhur si rezultat i studimeve të gjata, afat-gjatë. Të dhënat e marra në studim bindshëm demonstrojnë se në mes katit të fëmijës së palindur gjatë ditës kur konceptimi është e bazuar në ciklin hënor nënave, ka një marrëdhënie të drejtpërdrejtë.

Unë mendoj se njohur me këtë metodë të pakomplikuar, tani askush nuk do të paraqitet komplekse për të llogaritur, kur do të krijoj një djalë në një bazë kalendarik. Gjëja kryesore - të drejtën për të përcaktuar kohën e ovulacionit. Ju mund të përdorni disa mënyra: matje baze e temperaturës, monitorimin dhe sekrecione të tjera. Thjeshtë dhe të besueshme janë teste për ovulacionit, të cilat mund të blihen në çdo farmaci.


Gratë që kanë procesin e maturimit vezë pikërisht në mes të muajit kalendarik mund të këshillojë një mënyrë shumë e thjeshtë për të llogaritur konceptimin e dëshiruar seksit të fëmijës. Në vitet e çuditshme jeta e nënës konceptues një djalë në edhe muajin më yyazytsirno, dmth shkurt prill, qershor dhe kështu me radhë. Në edhe vite jeta e nënës, në të kundërt, muaj i rastësishëm, numërimit cila fillon në janar. Për ata që ëndërrojnë një vajzë, llogaritja duhet të bëhet e kundërta.

Sigurisht, e konsiderojnë metodën kalendar, si dhe çdo garanci tjetër absolute e përcaktimit të seksit të fëmijës nuk mund të. Pas femër trupin - një strukturë shumë komplekse. Ajo është subjekt i ndikimit të faktorëve të ndryshëm. Por në qoftë se ju do të eksperimentojnë dhe besimi i metodave të ndryshme, kalendari i parashikuar për konceptues një djalë nga më shumë arsye për të besojnë se çdo metodë tjetër.


Rastësisht, duhet theksuar se sipas statistikave, mundësia për të pasur një djalë pak më parë më e lartë se vajza. Mjekët prej kohësh kanë analizat e tyre krahasuese, krahasuar numrin e konceptimeve djemve dhe vajzave. Pra, e çuditshme por e vërtetë: në mesin e embrioneve vdiq në barkun e nënës, shumicën - burra. Dhe pavarësisht këtij numri të vajzave në mesin e të porsalindurve në mënyrë të konsiderueshme numri inferiore e djemve.