Konceptimi dhe lindja e fëmijës së parë pas 30


Çdo grua dëshiron një fëmijë mori lindjen natyrale. Dhe zonjat e vjetra janë, aq më shumë ata dëgjojnë nga mjekët të cilët e kanë bërë miqtë e materies se konceptimi dhe lindja e fëmijës së tyre të parë, pas 30 e rrezikshme, dhe fëmija do të marrë vetëm tabela e operativ përmes seksionin cezariane. Në të vërtetë, mosha e nënës shtatzënë është thelbësore për shtatzëninë normale dhe lindjes së një fëmijë të shëndetshëm. Por jo gjithmonë arrijnë tridhjetë vjet është një tregues për ndërhyrje kirurgjikale në procesin e lindjes.


Si praktikë obstetrik, shumë mjekë thjesht risiguruar për të shmangur punën e rëndë. Prandaj ofrojnë gratë shtatzëna më të vjetra se 30 vjet që të bien dakord për një c-seksioni. Sipas statistikave mjekësore, rreziku i komplikimeve të fetusit dhe të ashtuquajturat gra starorodyaschymy është 1 në 100 raste.

Në episode të tjera të seksit më të drejtë të grupmoshës 30 deri në 40 vjet mund të lindë pa ndërhyrjen mjekësore. Megjithatë, nuk duhet të ngatërrohet me lindjen e lindjes në shtëpi nën mbikëqyrje mjekësore dhe personelit mjekësor. Lindja e fëmijës në shtëpi paraqet një rrezik serioz për shëndetin dhe jetën e fëmijës dhe nënës në çdo moshë. Pa marrë parasysh se sa shumë shkencëtarë kanë argumentuar, duke u mbështetur në faktin se tona të mëdha-gjyshet e botës prodhuar fëmijët në shtëpi, dhe madje edhe në mjedis, në përgjithësi nuk i përgatitur për ofrimin (për shembull, në fushën e të sanës), bota ka ndryshuar, dhe të punës duhet të marrë të kualifikuar . Në fakt, natyrore lindjes - janë ato që më kompetencë të trajnuar nënën e ardhshëm dhe shikuar obstetër-gjinekolog.


Vlen të përmendet se në 10 vitet e fundit, femrat preferojnë që së pari të ndërtuar një karrierë dhe pastaj një familje dhe të lindë pasardhës. Dhe për të arritur prosperitet material, ne kemi nevojë për të paktën 20 - 25 vjeç. Si rezultat i kësaj, planifikon shtatzënisë shtyrë për 30 vjet ose më shumë. Gjatë kësaj kohe trupi i femrës pëson shumë ndryshime, duke përfshirë organet riprodhuese. Dhe des pashmangshme e organeve gjenitale të ekspozuar organet gjenitale funksionet attenuation. Por fakti që në arritjen e tridhjetë vjet nuk mund të merrni shtatzënë dhe do të lindë vetes, është një mit. Tani erdhi modës për ngrirjen e vezëve në qoftë se në të ardhmen ajo nuk do të jetë në gjendje të krijoj pa IVF ose teknologjitë e tjera të asistuar si ariu dhe lindin. Nga njëra anë kjo dukuri është e justifikuar për disa arsye, ndër të cilat tregojnë: puna në ndalimin negativ mjedisor, që jetojnë në zonat e kontaminuara, si dhe anomalitë e trashëguara.


Nga ana tjetër, gratë janë qëllimisht vonojnë procesin e shtatzënisë dhe lindjes për shkak të frikës së këtyre fenomeneve, duke përfshirë edhe frikën e toksicitetit dhe dhimbje gjenerike. Është më mirë për të ngrirë vezët e tyre, dhe pastaj të përdorin shërbimet e një nëne zëvendësuese. Përparimet e tanishme mjekësore lejojnë gratë të bëhen nëna në mënyra të ndryshme dhe edukimin e fëmijëve. Por e vetmja mënyrë normale - është nëpërmjet procesit të amësisë pa shërbimet e palës së tretë. Frika dhe shtatzënë gratë japin lindjes pas 30 vjetësh është vetëm prania e contraindications direkte dhe indirekte për abort. Sot, madje edhe me sëmundje të zemrës dhe miopi të lartë me sukses mund të mbetet me barrë dhe do të pjellësh një fëmijë. Në lindjen e fëmijës kundër-natyrore mund të pengojë ose të rrethanave të pavarura të lindjes, ose nga mjeku juaj. Këto situata janë kurs individual e procesit gjenerues. Për shembull, kur papritmas vjen uria oksigjenit të fetusit apo shkeljes së punës me gjakderdhje mitrës.


Mbikëqyrja mjekësore dhe menaxhimin e punës të nevojshme, por kjo nuk do të thotë se lindjes normale duhet të ndodhë të stimulojë ose kesaryty rëndë, madje edhe kur procesi i lindjes është vonuar. Përshpejtimi artificial i aktivitetit të punës kryhet ekskluzivisht në kushte patologjike që përbëjnë një kërcënim real për jetën e fëmijës së tyre të parë apo të nënës. Sa për lehtësim dhimbje në punë, është më mirë për të bërë pa përdorimin e mjeteve, si dhe dhimbje në lindje - një proces i natyrshëm që mund të durojnë. Painkillers rritje intervale para luftës, duke ndërprerë rrjedhën normale të punës. Edhe anestezi epidural ose kurrizore - Na vjen keq për fëmijën, si fëmija do t'u nxjerrë nga pincë e nënës trupit, duke kërcënuar formimin hematoma në lëndime të trurit dhe kafkës, si dhe zhvillimin e mëtejshëm të patologjive të sistemit nervor dhe mendor.


Në çdo situatë është e rëndësishme për të përgatitur gratë për lindjen e fëmijës. Së pari, një grua në punë duhet të marrë një pozitë të rehatshme, ndërsa ajo nuk është e nevojshme për të hyrë në një karrige të veçantë në pozicionin e shtrirë në shpinë. Në rrjedhën normale të punës dhe gruas ofrimit të mund të qëndrojë, të ulen apo edhe të ecin. Për më tepër, pozicioni optimal zgjedhje në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon dhimbjen e kontraktimet, betejat dhe kalimin e parë të fëmijës nëpër kanalin e lindjes. Rol të rëndësishëm ka luajtur nga disponimin psikologjike të nënës. Kur një grua shtatzënë është ngjitur me familjen dhe të afërmit, dhe lindjes janë më të lehta. Prandaj, në shumë maternitete ishin të lejuar familjen dhe miqtë lindjes. Megjithatë, disa gra preferojnë të lindë praninë pandihmuar. Prania e personelit mjekësor vetëm të ndihmojë të qetë dhe të përqëndrohet tërësisht në pozitë më të mirë për lindje, të relaksoheni dhe të mendojnë vetëm për gjëja kryesore - për lindjen e fëmijës së parë të shëndetshme. Nga rruga, një praktikë e mirë është për të marrë pjesë në kurse për gratë shtatzëna, ku gratë janë të mësohen të sillen në lindjen e fëmijës, në veçanti, frymë, lëvizin dhe kontrollin luftën.