Ndryshimet e lëkurës gjatë shtatzënisë


Shumë gra mendojnë se trupi shtatzënisë ndryshon, fjalë për fjalë, nga koka deri te këmbët. Dhe, me të vërtetë, ndryshimet ndikojnë në formën dhe peshën, organeve të brendshme dhe organet e tretjes, nyjeve dhe eshtrave, gjendjen psikologjike dhe emocionale e grave shtatzëna. Lëkurës gjithashtu mbetet në formën e saj të mëparshme. Gjendje e lëkurës mund të ndryshojnë për shkak të çrregullimeve hormonale, ndryshimet në gjak dhe një numër të ndryshimeve të tjera.
Problemi më të zakonshme të lëkurës në shtatzëni është pigmentim ose errësuar të lëkurës. Mund të bëhet zona e errët përreth nipples, kofshët e brendshme, dhe pigmentim ndodh në organet gjenitale. Pika të errëta mund të shfaqen në fytyrë dhe përgjatë mollëzat dhe buza e sipërme. Ky fenomen quhet "chloasma" ose "maskë e shtatzënisë." Këto ndryshime të lëkurës nuk mund të parandalohen, por këtu, për shembull, chloasma mund të përkeqësohet për shkak të diellit. Prandaj, më të vogla është më e mirë në rrezet e diellit direkte, ose në qoftë se ju ende duhet të kalojnë kohë në diell, përdorni një sasi të madhe të sunscreen.


Një tjetër rezultat i ndryshimeve hormonale dhe mjaft e zakonshme në mesin e grave shtatzëna është puçrra fytyre. Zgjidhja më e mirë për këtë problem mund të jetë cleanser thjeshtë. Lahen ata përballen dy herë në ditë. Mundohuni të mbani flokët nuk vijnë të gjithë me lëkurë. Më pak prekni fytyrën e saj. Përdorni grim që përmban vaj. Nëse puçrra fytyre nuk ju jap paqen e mendjes, kontaktoni mjekun tuaj përshkruajnë droga e nevojshme që ai ose të rekomandojë atë për t'u përdorur.

Ndryshimet e tjera të lëkurës mund të shkaktohet nga rritja e fluksit të gjakut gjatë shtatzënisë. Për shembull, pëllëmbët e kuqe ose venat me variçe. Venat me variçe mund të bëhet më pak e dukshme pas lindjes, por, ka shumë të ngjarë, tashmë tërësisht të zhduket.

Pas lindjes, natyrisht, do të shtrihet. Kjo çështje shqetëson shumë gra. Shënon Stretch ndodhin kryesisht në bark, gjoks, në supet, mollaqe dhe kofshët. Ka një sasi të madhe të reklamave të produkteve të ndryshme dhe drogë që dyshohet të parandaluar shënon shtrirje. Megjithatë, duhet të theksohet se ata janë absolutisht nuk ndihmojnë, edhe pse nuk sjellin dëm.
Para së gjithash, mos harroni se çdo ndryshim gjatë shtatzënisë zgjidhet tërësisht ose pjesërisht brenda tre muajve të parë pas lindjes. Nëse ju jeni ende të shqetësuar se ndryshimet janë të pakthyeshme, konsultohuni me mjekun tuaj, ai do t'ju përshkruajnë Facials.