Kur ju nuk mund të bëjë abortin mjekësor


Aborti mjekësor (farmabort njohur edhe) - një metodë relativisht e re e abortit pa përdorimin e kirurgjisë. Kjo metodë është konsideruar i sigurt për shëndetin shumica e grave, por kur ju nuk mund të bëjë abortin mjekësor?

Aborti mjekësor është përshkruar vetëm në fazat e hershme, për 49-63 ditë të shtatzënisë. Por për të gëzojnë rezultat të mirë në mënyrë efikase të kryer këtë procedurë në aspektin e deri në 28 ditë (4 javë). Në këtë fazë, veza e fekonduar është dobët lidhur me mitër, sepse aborti është më e lehtë dhe ul rrezikun e dështimit hormonal. Efikasiteti Farmaborta arrin 96%.Avantazhi kryesor i këtij lloji të abortit është mungesa e kirurgjisë traumatike, e cila shmang shumë komplikime, më të rrezikshme e cila është vrimë mitrës, varfëri dhe shfaqjen e infeksionit sekondar të organeve të brendshme. Kur pacientët abortit mjekësor zakonisht nuk kanë nevojë për anestezi sepse dhimbja pothuajse i njëjtë si në periudhën. Dhe trauma psikologjike e abortit mjekësor është shprehur jo aq shumë.

Para se aborti mjekësor duhet të kalojnë testet mbi nivelet e gjakut të antitrupave të HIV-it, RW, si dhe prezencën e patogjenëve shpifjeve.

Shko në spital për procedurën nuk është e nevojshme. Në pritjen në grua gjinekologu merr pilula dhe shkon në shtëpi. Atëherë ajo do të jetë e nevojshme për të ardhur në pritjen e dy ose tre herë në mjeku është i kënaqur se aborti ishte i suksesshëm. Në rast të komplikimeve mund të përshkruajnë barna të tjera.

Por të gjitha gratë mund të bëjnë abortin farmakologjike? Sigurisht, si me çdo ndërhyrje mjekësore në aborti mjekësor është Kundërindikimet e tyre absolute dhe relative.

Kundërindikimet absolute kur ju nuk mund të bëjë abort mjekësore janë:

- intolerancës të barnave të përdorura për abortit mjekësor, reaksione alergjike ndaj njërit prej mjeteve, parë më parë.

-sëmundjet e organeve të brendshme, duke përfshirë problemet në gjëndra veshkave, si dhe një droge që është përdorur për farmaborte cënon veprim steroide hormoneve. Për të njëjtën arsye contraindication të procedurës është një formë e rëndë e astmës, si edhe për drogat e saj të trajtimit të përdorura në bazë të këtyre hormoneve.

- dyshuar shtatzëni ektopike. Në drejtim të grave në abortit mjekësor, mjeku duhet të bëni të sigurtë që veza e fekonduar në mitër përmban në mënyrë të procedurave për shtatzënisë ektopike është jo vetëm e padobishme, por edhe një kërcënim për jetën e gruas, në këtë rast kirurgji treguar.

anemi të rëndë, hemofilia dhe patologjitë e tjera koagulimit, pasi që aborti është i lidhur me humbjen e madhe të gjakut.
porphyria, një sëmundje e trashëguar që shkakton përçarje e enzimeve që ndikojnë në prodhimin e hemoglobinës në këtë sëmundje nuk është humbje shumë e dëshirueshme gjakut madh.
fibroids mitrës me nyje të mëdha, pasi kjo sëmundje përbën një rrezik për gjakderdhje të rënda.
sëmundjet inflamatore dhe infektive e organeve femërore riprodhuese, duke përfshirë sëmundjet seksualisht të transmetueshme.
Ka edhe contraindications relative ndaj abortit mjekësor, prania e këtyre sëmundjeve duhet të ushtrojnë kujdes kur përdorni ilaçe që shkaktojnë abortin.


Kundërindikimet tilla përfshijnë ushqyerjen me gji, si substanca të marra nga një grua në farmaborte të ndikojë në përbërjen e qumështit të gjirit para procedurës për këtë arsye duhet të shprehin qumësht të gjirit, dhe për të gji tërheqjen e plotë të barnave nga trupi. Edhe pse prodhimi është pushim i shpejtë në të ushqyerit mund të ndikojë keq prodhimin e qumështit.

E njëjta procedurë është përshkruar me kujdes në prani të lë mbresë të mitrës pas seksion cezariane, në këtë rast farmabort kryer vetëm në një spital dhe në periudhën e hershme deri në 4 javë.


Contraindication relative është barrë, e cila ka ndodhur duke marrë kontraceptivëve hormoneve ose në prani të pajisjes intrauterine. Në këto raste farmabort nuk është i rekomanduar.

Pirja e duhanit pacienti nuk është në vetvete një contraindication për abortit mjekësor, por në gratë e moshës mbi 35 vjet ky zakon shkakton përçarje e sistemit të enëve të gjakut dhe gjaku, i cili është një contraindication afërm.

Aborti mjekësor, edhe pse konsiderohet të ketë pasoja të rënda nga abortit, por, si çdo procedura të tjera mjekësore mund të shkaktojë komplikime dhe efektet anësore.


Në disa raste, të zvogëlojë mitrës duket shumë një grua ndihet kontraktimet, si gjatë lindjes. Për të zvogëluar dhimbjen duhet të marrë një qetësues, i cili do të këshillojë mjeku. Ata mund të manifestuar simptoma të ngjashme të helmimit të tilla si të vjella dhe diarre. Nëse gruaja vjellë më pak se 2 orë pas gëlltitje, procedura mund të jetë i paefektshëm. Një aborti mjekësor rrallë shoqërohet me ethe, dhimbje koke dhe nxito të ngjashme me alergjik.


Komplikimi më i rëndë është farmaborta abortin jo të plotë, kur fetusi vazhdon të zhvillohet në mitër ose ka vdekur vezë pllenohet apo pjesë. Në rastin e parë, edhe në qoftë se një grua ndryshon mendjen e tij që të ketë një abort, pushimi shtatzënia është shumë e rrezikshme, pasi shumë rrezik për anomalitë në fetus.
Njëlloj komplikim serioz është një gjakderdhje të fortë dhe të zgjatur. Në të gjitha rastet e përshkruara duhet të përdorë për trajtim kirurgjik.
Aborti mjekësor nuk ndikon në fertilitetin e grave, dhe pothuajse menjëherë të bëhet shtatzënë përsëri. Prandaj është thelbësore në rivendosjen e jetës seksuale, me kujdes të mbrojtur veten


Gratë duhet të kujtojmë se metoda absolutisht të sigurta të abortit nuk ekziston në asnjë rast një ndërhyrje bruto në proceset natyrore nuk është e humbur në trupin e femrës.