Shkaqet përhershëm Dështim shtatzanie


Ndoshta jo në botë neschastney gratë sesa shtatzënisë dëshirueshme dhe të shumëpritur e cila përfundoi abortin myyazytsilnym. Dhe në qoftë se kjo nuk është një, por dy, tre ose më shumë dështime? Gruaja fillon të ndjehen fajtor dhe të pamjaftueshme, depresion. A nuk e vënë në kryq, ne duhet së pari të gjithë e kuptojnë se pse kjo ndodh kohë pas kohe. Ankesa te mjeku kompetent mund të zgjidhin shumë shkaqe abort përhershëm. Fatkeqësisht, shumë nuk nxitojnë për një specialist me problemet, duke shpresuar se shtatzënia e ardhshme do të vazhdojë të suksesshme. Ky botim do të merren parasysh shkaqet përhershëm abortit.


Gabim i përhershëm.
Përhershëm - është aborti sayazytsilne dy ose më shumë herë, deri në 28 javë. Nuk është një e zakonshme fillestare, në të cilën të gjithë shtatzënisë përfundoi me dështim, dhe të mesëm - abort, në qoftë se në këtë kohë ishin shtatzëni të suksesshme. Statistikat thonë se në tremujorin e parë (12 javë) përbën rreth 85% të interrupt saj myyazytsilnoho, dhe 15% e pushimeve të shtatzënisë është tremujorit të dytë.

Shkaqet e abortit.

Ka shumë arsye që çojnë në dështim të zakonshëm, shpesh ata janë në kompleksin, disa. Split mund të jenë grupet e mëposhtme:
- mosfunksionim të mitrës;
- anomali dhe sëmundjet e mitres;
- Faktori imunologjike;
- koagulimit të gjakut;
- çrregullime hormonale;
- anomalitë kromozomale;
- Të tjerët (zakone të këqija, infeksionet, punë të dëmshme uyazyka).

Shkelja e mitrës.
Rezultatet në pamundësinë e qafës së mitrës për të prolabyrovanyyu (zgjatje) membranave. Kjo shkakton qafën e mitrës parakohshme shpalosja dhe abort në tremujorin e dytë.


Anomali dhe sëmundjet e uterusit.
Anomalitë e mitrës janë shpesh shkaku i abortit. Këto përfshijnë: synechia intrauterine, mitrës antlered ose horned, mur endometrial. Për shkak të sëmundjeve të mësipërme janë madhësia e mitrës pak se normale, duke rezultuar në abort në fund (16-20 javë). Polyps intrauterine, Endometrioza, fibroids mitrës të çojë jo vetëm për të zvogëluar madhësinë e zgavrën, por edhe për çrregullime të qarkullimit të gjakut të mitrës.


Koagulimit të gjakut.
Nëse rritur koagulimit të gjakut, ajo çon në abort. Çrregullime të Shpeshta gjakderdhje janë sindromi antiphospholipid, ndërsa në numrin placenta shumësi i clots gjakut formimit. Me antyfosfolypydnыm shtatzënisë sindromi është ndërprerë për 10 javë.

Çrregullime hormonale.
LPD është shkaku më i zakonshëm i çrregullimeve hormonale. Shkelja veprim i pamjaftueshëm i progesterone në endometrium. Kjo zhvillon për shkak të prodhimit të pamjaftueshëm të progesterone luteum menstruacioneve (plotësisht endometrium nuk është e përgatitur për implantimin e vezës), ose për shkak të mungesës së prodhimit të progesteronit nga placenta (shtatzënisë ndërpritet pas 10 javësh).


Anomali kromozomale.
Anomalitë kromozomale - është një nga shkaqet më të shpeshta të abortit deri në 12 javë. Mund të jenë të dyja (modelet kundërvajtëse) shkelja sasiore dhe cilësore e kromozomeve. Më të zakonshme anomali - Trisomy kur embrioni në një kromozom më tepër se 46 përkufizimet. Anomalitë kromozomale donashyvayutsya për afat të rralla, por nëse kjo ndodh, fëmija është i lindur me aftësi të kufizuara të rënda të zhvillimit dhe të vonuar mendor (Down Syndrome). Me gratë e moshës rrit rrezikun e anomalive kromozomale.


Një studim në dështim të zakonshëm.
Për të përcaktuar shkakun dhe qëllimin e trajtimit të abort përhershëm duhet të kalojë një provim të veçantë:
- teste për infeksionet, duke përfshirë, në Sëmundjet seksualisht të transmetueshme;
- biopsi endometrial;
- hysteroscopy dhe metrosalpingography;
- Studimi cytogenetic e indet e embrioneve ndërprerë;
- Ultratinguj legenit;
- Analiza e koagulimit të gjakut, të përcaktuar statusin hormonal të nënës;

- gjenetika e konsultimit dhe teste cytogenetic për anomalitë kromozomale në të dy prindërve.

Si të merren me gabim të zakonshëm?
Trajtimi i abort varet nga ajo shkaku i saj ishte për shkak. Fight gabim e nevojshme para se të shtatzënisë. Infeksionet trajtohen me drogat anti-inflamatore, koagulimit të gjakut, sëmundje - antiplatelet mitrës, defekte të zhvillimit janë hequr nga operacionit. Statusi hormonal të rregulluar, dhe të gjithë faktorët e dëmshëm të jashtëm (kushtet e pafavorshme mjedisore, duhani, puna e rëndë) eleminuar. Kur gabim i zakonshëm ishte rezultat i anomalive kromozomale rekomandohet IVF. Kur dështimi mitrës praktikën e imponuar mbi të përbashkët.


Mbi të gjitha, mos harroni se përhershëm - kjo nuk është një dënim, nuk është gjithmonë një mënyrë përmes së cilës do të mbetesh me barrë dhe do të lindë një fëmijë të shëndetshëm.