Miopi gjatë shtatzënisë se ajo kërcënon


Miopi - është miopi. Në prani të një shkallë të lartë të miopi në gratë shtatzëna ka zgjidhur okulist çështje, obstetër, gjinekolog, mjek, neurolog në lidhje me taktikat e lindjes. Grua me miopatia kush është shtatzënë, ju duhet të plotësoni anketën dhe nga pikëpamje. Gjatë dorëzimit miopi mund të çojë në kërcënime apo shkëputje retinës. Retinë në miopi bëhet më e hollë, dhe gjatë lindjes së fëmijës të gjitha grupet e muskujve, duke përfshirë edhe syrin janë shumë tension. Kjo është për shkak të kësaj mund të zhvishem off retinë, duke çuar në një rënie të mprehtë në vizionin dhe madje edhe verbëri mund të rezultojë. Prandaj është e rëndësishme që mjekët që kontrollon një grua me një diagnozë të tillë, së bashku me mjeku syve të marrë vendimin e duhur në lidhje me një metodë të veçantë të dorëzimit. Në lidhje me këtë duhet përmendur tri lloje të myopathies: · shkallë të ulët. Në nearsightedness deri në minus 3. · Shkallë të mesme. Në miopinë nga 3 deri ne 6. · Shkallë e lartë. Vizioni - më shumë se minus 6-in. Në përgjithësi, në qoftë se një grua që është shtatzënë, shkallë të ulët miopi dhe nuk ka komplikime gjatë shtatzënisë, lindjes mund të bëhet normalisht. Në mes, shkallë të lartë të miopatia në mjekët vendin tonë nuk janë të rekomanduara për të lindjes natyrore. Designed cezariane. Por, në vendet perëndimore, mjekët nuk e bëjnë një operacioni të tillë në procesin e lindjes, edhe me një shkallë të fortë të miopi. Ata besojnë se miopi e mesme gjatë shtatzënisë nuk të çojnë në tensionin e muskujve që janë mbi diafragmë, fuqia. Prandaj, rreziku i shkëputjes retinës është minimal. Nëse kjo ndodh gjatë fëmijën ngjizje, dhe filloi lëkurë off retinë, operacioni është kryer duke përdorur një lazer. Kjo është "ngjitje" e ku retina shkëputur nga kornea. Në vendin tonë, një procedurë e tillë nuk është kryer edhe kundërindikuar në fazat e fundit të shtatzënisë.


Ndonjëherë miopi gjatë shtatzënisë mund të çojë në një rënie të vizionit për shkak të ngarkesave të larta në trupin e femrës gjatë kësaj periudhe. Por këto ndryshime zakonisht nuk të çojë në një humbje të konsiderueshme të vizionit, si dhe pas lindjes, ajo nuk ndryshon në mënyrë dramatike. Deri kohët e fundit, miopatia lartë dhe të mesëm konsiderohet si dëshmi të drejtpërdrejtë për COP - prerjeje cezariane. Por mamitë në mbarë botën, jo duke u mbështetur në praktikën e saj të gjerë besoj se miopi dhe lindjes me operacion seksioni - dy koncepte të lidhura. Kjo është edhe ekspertë autoritative amerikane në fushën e mjekësisë të bazuar në fakte dhe mami tradicionale - Penny Simkin dhe Biblioteka e ndihmës hulumtuese. . Bazuar në praktikën e saj të gjatë dhe të rifillojë njëzet studime nga vende të ndryshme janë marrë në dyvjeçarin 1966-2003, Ekspertët në përfundimin: bindëse dhënat provojnë se periudha e fuqishme është e rrezikshme për gratë me çrregullime të retinës, me pusi mesatare me një shkallë të lartë të miopi deri shkëputja e retinës atje. Në një studim përshkruan menaxhimin e shtatzënisë dhe lindjes në shtatë gra me një shkallë shumë të lartë të miopi - për - 15 D. Të gjitha këto gra lindi natyrshëm - pas një lindjes vaginale dhe përkeqësim më tej e vizionit, u rrit miopi Ata vunë në dukje. Prandaj, autorët rekomandojnë që gratë me miopi e ndonjë lindjes shkallë vaginally. Raporti i dytë flet për 95-mendim dhe praktikojnë dhe gjinekologëve në këtë temë. 70% e tyre besojnë se disa prej patologjisë së pozitës sy për shkëputje retinës gjatë lindjes së fëmijës, por nuk ka prova bindëse e komunikimit midis lindjeve dhe shkëputja e retinës për shkak të miopatia. Në raportin e tretë tregon për një 19-yzhenschynah gjatë lindjes. Në mesin e tyre ishin 10 gra që kishin një shtet të ndryshuar retinë gjatë tremujorit të 3-të. Pas lindjes kishin zbuluar ndryshimet e retinë. Prandaj, u konkludua se edhe gratë që kanë një shkallë të lartë të ofrimit të miopi mund të mos jetë duke përdorur CS dhe vaginale. Sarah Uykэm - mami Anglisht, mësues mami beson se përpjekjet në ofrimin e (pa mjekim dhe jo-drogës ndërhyrjeve) kërkojnë përpjekje minimale për shkak se asnjë kërcënim për syrin. Është e rëndësishme që fëmija ishte vendosur në pozitë optimale për lindjen. Kjo është arritur me sukses ushtrime të veçanta, dhe gjatë lindjes - postures të përshtatshme. Për miopi në gratë shtatzëna kanë efekt më pak të mundshme në shtatzëninë dhe lindjen e procesit të fëmijës, është e rëndësishme që të kujdeset për sytë e tyre. Ju duhet të kufizojë qëndrimin në kompjuter dhe TV, ju duhet të ecin më shpesh, dhe të bëjë ushtrime sy parandaluese, të dobishme për produktet e syve - karrota, boronica, arra. Përpjekjet që dalin instinktivisht dhe natyrisht, do të thotë presion jo personalisht, por në fund, kështu që nuk janë komplikime për gratë, madje edhe me miopatia lartë. E gjithë kjo flet në favor të lindjes natyrore vaginale.