Duke pasur një fëmijë me peshë shumë


Njerëzit besonin se nëse fëmija ka lindur i madh, me peshë shumë të lartë - kjo është lumturia, pasi ajo është e pajisur me shëndet të mirë dhe të zhvilluar mirë. Megjithatë, mjekët nuk kanë gjithmonë të ndajnë pikëpamjen se porsalindur i madh - një dhuratë e fatit. Ka rregulla të caktuara të peshës dhe rritjen e fëmijëve të porsalindur. Edhe pse këto shifra janë mjaft të kushtëzuar dhe subjekt i rishikimit periodik me kalimin e kohës. Megjithatë, fëmijët pesha dhe lartësia e të cilëve në lindje është rreth 4,5 kg dhe 57 cm, mjekët regjistruar në kategorinë e fëmijëve që tejkalojnë normën. Në vitet e fundit, sipas statistikave, lindja e fëmijës, në drejtim të standardeve të kalojnë, sidomos të shpeshta. Duke pasur një fëmijë me peshë shumë - nuk është e pazakontë në kohën tonë.Mjekët që lidhen me këtë fakt fenomenin e nxitimit. Shfaqja e këtyre antropologëve statistikave kontribuar në rezultatet e hulumtimit, të cilat janë kryer në 30 vitet e qepallave të njëzetë. Dhe studiuesit gjetën se për të gjithë periudhën e fundit pesha mesatare e porsalindur rritur me 100-300 gr., Dhe gjatësia e trupit të 2-3 cm.

Ekspertët ia atribuojnë këtë për zhvillimin e shkencës dhe teknologjive mjekësore, si dhe faktin se standardi i jetesës në vitet e fundit është përmirësuar dukshëm. Një dietë e shëndetshme dhe mbikëqyrja e rregullt e specialistëve të lejuar gratë të mbajnë një shtatzëni shumë më mirë. Për më tepër, në shekullin e njëzet e parë u ul ndjeshëm numrin e sëmundjeve të pashërueshme. Shenjat e përshpejtimin teknologjisë moderne na lejon të shohim edhe në një hulumtim të hershme intrauterine të fetusit. Me matjet me ultratinguj mund të bëhet kreu, perimetrin barkut, kërci gjatësi. Ajo u gjet se fëmijët me shenjat e përshpejtimit në dy javë përpara kolegëve të tyre në zhvillim, ndërkohë që në barkun e nënës. Dhe pas lindjes së një sërë peshë trupi i muajit të parë është shumë më shpejt se ata kanë gjasa për të zhvilluar, dhe më shumë - në shumicën e fëmijët e tjerë të mëdhenj të shpërthejë dhëmbët, fontanel të mbuluar me bar.


Por, edhe pse statistikat mbulojnë të gjithë shoqërinë, fëmijët janë të lindur me shenja të përshpejtimit nuk është çdo nënë. Kjo është për shkak të faktit se zhvillimi i përshpejtuar i para fëmijës disa arsye të. Për shembull, madhësia e placentës. Nëse placenta gjatë shtatzanisë ka një zonë të madhe dhe vëllim, dhe trashësia e saj tejkalon 5 cm, kjo çon në rritjen e qarkullimit të gjakut, për shkak të cilat rrit metabolizmin dhe shkalla e zhvillimit të fëmijës duke u bërë më të forta. Gjithashtu madhe që të ketë një fëmijë të madh yyazytsirnist gjatë shtatzënisë të përsëritura, dhe madje edhe më shumë fëmijë përshpejton shfaqet në një shtatzëni të tretë. Mjekët e lidhin këtë model me përmirësimin e kushteve të zhvillimit të fetusit. Rol të rëndësishëm ka luajtur me trashëgim. Nëse familja juaj njerëz me shtat të lartë, i hollë yyazytsirnist e madhe që fëmijët tuaj do të jenë të njëjtë, natyrisht, do të duket më shumë në mesin e kolegëve të tyre prindërit e të cilëve janë rritja e mesëm ose të ulët. Gjithashtu martesat që shkaktojnë disa ndryshime gjenetike të përziera, si dhe të çojë në përshpejtimin e zhvillimit.


Megjithatë, ju duhet të dini se të pasurit një fëmijë parametrat e të cilit e kalon normën nuk është shkaktuar gjithmonë nga nxitimi. Shtim në peshë dhe rritja mund të kontribuojnë arsye më pak të parrezikshëm. Për shembull, prania e diabetit në grua shtatzënë ose çrregullime të tjera endokrine, si diabeti. Prania e trashje në nënën çon në faktin se acidet yndyrore të lira janë transferuar të fetusit dhe pankreasit e saj fillon të punojë në një ritëm të përshpejtuar. Diabeti sëmundje do të thotë rritur nivelet e gjakut të glukozës, duke çuar në shtyrjen e rezervave yndyrë dhe zhvillimit të fetusit është i pabarabartë - kjo atëherë ngadalëson, atëherë përshpejton. Trashje gjatë shtatzënisë është një gjë mjaft e rrezikshme.


Kjo ndodh në mënyrë që gruaja vetë nuk njoftim sa ashpër filluar për të fituar peshë gjatë shtatzënisë. Mjekët nuk e miratojnë këtë, sepse si pasojë e peshë të tepërt në një trup shumë të madh të nënës shtatzënë rrit sasinë e sheqerit, kolesterolit, lipideve. Prandaj, është e rëndësishme për të ndjekur një ushqim të shëndetshëm shtatzënisë, pas trajtimit të saj për të reduktuar konsumin e me erëza, ushqime pikante. Është e rëndësishme që të mos lënë pas dore shëtitje jashtë, ky është ndikimi më i mirë në zhvillimin e duhur të fëmijës. Një shkak i zakonshëm i shtat shumë të madhe dhe të një rëndësie të madhe është zgjatja e fëmijës. Në qoftë se koha e dorëzimit nuk nxitoj, fryti fillon perezrevat.


Prandaj, në qoftë se një lindje e madhe fëmijë i lidhur vetëm me dukurinë e përshpejtimit, prindërit mund të jo vetëm u shqetësoni, por gëzohuni më shumë se bota ishte një hero i vërtetë, pa ndonjë problem me zhvillimin. Nëse shtatzënia është regjistruar nga mjekët përshpejtimin e zhvillimit të fetusit kundër sfondit të problemeve të ndryshme shëndetësore, nëna shtatzënë duhet të ndjekim rreptësisht recetat e mjekut. Me rishikime të rregullta, si fëmijën dinamike të monitoruar jo vetëm neonatolgët dhe pediatër, por edhe neurologë dhe Endocrinologists. Siç u vu re se foshnjat e mëdha janë të prirur për trashje, ata rritën ndjeshmërinë alergjike, ndryshimet e mundshme në sistemin nervor.


Mami fëmija i të cilit është në barkun e nënës se indekset sunduar do të përballet me disa vështirësi. Së pari, fëmija e madhe që të ketë një më shumë dhe statistikat, fëmijët gjera shpesh marrin plagë të lindjes, gjatë kalimit të kanalin e lindjes. Më e zakonshme thyerje klavikul, paraqitja e bruises, shkurtime shpatullën. Përveç kësaj, rrjedha e pamjaftueshme e gjakut cerebrale çon në çrregullime neurologjike, dridhje të muskujve pasojat do, ankthi, ndryshim në tonin e muskujve.