Aborti mjekësor


Aborti kryer në gratë që përdorin drogë "Mifehin", "Mifepristone" pa ndërhyrjen instrumentale në mitër, i cili në masë të madhe zvogëlon mundësinë e komplikimeve të abortit shpesh çon në varfëri. Kjo quhet mjekim (tabletë) aborti në fazat e hershme.
"Mifepristone", "Mifehin" - Një antyprohesteronovыy drogës për ndërprerjen mjekësore të shtatzënisë (Pilula abortit) në fazat e hershme. Ajo ka qenë prej kohësh e njohur se aborti është një rrezik i madh për jetën në përgjithësi dhe në veçanti për riprodhuese (riprodhimit - riprodhimi i llojit të tyre) shëndetin e grave.


Numri vjetor i aborteve kirurgjikale në botë i kalon 55 milionë, për çdo 1,000 lindje llogari për 300-500 aborteve, rreth 70 mijë gra vdesin çdo vit nga komplikacionet pas abort kirurgjik, një në katër, kirurgjike ndërprerë shtatzëninë e parë, duke u bërë shterpë!
Për fat të keq, në Rusi, aborti është një mënyrë "Planifikimi Familjar"Nëse ju nuk mund të vidyazykatysya e abortit nga ana e abortit, është e nevojshme për të minimizuar rrezikun e komplikimeve. Pra, kërkoni metodat beninje të abortit në fazat e hershme çuan në droga krijimi antyprohesteronovыh, njëra prej të cilave është "Mifepristone". Mifepristone - steroid sintetike tableta projektuar dhe licencuar për abortin mjekësor në fazat e hershme, efekti klinik është për shkak të veprimit të nivelit progesterone receptor. Droga ishte rekomanduar si një mjet për abortin terapeutik për një periudhë të vogël dhe është një alternativë për metodë, kirurgjikale abort.


Fazat e abortit mjekësor
Mifepristone është përdorur vetëm në spitale.


Aborti mjekësor Faza 1


Vizita e parë te mjeku kryer një bisedë me të pacientit në lidhje me mundësinë e abortit nga ana e kësaj metode dhe karakteristikat e drogës. Pacienti informohet për procedurën për ndërprerjen e metodës tabletë shtatzënisë, thelbin e metodës, simptomat, natyrisht mundshëm të abortit.
Ekzaminimi Designed:
gjakut nga një mënyrë për HIV, hepatitit B dhe C, RW.

shpifjeve mbi pastërtinë e vaginës
Ultratinguj legenit për të konfirmuar shtatzëninë mitrës.


Aborti mjekësor Faza 2


Pacienti merr tri tableta brenda - 600 Myfehyna mg në praninë e një mjeku dhe nën mbikëqyrje mjekësore për 1-2 orë, pastaj mund të shkojnë në shtëpi. Kështu pacienti merr një memo, i cili deklaroi se ku mund të telefononi ose kontaktoni nëse është e nevojshme. Për shkak të 36-48 orë të vijë edhe një herë te mjeku.


Aborti mjekësor Faza 3Re mjeku pjesëmarrjes nëpër 36-48 orë, mjekim pacienti marrë mbështetjen gojë dy herë "Saytotek" 400 mg - 2 tableta. Dëbimi i vezën ndodh ose kur ju jeni në qendër mjekësore, të paktën një nga ditët në vijim në shtëpi. Diktim (të pakta) zakonisht zgjat 7 deri në 14 ditë. Megjithatë, gjatë muajit test shtatzënie do të jetë pozitiv për urinë, kështu që nuk duhet të bëhet.


Aborti mjekësor Faza 4


Në 7-10 ditë pas faza e 2-të pacientit duhet të vijnë në qendrën mjekësore për të kontrolluar Ultrasonografi, në mënyrë që të fetusit të plotë apo janë dëbuar.

Në kryerjen e një tableta abortit:
Ka tërhequr dhimbje në bark gjatë эkspulsyy (output) vezën - cramping dhe rritje gjakderdhje.
Diktim traktin gjenital që nga numri i korrespondon çdo muaj ose pak më shumë.
Periudha Postabortion mund të karakterizohet nga gjakderdhje nga gjenital traktit deri në 10 ditë.
Ndonjëherë fillimin e abortit mjekësor konsiderohet si dita e parë e ciklit menstrual nga pamja e ovulacionit në ciklin 14-15 ditë, kështu që ju duhet të përdorni një metodë pengesë para menstruacioneve të ardhshëm i cili pas aplikimit "Saytoteka" vjen në 30 +/- 2 ditë. Në 95% të rasteve kjo aborti ndodh pa komplikime. Në rast të kundërt shpifje (pastërtisë 3-4) në të njëjtën kohë mban aborti mjekësor është kryer terapi inflamator për të parandaluar komplikimet pas abortit. Kështu aborti drogës "Mifepristone" ka disa avantazhe:
Ajo përmban efikasitet të lartë
Tolerohet mirë nga pacientët
Kjo shmang rreziqet që lidhen me kirurgji dhe anestezi
Eliminon rrezikun e infeksionit rritëse gjatë operacionit, duke kërkuar zgjerimin e kanalit të qafës së mitrës
Përjashton injeksione, kirurgji, nuk e dëmtojnë shtresën e muskujve të mitrës
Nuk ka trauma psikologjike prandaj mos kini frikë nga anestezi dhe kirurgjisë
Përqindja minimale e komplikimeve
Dhe më e rëndësishmja - për të ruajtur shëndetin riprodhues të një gruaje!