Rreziku i lindjeve në shtëpi dhe Siguri


Le të fillojmë me më të rëndësishme. Në Rusi, Obstetrike zyrtare vendase nuk është e lejuar. Megjithatë, e drejta për të zgjedhur, në bazë të kushtetutës, të gjithë kanë. Në qoftë se ju vendosni të përdorni atë, dhe të vendosin se djali juaj do të lindë vetëm në mure amtare dhe një shtrat të familjes - ju keni të drejtë. Por në këtë rast ju vidyazykate një ndihmë të kualifikuar mjekësore. Më saktësisht, ajo do të jepet për ju në mënyrë të paligjshme, dhe personi që bie dakord për të ofruar shërbime të tilla, atëherë mund të dënohet deri në masën maksimale. Rreziku dhe siguria në shtëpi e lindjes mund të kombinohen shumë përparësi, por edhe shumë disavantazhe.


Por në disa vende të huaja të tilla si SHBA, Gjermania, Norvegjia, Holanda, Britania e Madhe, Izraeli, lindjes në shtëpi kanë status zyrtar. Eksperienca dhe statistikat e këtyre vendeve të duan për të referuar një mbështetësit e lindjes në shtëpi në vendin tonë, harruar faktin se Obstetrike brendshme në këto vende është shumë i ndryshëm nga koherencën e sistemit rus. Sipas hulumtimeve të bëra në SHBA, komplikime që lindin gjatë lindjes në shtëpi, nuk ka më shumë se në lindje, i miratuar në spitale. Megjithatë, një rrezik të tillë dhe madje siguroi një numër i kushteve të rëndësishme të sigurisë. Në shtëpi lindjet lejohet vetëm gratë të rrezikut të ulët obstetrik, vlerësohet nga mjekë të specializuar në obstetrikë.


Mjekët besojnë se gjatë lindjes fëmija nuk do të ketë probleme. Dërgesat fillojnë në kohë. Ka një personel të trajnuar mirë mjekësore. Kujdes mjekësor emergjent shkëlqyer të punës - koha e nevojshme për të ofruar nënave të reja në spital, më pak se 15 minuta. Në Rusi, për shkak të pozitës së lindjes së paligjshme në shtëpi më shumë si një lojë të ruletë, një grua mund të përdorni shërbimet e personit i cili nuk ka trajnim mjekësor, e lënë pas dore shëndetin e tyre, si dhe ekzaminimet e nevojshme gjatë shtatzënisë dhe para dorëzimit në rezultatet e papërgjegjshmërisë të tillë që ne rregullisht mësojnë nga faqet e gazetave dhe ekranet e TV.


Në Rusi gjetur një specialist i gatshëm për të pranuar dorëzimin në shtëpi - nuk është e lehtë. Në mënyrë tipike, ata kanë arsim mjekësor dhe të shpallë lindjes një akt natyror që nuk ka nevojë për ndihmë. Mburrje tyre zakonisht përfundon kur fotografia idealist në përplasje me ngritura gjatë problemet reale lindjes e copat. Detail e pamundur për të parashikuar rezultatin e punës dhe, pa marrë parasysh se sa grua e shëndetshme ndihmë të kualifikuar mjekësore është e nevojshme secili.

Një tjetër kategori e njerëzve të cilët janë të gatshëm për të ndihmuar në lindjet në shtëpi në rreziqet e tyre dhe të sigurisë - profesionale mamive. Ata kanë Obstetrik arsimit të mesëm ose të lartë ndoshta ata kanë një certifikatë ndërkombëtare të marra në shtetet ku e ofrimit në shtëpi është e mundur. Këto janë disa njerëz të drejtë e të cilëve për të marrë të lindur jashtë spitalit në vendin tonë mund të diskutohet. Pra, nëse një grua ende vendosi për këtë hap të rëndësishëm, është e rëndësishme të kujtoni në vijim. Nga ky një problem obstetrik si "fushë të pastër", nuk mund të përballen. Sepse mjek obstetër profesionist do të punojnë vetëm në çifte. E pra, nëse lindja do të ftohen pediatër, të tilla si një pediatër apo neonatolog. Natyrisht, 90% e obstetër me më shumë përvojë mund të vlerësojnë në mënyrë efikase gjendjen e fëmijës, por disa patologji do të jetë e vështirë për të diagnostikuar. Në obstetër të cilët janë në rrezik të lindjeve në shtëpi dhe të sigurisë duhet të jetë aparat për monitorimin shkalla e fetusit të zemrës, një seri të plotë të barnave, për shembull, për të ndaluar gjakderdhje, stimulimi mitrës përdorur në lindjen e fëmijës për të shpejtuar lirimin e placentës pas fëmijës në bota. Shënim numrin e praktikës pranuar dhe shpërndarjen. Sipas gjyqtar profesionist informacionit, aftësia e tij për herë të vendosë të japë ndihmën e nevojshme.


Nëse një grua duruar normalisht dhe kishte një fëmijë, ajo nuk mund të shkojë në mjekët - ajo është e shëndoshë "- që besohet nga shumë ithtarët e mjekësisë klasike. Por nëse puna do të dështojnë, kjo do të thotë diçka është e gabuar, apo trupi apo shpirti. Gjendja në përgjithësi disa mjekë të fundit të marrin në konsideratë. Që duke u ndjerë probleme emocionale në një situatë kritike për gratë, të cilat mund t'i atribuohet në mënyrë të sigurtë dhe lindjes së fëmijës. Në surpriza vetëm të tilla të pakëndshme nga të paparashikueshme, reagimi joadekuat të psikikën e femrave, ka shumë nuanca që janë të lehta për të parashikuar dhe të merren parasysh. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në rastet kur ju hezitoni të bëni një opsion ofrimit në shtëpi. Natyrisht, probleme të tilla është më mirë për të lindur në një strukturë të veçantë mjekësore.


Për fat të keq, aktualisht nuk ka asnjë të përshtatshme metodat e vlerësimit të pellgut që mund të lejojë që të parashikojnë rezultatin e punës së njëqind për qind, dhe është përdorur hips tazometrom matje nuk funksionon gjithmonë. Çdo ofrimit për të zbuluar këtë situatë duhet vetëm duart e mamive, dhe në shtëpi - dhe më shumë kohë për të zbres grua që po lind në spital. Ka shenja të tërthorta me të cilin mund të diagnostikuar në meconium paraprakisht errësirë ​​e ndryshimit amniotik fluide dhe të fetusit të normës së zemrës. Në këtë rast, gratë kanë nevojë për shtrimin në spital urgjent në spital.


Postpartum hemorragji
Në këtë fenomen, ka faktorë të rrezikut siç janë shtatzënia e mëparshme, abortet, fruta të mëdha. Mami profesionale në lindjet në shtëpi duke marrë duhet të ketë në këtë rast do të thotë të veçanta për të ndaluar gjakderdhje ndodhur.