Duke pasur një fëmijë nga spitali


Një numër i konsiderueshëm i grave preferojnë lindjes në spitale. Megjithatë, shumë nëna shtatzënë të marrë leje për lindjen e fëmijës në shtëpi, duke argumentuar se kjo ngjarje është mjaft personale. Ndërsa në të kaluarën e afërt vetëm gra kanë lindur në shtëpi. Maternitete filloi të marrë lindjen e fëmijës vetëm në fillim të shekullit XX. Tema e "Duke pasur një fëmijë nga spitali" më gjerësisht zbulojë thelbin e pyetjes që keni pasur mundësi për të krahasuar dhe të vendosur ku ju do të jetë të rehatshme për të lindur.


Përfitimet
Shumë gra shtatzëna ndihen më të sigurt në muret e institucioneve mjekësore, por disa prej tyre spitale frikshme situata e lindjes. Kjo është arsyeja pse ata të marrin vendime në lidhje me lindjen e fëmijës në shtëpi. Avantazhi i madh është se lindjes në shtëpi, ky proces mund të marrë numrin më të madh e miqve tuaj. Kjo e bën të lindjes në shtëpi është gjithnjë e më popullore. Në mënyrë të ngjashme, shumë gra tregojnë aktivitetin më të madh në procesin e vetë-kontrollit shtatzënisë, në mënyrë që ta shndërruar atë në një ngjarje intime dhe jo një procedurë mjekësore. Pas disa hetimeve, studiuesit në përfundimin se më shumë shtatzënia shtëpi relakson pacientët dhe redukton konsumin e analgesics.


Stërvitje
Në kohën kur nëna shtatzënë për herë të parë u kthye te mjeku para lindjes së fëmijës, për të konfirmuar shtatzëninë, ajo ka të drejtë për të diskutuar me ta më të mirë të ofrimit rruga.

Rrezik
Mos kini frikë e të pasurit një fëmijë në shtëpi. Kjo është aq e sigurt si një pavion të spitalit. Megjithatë, në qoftë se një grua ka qenë e rënduar nga historia, apo ndonjë patologji në punën e kaluar apo lindjes ndodhin ka komplikime që mund të kërkojnë kujdes të veçantë mjekësor, në këtë rast, mjekët rekomandojnë apel institucionit mjekësor. Që nga këto institucione kanë trajnuar posaçërisht stafin. Mami ndihmojë nënat e reja të cilët kanë eksperiencë pune në shtëpinë e lindjes. Për më tepër, mami mbështetje morale gratë gjatë shtatzënisë. Në raste të veçanta, rekomandohet dy mamitë. Vizitat mami në shtëpi para lindjes, që do të testojë vullnetin e prindërve. Ajo është e mirë për të lindur në shtëpi me qasje të përshtatshëm, nëse papritmas nevojë për një ambulancë, për lëvizje të lehtë dhe të shpejtë të nënave në spital. Në mënyrë të ngjashme këshilluar disponueshmërinë e ujit dobishëm, ventilim të mirë, temperatura e ajrit dhe ndriçimit. Lista e nevojshme për ofrimin e para lindja e një fëmije është shpesh mami. Ai përfshin:
kova - ne kemi nevojë për të bërë nëna shtatzënë u squatting në dalje pjellë apo pastrimin e lokaleve;
peshqir dhe pelena;
llambë;
termometër;
Dezinfektantët dhe peshqir kuzhine;
Qese plastike plehra;Si dhe një grup i objekteve në kërkesat individuale. Për shembull, një program për të luajtur muzikë dhe duke ndezur qirinj të jetë grua e relaksuar ishte në punë. Pjesa më e madhe e artikujve mami sjell dita e dorëzimit, të tilla si mjete për compression dhe ndarjen e kordonin e kërthizës, pambuk steril, FA SHAT dhe dressings, dhe mjete të tjera të nevojshme. Ndonjëherë ka mami në aparatin për matjen e normës së zemrës së fetusit dhe takeometër për të matur presionin e gjakut në të nënës. Vetëm nevojë për praninë e dhimbjes, të tilla si tank e përzierje të gazit për anestezi. Për situata kritike mamia duhet të ketë vendosur për reanimim porsalindur. Ajo duhet të përfshijë: oksigjen, mjete për intubacion, kateteri urinar për trajtimin suctioning frymëmarrjes të mukusit. Mami shkaktojnë kontraktimet e hershme për atë që ajo e përcaktuar kohëzgjatjen dhe shpeshtësinë e kontraktimet e mitrës. Në fazat e hershme mami mund të telefononi në shtëpi nënat që do të monitorojnë shtatzëninë në telefon.


Faza aktive e punës
Dhënia e informacioneve shpjeguese mitrës 4 cm ose më shumë quhen faza aktive e punës. Gjatë kësaj periudhe mamia duhet të jetë gjithmonë pranë gruas. Në fakt, lindjes në shtëpi - kjo është e njëjtë si e lindjes në spital, vetëm me ndryshimin që nëna ka më shumë kontroll mbi procesin. Për shembull, një nënë mund të lënë një dhomë, jo gjithmonë mund të qëndrojnë në shtrat. Ajo mund të ecin, të marrë trajtimet me ujë, ose të shkojnë në park. Pozicioni vertikal i trupit do të përshpejtojë luftën, sepse koka e fetusit do të ndikojë forcën e gravitetit, si ajo kontribuon në zgjerimin e shpejtë të qafës së mitrës dhe hapjen e saj. Kur komplikime mami quan stafin e spitalit ose në spital. Pas ekzaminimit, mjeku mund të këshillojë një grua në spital për të ofruar ndihmën e nevojshme.


Vërejtje
Ju duhet të respektojnë të treguesve siç janë nënat temperaturën e trupit, nënat rrahje zemre të frekuencave, impuls dhe presionin e gjakut gratë. Mos harroni për monitorimin e parametrave të fetusit, të tilla si frekuenca e kontraktimet e saj të muskulit të zemrës. Përveç kësaj, është e nevojshme për të kontrolluar frekuencën e kontraktimet e mitrës në vlerësimet e rregullta hapjen e qafës së mitrës, si dhe për të që të dini progresin e fetusit. Monitorimi i rregullt do të parandaluar apo për të zbuluar anomalitë në lindje dhe në kohë për të shtruar një grua të komplikimeve.


Ndërlikim
Një numër i komplikime gjatë lindjes së fëmijës që kërkojnë shtrimin në spital:
Nëse zabarvylysya meconium lëngut amniotik, që është e gjelbër apo të zi. Kjo mund të tregojë gjendjen negative fetusit. Meconium rrezikshme për fetusin si ajo mund të shkaktojë dështim të frymëmarrjes e porsalindur;
Fetal ankth - një patologji që ndodh në fetus, i shoqëruar nga arrhythmias kardiak. Ajo mund të shkaktohet nga puna të zgjatur;
Gjakderdhje të re në lindjen e fëmijës të tregojë rrjedhën normale të procesit, por kjo mund të thotë shkëputje placentar.