Malposition


Procesi normal i lindjes përfshin një vend të caktuar të fetusit në mitër. Kjo dispozitë, e njohur në literaturë si "fëmijë jashtë", e di se të gjithë. Bust prirje fëmijëve, këmbët banesë në stomak. Kreu tilted në gjoks në mënyrë që kur fillon puna ajo të parë doli jashtë, dhe vetëm pastaj - një bust. Pullat kaloi gjithashtu parandalojnë riprodhimin. Për fat të keq, ka devijime në pozicionin e fëmijës, kur trupi i tij nuk është në boshtin e mitrës, dhe në një kënd të saj. Nëse ky kënd është 90 gradë, thonë fetusin tërthor. Në qoftë se kënd është i ndryshëm nga të drejtpërdrejtë, pozicioni fetal është konsideruar të jetë zhdrejtë.


Shumica e këtyre anomalive janë shkaktuar nga defektet e murit të përparmë të barkut, të cilat mund të jenë të lirshme. Ndonjëherë anomalitë në pozicionin e fetusit për shkak të mungesës së ton mitrës. Këto dy arsye janë tipike për gratë lindjes. Sasive të tepërta të lëngut amniotik gjithashtu shkakton patologji. Kjo është për shkak se fëmija ka një shkallë shumë të madhe të lirisë në lëvizje. Një legen ngushta, placenta PREVIA, dhe proceset e ndryshme inflamatore në mitër ose shtojca e saj mund të shkaktojnë edhe vendndodhjen pahijshme të fetusit.

Nëse nëna shtatzënë zbuloi se fetusi nuk është e saktë, ajo vendoset detyrimisht në një spital. Fakti është se në qoftë se ju vijnë lindje të parakohshme, komplikime në të cilat për të shpëtuar jetën e nënës dhe të fëmijës do të jetë vetëm ofrimi i kujdesit mjekësor në kohë.

Këto komplikime janë të rrezikshme për jetën humbja e fetusit apo kërthizës kurrizit trajton, këputje mitrës apo këputje e parakohshme e ujit. Kjo e fundit ndodh kur një membranat tensionit të lartë, si dhe kohëzgjatja e "thatë" është kohëzgjatja e papranueshme të punës.

Procesi i ndarjes së ujit rezultatet ndonjëherë të papritura në humbje trajton ose kurrizit. Kjo e fundit mund të çojë në vdekjen e një fëmije për shkak të infeksionit të fetusit ose asfiksisë.
Kjo është shumë e rrezikshme ashtuquajtura fëmijë hallkë vkolachyvanye në hyrje të pelvisit. Kjo mund të ndodhë në rastin kur nëna e ardhshme nuk mund të dorëzojë në kohë në spital. Çdo luftim të reja çon në komplikim të situatës, të quajtur obstetër drejtimin pozitën e tërthor e fetusit. Kjo situatë çon në një fryt të plotë të vërtetë, e cila, përkundër përleshjeve dhe mbetet bllokuar.

Segmenti më të ulët të mitrës me shumë të shtrirë, këputje kërcënuese. Shumica e kontraktimet shkaktojnë dhimbje të forta, dhe pastaj fillon një dhimbje të vazhdueshme në bark. Presioni i gjakut bie nënat përballen papritmas zbehtë, impuls bëhet si fije dhe fillon gjakderdhje. Mitrës këputje është shumë e rrezikshme për shkak se ajo çon në vdekjen e fëmijës dhe nënës.
Të punës të zgjatur, të shkaktuara nga derdhje e parakohshme e ujit, duke çuar në infeksion të mitrës dhe shpërndarë peritonit, nga të cilat yyazytsirnist lartë vdekja e nënës gjatë lindjes. Nëse ju nuk japin ndihma urgjente mjekësore do të vdesin nga asfiksia dhe fëmijës.

Shpresoj që fëmija vetë do të ndryshojë pozicionin e saj në normale, nuk duhet, edhe pse kjo ndonjëherë ndodh në realitet. Sepse seksion cesarean në këtë situatë është vendimi i vetëm i drejtë, sidomos në moshë të primiparous vjetër dhe kur pozicioni pahijshme të fëmijës në mitër shoqëruar nga sëmundje të tjera apo anomalitë fiziologjike, të tilla si një legen të ngushtë.
Indikacionet për seksion cezariane është tumoreve gjenitale, plagët në mitër, fëmija shumë e madhe, mungesa e ujit, duke pozicionin tërthor e fetusit dhe kërcënimin e këputje mitrës.

Në rastin kur obstetrit besojnë se lindja normale është ende e mundur, së pari i kryer i ashtuquajturi "Grusht shteti" baby, dhe fëmija është marrë nga këmbët.