Frymëmarrje e duhur gjatë përpjekjeve të punës dhe të kota


Disa nga ata që kanë kaluar nëpër lindje, mos harroni se në fillim as që e kuptojnë se ata filluan procesin e lindjes, ndërsa të tjerë e përshkruajnë luftën si diçka tejet të pakëndshme dhe të pakëndshme, dhe mund të dëgjohet nga historia e tretë e gjatë e orë ankthi të jetës. Nëse pyetja juaj është e fundit që ju do të dëgjoni përgjigjen, mos panik dhe nuk e bëjnë një mendje në ferr - zakonisht shoku më me përvojë do të ju them se, pavarësisht nga çdo gjë, ajo nuk ishte fatale dhe mund të përballen me kontraktimet. Të përballuar me të vërtetë mund të!


Frymëmarrje e duhur gjatë kontraktimet dhe përpjekjeve shumë të kota për të ju ndihmojë me këtë.
Pas lindjes së fëmijës - një proces i frymëmarrjes duhur dhe, menduar mirë nga natyra, dhe kështu ajo mekanizma natyrore në gjendje për të lehtësuar gjendjen e nënës sime, e cila prodhon fëmijën botërore. Në trupin tonë janë painkillers natyrore - ". Hormoni i gëzimit dhe lumturisë" endorphins dhe enkephalins, ata janë quajtur Niveli i këtyre hormoneve me frymëmarrje të duhur fillon të rritet që nga 32 javë të shtatzënisë dhe në lindje, ata janë bërë me fuqi të dyfishtë - trupin e nënës dhe fëmijës së saj. Nëna natyrë ka dhënë dhe fakti që duke lindur një fëmijë, një grua duhet të shikoni menjëherë pas tij, dhe u kujdes hormoneve nënës. Përfundimi është i thjeshtë - mos u shqetësoni, sepse forca për të udhëhequr një fëmijë të shëndetshëm dhe të bukur në botë, ne, gratë, natyra e të dhënave, dhe pastaj çdo gjë mund të tejkalohen.


Lehtësim të frymëmarrjes


Absolutisht kontraktimet pa dhimbje nuk mund të kalojë pa frymëmarrje të duhur. Sepse përndryshe ju nuk mund të kuptoni se shtatzënia ka përfunduar dhe shkoi në punë. Dhe për ta bërë më të lehtë për të përballuar me dhimbje, marrë punën specifike - frymë. Ndërtimi i një kokë të re në zinxhirin e kushtëzuar refleks: luftën - ajo punon mitrës, duke sjellë çdo reduktim në lindjen e fëmijës tim, dhe gjatë luftës unë do të punoj shumë - për të marrë frymë dhe i kushtoj vëmendje për pamjen e frymëmarrjes duhur gjatë punës dhe të fuqisë, dhe jo në duke përjetuar dhimbje. Kurset për gratë shtatzëna mund të flasim për llojet e ndryshme të taktikave të frymëmarrjes në librin ju do të gjeni shpjegime të hollësishme dhe madje edhe grafika. Por një parim i përgjithshëm - çdo gjë duhet të jetë i drejtë dhe për ruajtjen dhe rishikim. Mos harroni se lindjes - është alternuara punën dhe kohën e lirë, dhe rekreacion është gjithmonë punë më e gjatë.


Në kontraktimet e hershme dhe kohëzgjatjen e çdo pushtet 10-15 sekonda, dhe hendeku mes tyre - 10 minuta. Përkundër faktit se kontraktimet zgjeruar gradualisht, ata do interval gjithmonë më e shkurtër. Të ndjehen kur mbaron lufta dhe pjesa tjetër vjen. Puna që është frymë në pushtet, është e nevojshme gjatë luftës, dhe në mes - relaksohuni. Prisni për periudhë nuk është e nevojshme - ajo do të vijë filluar gradualisht, të arritur kulmin dhe gradualisht fillon të bjerë. Pas pikut bëhet më e lehtë dhe madje edhe beteja është ende në vazhdim, ju mund të filloni pushimet tuaja merituar. Mundohuni të nxjerr më shumë se frymë - ajo i jep relaksim shtesë. Ju mund ta bëni atë në ndjenjat e tyre, dhe mund të konsiderohet për shembull, në përpjekjet e kota për të thith llogari për 3 - 4 ose nxjerr frymë zgjat 4 llogaritë dhe nxjerr 6 - si ju preferoni.


Është e këshillueshme për të kujtuar të gjitha llojet e frymëmarrje të duhur gjatë punës dhe të fuqisë. Kur të vijë koha "x", trupi vetë do t'ju tregojë se cilat një është më e mirë larg nga lufta.
Këtu është një ushtrime të thjeshta edhe të trajnimit. Ju dhe bashkëshorti juaj të ulen njeri të qetë dorë fasha gju tuaj ose sup, simulon një luftë: atë të qetë, rrit në maksimum dhe pastaj gradualisht duke i dhënë fund (edhe pse gjatësia "kontraktimet" se është 30 sekonda). Ndjenja "luftën" (kjo nuk është e fortë), ju jeni duke bërë disa zakonshme qetë thith-nxjerr. Kur ajo rritet (njeriu fasha gju tuaj të fortë), që lidh të duket frymëmarrjen e duhur gjatë punës dhe kompetencat: fillojnë të frymëmarrjes, të tilla si "trenat" apo lëvizje. "Lufta" filloi të bjerë - bërë përfundimtare disa qetë frymë-exhalations. Ajo intervali në mes kontraktimet "- tjetër.