Shkaqet e abortit në shtatzëninë e hershme


Gjakderdhje dhe dhimbje që ndodhin gjatë shtatzënisë, kërkojnë vëmendje serioze dhe kujdes mjekësor. Kjo mund të jetë një kërcënim për abort. Mos e parakohshme për alarmin. Nëse kujdesit mjekësor në kohë mund të shmangur kërcënimin e fëmijës bukur abort dhe lindjes të shëndetshme. Aborti myyazytsilne si pasojë e komplikacioneve - gabim. Trupi i femrës refuzon fetusin në një shtatzëni, kur fetusi nuk mund të ekzistojë dhe të zhvillohet jashtë mitrës së nënës. Cilat janë shkaqet e abortit në shtatzëninë e hershme?


Nëse e punës parakohe mund të ruaj një fëmijë, sepse organet e tij janë formuar dhe zhvilluar sa duhet, edhe miscarriages në fazat e hershme të shtatzënisë për të shpëtuar një fëmijë nuk mund të, sepse organet e tij janë zhvilluar mjaft. Mjekësia moderne ka aftësinë për të mbështetur jetesën dhe zhvillimin e fëmijës edhe në faza shumë të hershme të shtatzënisë. Fëmijët e lindur më shpejt të vazhdojë të rritet dhe të zhvillohet, në asnjë mënyrë mbetur prapa në zhvillimin. Mjekë specialistë të dalluar dështime natyrore në fazat e hershme të shtatzënisë dhe aborteve artificiale (aborteve, ndërhyrjes mjekësore). Pastaj ai vazhdon aborteve të shkaktuara nga shkaqe natyrore.


Shkaqet abort natyrore
Arsyet mund të jenë krejt të ndryshme, në varësi të shëndetit të gruas, nga shtatzënitë e saj e mëparshme të patologjive të ndryshme të abortit të mundshëm. Sipas statistikave, mbi 60% të ndodhë si pasojë e patologjisë blastotsystov të shkaktojë aborte spontane mund të shërbejë si një veçori të trupit prind. Në 15% të rasteve të abortit në kauzën e hershme të shtatzënisë nuk mund të përcaktohet, ato kanë ndodhur pa prirje të dukshme. Shkaku më i zakonshëm i abortit është blastotsystoz. Ky është zhvillimi i gabuar i fetusit, duke çuar në paaftësinë e tij deri në maturim. Arsyeja Blastotsystoz për bashkim është "cilësia e dobët" e qelizave të nënës dhe prindërore. Për këtë arsye, aborti ndodh në 6-7 javë të shtatzënisë. Një ndikim në zhvillimin e mëtejshëm të fetusit pamundur, dhe nuk e bëjmë atë, sepse fëmija si rezultat nuk blastotsystoza jetë në gjendje të rritet normale dhe të shëndetshme. Por më vonë nën analizë të mirë që ju mund të planifikoni shtatzëninë e ardhshme, yyazytsirnist abortim spontan për të njëjtën arsye shumë të vogël.


Shkaqet e dështimeve të origjinës:
- zhvillimi pahijshme e qelizave embrion (vezë dhe spermës) - një kauzë të përbashkët të dështime të përsëritura;
- një konflikt "nënë-fetus" shpesh me papajtueshmërisë së gjakut;
- mosfunksionim kromozomale në zhvillimin e fetusit;
- zhvillimi pahijshme e kërthizës kurrizit;
- anterohradna horyonycheskaya vdekje fetale, e cila çon në defekte;

Shkaqet e dështimeve të lidhura me nënën:
- Problemet lokale me organet riprodhuese. Kjo mund të jetë trauma e qafës së mitrës, tumoret, fibroids, zhvillimi i pamjaftueshëm. Erozioni i qafës mund të shkaktojnë shtatzëni ektopike. Të shkaktojë abort mund të bëhet kanceri i qafës së mitrës, efektet në inflamacion, polyps. Rrezik për të vazhduar shtatzëninë mund të jetë zhvillimi i gabuar i placentës. Në qoftë se një grua ka këto probleme, ajo duhet të jetë nën mbikëqyrje mjekësore dhe në mënyrë rigoroze të përmbushë kërkesat e tij. Shtatzënia në këtë kohë është e rrezikshme.

- mosha e vjetër të mjaftueshme nënës, shtatzënia e rrezikshme është origjinale dhe pas 38 vitesh;
- sëmundjet e nënës. Këto përfshijnë: probleme psyhytcheskye, jostabilitet hormonale, sëmundjet endokrine (diabet), plagosje, blanë, shok, sëmundjet kronike (sëmundjen toxoplasmozë, sifilizi), sëmundjet virale që ndodhin me praninë e temperaturë të lartë dhe sëmundjeve të përgjithshme që mund të ndodhin Komplikime;
- ekzistenca dhe zhvillimi i infeksionit intrauterine, shkeljen e marrëdhënieve të frytshme;

- si shkak i abortit (edhe pse kjo nuk ndodh shpesh), duhet theksuar shkelje gjatë procedurave të fetusit diagnostike: me birë kërthizës venë kur ka membranat e tensionit të embrionit; kur konsideron fetusin nëpërmjet endoscope;
- ushqim të pahijshme dhe të sëmurë;
- Karakteristikat overexcited emocionale, psikologjike dhe psiko-emocionale të trupit të femrës, të tilla si frika e lindjes.

Rreziku i rritet abort si shtatzënisë grua shtatzënë përdor alkoolin dhe duhanin pas trajtimit të infertilitetit pas abortit, në të cilin rast një fetus në zhvillim diagnostikuar me një abort. Ajo duhet të i kushtoj vëmendje të veçantë për atë fibroids në gratë është shpesh shkaku i dështime. Shumica miomes mund të gjenden në femra të rritura mbi 40 vjeç, fibroids rinj janë të rralla. Gratë që kanë fibroids mitrës vërejtur, shpesh shtatzënë, këmbët gjatë shtatzënisë kanë probleme. Në këtë rast, ju duhet të konsultoheni me një mjek me qasjen e duhur dhe trajtimi mund të bëjë fryte dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm. Në dështime të rralla mitrës korrente.


Si mund të përcaktuar se këtë gabim
Simptomat përafrimin e abortit janë gjakderdhje vaginale, ndodhin pa dhimbje. Gjakderdhje mund të ndodhë para javës së 16-të. Ajo ndonjëherë është e vështirë për të përcaktuar se kjo është një gabim, si gjakderdhje mund të përkojë me periudha të menstruacioneve të ardhshme. Shumica aborte të ndodhë pas 14 javësh, kur placenta është formuar dhe formimin e hormonit të verdhë trupit është në rënie.

Gjakderdhje të parë mund të jetë i dobët, atëherë gjaku errësohet, bëhet ngjyrë kafe. Gjaku mund të vijnë me mukozë, zakonisht gjakderdhje dhe dështon në ciklin menstrual. Në muajt e parë të shtatzënisë gjakderdhje ndodh dhe ndodh të jetë jo aq e rrallë në mesin e grave shtatzëna. Nëse gjakderdhja ndodh me dhimbje në fund të barkut, ju duhet të i kushtoj vëmendje të veçantë për këtë.