Shkaqet e menstruacioneve gjatë shtatzënisë


Shtatzënia është një kohë e mrekullueshme për të pritur lindjen e një njeriu të ri botëror! Kjo është e madhe! Për fat të keq, është koha për të ankthit dhe shqetësimit për fëmijën e palindur, për shëndetin e tij, e cila është veçanërisht e rëndësishme në botën e sotme. Por shkenca shkon përpara, ajo ka fonde të mjaftueshme për ndihmë, i cili studion çdo gjë që ndodh në trupin e nënës shtatzënë dhe fetusin. Në fund të fundit, në qoftë se gjatë shkeljes, ata mund të eliminohet më shpejt.
Edhe pse mbeten shumë pyetje për të cilat mjekësia moderne ka ende përgjigje të sakta. Merrni, për shembull, dy qelizat e spermës dhe vezë. Si ka lindur krijimet e natyrës, të aftë për të krijuar, për të menduar në mënyrë të pavarur dhe të zhvilluar? Sigurisht, kjo është një vërtetat e larta dhe ka mbajtur më shumë se një kurrë deri sa njerëzimi gjen këtë pyetje përgjigjen e saktë. Ne të kthehet në artikullin tonë dhe të përpiqemi për të kuptuar pyetjen: shkakton menstruacioneve, shtatzënisë.Çfarë do të ju e kuptoni këtë që ju duhet të mbani mend se çfarë përbën menstruacioneve.

Menstruacioneve - një proces i natyrshëm, kjo ndodh vetëm në trupin e femrës një herë në muaj, nën ndikimin e niveleve të caktuara të hormoneve, që shkakton refuzimin e endometrium e mitrës, dhe inicon fillimin e gjakderdhjes grave.

Nën ndikimin e hormoneve femërore në barkun e nënës janë uyazyka të sigurt për atë që mund të jetë një vezë pllenohet të bashkëngjitni për mur. Ky proces do të vazhdojë për disa javë, në rastin e ciklit të kodit përfundon një shtojcë femër e një vezë pllenohet shtatzënisë ndodh. Statusi i ri për trupin e femrës, me ndryshimet e saj hormonale që synojnë ruajtjen fruta dhe për të krijuar kushte të mira për zhvillimin e saj.


Menstruacioneve gjatë shtatzënisë nuk lind për shkak të refuzimit të endometrium. Ajo shkon mekanizmave krejtësisht të kundërta. Diktim përsosur ndryshe, ato janë mjaft të ndryshme në kohëzgjatje dhe qëndrueshmëri.

Shkaqet e menstruacioneve gjatë shtatzënisë


Ka dy grupe arsyesh: "sigurt" dhe me të vërtetë të rrezikshme për shëndetin e fëmijës dhe nënës shtatzënë.


Ne fillojmë me një "të sigurtë":
1) Arsyeja më e zakonshme - e drejta bashkëngjitur me murin e mitrës së një vezë pllenohet. Gjatë këtij procesi nuk ka dëme në anije të vogla, të cilat janë dhënë diktim të tillë. Ajo është ende mjaft shpesh gratë të marrin për një periudhë menstruale. Sidomos në qoftë se shtatzënia nuk është e dëshiruar, një fenomen i tillë është gëzim në gratë. Edhe pse shkarkimin e pazakontë duhet të lajmërojnë. Gjakderdhje e tillë nuk është e bollshme nuk të zgjasë ditën e gjatë në fuqinë e dy. Ata janë absolutisht pa dhimbje. Dhe të fillojnë të gjithë të njëjtën gjë pak më vonë se periudha e zakonshme. Çfarë do të përcaktojë nëse janë apo jo një shtatzëni është shumë e lehtë, vetëm të bëjë një test shtatzënie.

2) çrregullime hormonale. Ato janë të lidhura me trup "planifikuar" periudhës. Dhe procesi i fekondimit të bashkëngjitni atë në mur zakonisht merr rreth dy javë. Menstruacioneve të tilla fillon dhe të vazhdojë si zakonisht. I vetmi ndryshim - ata janë absolutisht pa dhimbje. Ky fenomen nuk ndodh shpesh, por ajo është e përkushtuar, nuk është e rrezikshme për fëmijën dhe nënën.

Një tipar dallues është se këto dy lloje të "menstruacioneve" janë vetëm në fillim të shtatzënisë, origjina e tyre nuk ka asnjë shqetësim për të ofruar një grua, që të mos i rrezikshëm.Diktim të rrezikshme për shëndetin e fëmijës dhe nënës.
1) Shkelja e ekuilibrit hormonal në gratë shtatzëna. Kjo është një hormon shtatzënisë - progesteronit. Ai fillon të prodhohet në trupin e femrës pas ovulacionit vezë. Roli i tij është për të ruajtur shtatzëninë dhe të përgatisë murin e mitrës për të ngjitjes së një vezë pllenohet. Por në qoftë se shtatzënia nuk ka ndodhur, atëherë niveli i tij bie. Nëse, në të kundërtën, kjo ishte, niveli i tij shumë shpejt për të arritur numrat e larta, duke parandaluar refuzimin e një vezë pllenohet dhe endometrium. Ka situata ku ndodhën shtatzënisë dhe zhvillon. Por nuk vjen një moment dhe niveli progesteronit bie, atëherë kjo mund të ndodhë refuzimin e endometrium e mitrës. Duket gjakderdhje mitrës. Masat emergjente, ose shtatzënisë mund të përfundojë në dështim.

2) shkaku i menstruacioneve gjatë shtatzënisë nuk është e saktë PREVIA PREVIA placenta Çfarë është kjo? Kjo nuk është e drejtë, kur prykripylasya placenta në shtatzëninë e hershme, ajo tërësisht e mbulon gojën e brendshme e mitrës. Që fëmija nuk mund të lindë me veten. Është patologji vështirë zakonisht kërkojnë seksion urgjente cezariane. Në këtë situatë, bëhet fjalë për të shpëtuar jetën e nënës, por jo fruta. Dhe pa marrë parasysh se cili afat të ndodhë duhet të marrë masa urgjente, apo gruaja mund të vdesë.


Të rrezikshme për jetën e nënës dhe fetusit gjakderdhje mund të fillojë në çdo fazë. Ato janë krejtësisht pa dhimbje, por gjithmonë të bollshme dhe se nuk do të ndihmojë vetëm ose pad nuk kalojnë. Kjo përzgjedhje mund të quhet një menstruacioneve shtrirje, gjakderdhje mitrës është dhe kjo është shumë e rrezikshme.

Ju jeni shtatzënë dhe ju nuk keni ndonjë diktim konvencional shumë të ngjashme me menstruacioneve. Menjëherë kontaktoni mjekun ose bëni emergjencat më të mira, ekuipazhi do të ju merr në spital, ku një mjek mund të përcaktuar shkakun e eliminuar atë. E vetmja mënyrë që ju të mbrojtur shëndetin tuaj dhe fëmijën e palindur të shëndetshme.