Shkaqet e depresionit Postpartum Grave


Shtatzënia dhe lindja - një kohë e ndryshimeve të rëndësishme fiziologjike dhe emocionale në çdo grua. Megjithatë, në rreth 1 rastin e 10 zhvillimin e depresionit Postpartum disa shkallë. Periudha pas lindjes herët (ditët e para pas lindjes) karakterizohet nga një numër i ndryshimeve fiziologjike dhe emocionale dhe të ketë kohë për të testuar nënën. Për shkak të luhatjeve në nivelin e hormoneve shumë gra pasi fëmija në botë përjetojnë swings humor dramatike, dhe ata mund të zhvillojnë një formë e butë e depresionit që zgjat për disa ditë.


Çka e shkakton depresionin pas lindjes si femrat dhe dallojë ato? Rreth 10% e grave përballen me një depresion të gjatë. Ata zakonisht zhvillohet në 4-6 javë pas lindjes. Depresion të rëndë me mendime për vetëvrasje dhe simptomat psikotike (pas lindjes psikotike) është e rrallë.

Në luftë me depresionin pas lindjes kanë provuar të jenë efektive:
• Këshillim psikologjik në shtëpi;
• terapi njohëse të sjelljes;
• psikoterapi.

Psikolog ndihmë efektive në trajtimin e butë për të moderuar depresioni pas lindjes. Në shumë raste të rënda mund të kenë nevojë terapi takim të drogës. Në mungesë të efektit të psikoterapisë, si dhe ilaqet kundër depresionit të rënda mund të jetë e përcaktuar. Me zhvillimin e psikozë kërkojnë trajtim shtesë, të tilla si duke përdorur qetësues. Në shumë raste, nuk është një dilemë, nëse një grua do të gjirit ushqyer fëmijën gjatë trajtimit. Përfitimet e terapisë drogës për nënën duhet të përputhen me rrezikun e mundshëm të fëmijës, sidomos në pacientët që marrin doza të larta të drogës.


Më pak faktorë të rëndësishëm të rrezikut përfshijnë:
• familjet me të ardhura të ulëta;
• dërgesat e komplikuar;
• depresion të rëndë pas një lindjeje të mëparshme;
• anomalitë fizike në fëmijën.

Simptomet përfshijnë depresionin, apati, ankth, humor të keq dhe se aftësia për t'u përqëndruar. Depresion të rëndë është e shoqëruar shpesh nga armiqësia ndaj porsalindur, apo edhe psikozë - në këtë rast duhet të ndihmojë psikiatri. Në disa raste, ju mund të kenë nevojë shtrimin në spital ose trajtim në një spital ditor. Nuk ka asnjë provë të besueshme për të konfirmuar diagnozën e depresionit Postpartum, e cila është vendosur në bazë të shenjave klinike.


Periudha pas lindjes është e karakterizuar nga ndryshimet hormonale. Megjithatë, të dhënat që profilin hormonal e grave me asgjë depresionit Postpartum të ndryshme nga ajo e nënave pa depresioni nuk ekziston. Megjithatë, studimet tregojnë se rreziku i depresionit është më e lartë në gratë me lezione autoimune tiroide. Gruaja është ekzaminim pas lindjes në javën e gjashtë, pas lindjes. Kjo jep mjeku një mundësi për të vlerësuar, duke përfshirë statusin e saj mendor.

Me zhvillimin e depresionit gjatë shtatzënisë gjendje mund të rregullohet në mënyrë efektive përmes psikoterapisë, dhe në arsyet praninë dhe shpjegime duke marrë ilaqet kundër depresionit. Shumë gra të përpiqet të shmangë ndonjë ilaç gjatë shtatzënisë, por disa ilaqet kundër depresionit moderne nga grupi i frenuesit reuptake serotonin selektive nuk shkaktojnë zhvillim jonormal të fetusit. Përdorimi i terapisë drogës për nënat në praninë e simptomave për shkak të probabilitet të lartë të rikthim. Në procesin e lindjes dhe në javët e para pas nënave të tyre në rrezik të lartë për depresion dhe shkakton një shumë të rëndësishme miq emocionale mbështetëse. Në përputhje me natyrën dhe shkakton ndryshime hormonale në javën e gjashtë pas lindjes së një fëmije për të trajtuar depresionin pas lindjes u është ofruar progesterone dhe estrogjenit.


Nuk janë aktualisht ka të dhëna të besueshme që flasin për efikasitetin e barnave hormonale. Shumica e grave të menaxhuar për të helmuar veten me depresion ose marrjes së trajtimit në shtëpi. Rastet e rënda mund të kërkojnë shtrimin në spital në një departament të specializuar. Shumica e grave të shërohen pa trajtim brenda 3-6 javësh. Në 10% e nënave me simptoma të depresionit Postpartum vazhdojnë pas një viti, dhe vetëm në raste të rralla çrregullim emocional bëhet Sigurisht kronike relapsing. Depresioni mund të kthehen në shtatzëni të përsëritura. Identifikimi i rrezikut dhe marrja e masave parandaluese mund të reduktuar incidencën e depresionit. Gratë paralindjes trajnimit, gjatë së cilës diskutuan aspektet emocionale e prindër, dhe shpjegoi se depresioni Postpartum është e përkohshme, ndihmon gratë dhe partnerët e tyre të njohin simptomat e hershme dhe për të zvogëluar fajin lidhur dhe ankth. Klasat Prenatal gjithashtu të sigurojë mbështetje për gratë e vetme.