Spirale kontraceptive mbrojtur nga shtatzënia e padëshiruar


Bota moderne, një kohë e re e shkakton formimin e një imazhi të ri të një gruaje që nuk duan të paraqesin veten në një burg celularë kushtet e kufizuara që mbizotëronte në të kaluarën. Mirë apo i keq, por ju keni për të vënë me faktin se zonjat moderne duke kërkuar për të provuar qëndrimin e tyre të barabartë, së bashku me seksin e fortë dhe askush nuk është i habitur se gruaja do të jetë e pavarur, kokëfortë, të zhvilluar tërësisht. Sigurisht, në disa raste, duhet të shikojnë diçka nocionin zvetënuar e grave për të drejtat e tyre: dëshirën për ta poshtëruar burrin e saj dhe në këtë mënyrë të krijojë pamjen e vetë-rëndësisë dhe superioritetit, refuzimin e dobësive femra stërgjyshore që lejojnë një grua për të thirrur një grua dëshirën për të kërkuar veten në kurriz të relaksimit në kufi me imoralitet - e gjithë kjo nuk është një tregues i një, të përqendruar, grua e fortë të lirë.


Ndërsa në qoftë se nuk ishte, morali i shoqërisë moderne lejon seksit të dobët shumë, duke përfshirë jo përjashtojnë veten për të marrë pjesë në zgjedhjen e partnerit seksual, shpeshtësinë dhe shumëllojshmëri të marrëdhënieve seksuale për një grua në kohën tonë ka pushuar të jetë një subjekt të caktuar tabu. Moderne lady "të lirë" mendon ndryshe se nëna zakreposchennaya fisnike, zonja e shtëpisë, "rojtar zjarri" në të kaluarën përgjithmonë. Në lidhje me këtë çështje shumë urgjente për gratë është subjekt i shtatzënisë së padëshiruar, e cila, kaq të çuditshme të mjaftueshme, është në gjendje të ndodhë pas marrëdhënie seksuale me burra. Mjekësia moderne mund të ofrojë opsione të shumta për parandalimin e konceptimit, një mjet të tilla si një spirale kontraceptive mbrojtur nga shtatzënia e padëshiruar nëpërmjet të cilave në dispozicion pothuajse çdo grua.


Spirale kontraceptive është asgjë si kontraceptive intrauterine, e cila është një lloj i një pajisje të vogël që ndodhet në mitër dhe parandalon depërtimin e spermës në të dhe shkurton jetën aktive e vezës dhe parandalon një vezë pllenohet të bashkëngjitni në mitër. Spirale kontraceptive është kontraceptive vnutrymatochnыm dhe mbron gratë nga shtatzënia e padëshiruar. Ata mund të jenë mjekim që përmban argjend dhe bakër dhe drogës pa. Zakonisht përdoret vetëm drogë të cilat kanë kombinuar efektin kontraceptiv.


Që përfaqëson një spirale dhe ajo është e vendosur në mitër? Kontraceptiv spirale - një vonesë prej bronzi, e cila rrotullohet në një shkop elastike prej rreth 03:57 centimetra me bashkangjitur dy temat najloni. Set mjekun kontraceptive spirale dhe postuar, ku ai jep mbrojtur nga shtatzënia e padëshiruar, e cila është për shkak të efektit të bakrit dhe pranisë spermytsydnomu e një trupi të huaj në mitër në të gjitha. Për të krijuar kushte të pafavorshme për fillimin e konceptimit ndikon në forcimin e kontraktimet që shkakton inflamacion në të vogla e zgavrën që ka ndikim pa mikrobe.


Edhe në kohët e lashta është vërejtur se prania e një trupi të huaj në mitër të parandaluar shtatzëninë, por një shumëllojshmëri të truket nuk mund të jap njëqind rezultat qind, dhe prania e një subjekti në trupin e një gruaje mund të çojë në pasoja të padëshirueshme: inflamacion, dhimbje. Vetëm në shekullin e njëzetë, njerëzimi ka shpikur, se si për të mbrojtur gratë nga fillimi i konceptimit duke përdorur një pajisje të veçantë e vogël, nuk shkakton efekte anësore. Megjithatë, jo çdo gjë është aq e thjeshtë me pajisje intrauterine, dhe në ditët e sotme ka disa contraindications për gratë që nuk duhet të vendosen në spirale mitrës kontraceptive.


Për spirale mund të aplikohet me sukses pa dëm për shëndetin, një grua duhet të jetë i shëndetshëm në gjinekologji, gratë që kanë pasur sëmundje, sëmundje seksualisht të transmetueshme mund të kundërindikuar pajisje instalimi intrauterine gjatë vitit. Përveç kësaj, lindjes, pas kryerjes së padëshirueshme spirale shtatzëni ektopike, porotsi zemrën me incoagulability gjakut, shkelje kronike, apo shtet sëmundjeve me alokimin e bollshme gjatë menstruacioneve. Jo për t'u përdorur spirale kontraceptive në sëmundje, duke vepruar keq në sistemin imunitar, në mënyrë që të sigurohet mbrojtur nga shtatzënia e padëshiruar në raste të mendojnë në lidhje me opsionet e tjera kontraceptive.


Nëse arsyet e mësipërme janë kushte të padëshirueshme për krijimin pajisje intrauterine, pastaj më tej të thirrur uyazyka kundërindikuar absolutisht.

A) inflamacion kronik dhe akut e organe gjenitale brendshme dhe të jashtme;
B) shtatzënisë, duke përfshirë edhe të parashikueshme;
B) sëmundje onkologjike e organeve gjenitale;
D) gjakderdhje nga mitër;
D) i sëmundjeve gjenitale;
E) Dështimi për të hyrë me sukses pajisje intrauterine.

Para se gruaja do të vendosen spirale kontraceptive, i projektuar për të mbrojtur kundër shtatzënisë së padëshiruar, mjeku do të jetë një seri e analizave dhe sondazheve që synojnë identifikimin e sëmundjeve të ndryshme. Përveç kësaj, mjeku do të përcaktojë madhësinë dhe llojin spirale instaluar, e cila do të mbahet me ultratinguj e mitrës.


Procedura e instalimit është bërë nga pajisje intrauterine në institucionet shëndetësore, efekti është zakonisht nuk merr shumë kohë, një nga kushtet kryesore për këtë është sterilitet maksimale. Trajtohen qafën e mitrës me zgjidhje dezinfektues, të gjitha spirale të re të paketuara me ambalazh individuale steril. Procedura më e zakonshme është i shpejtë dhe pa dhimbje.