Procedurat dhe testet kur planifikon një fëmijë


Hapi i parë dhe themelor për të planifikuar një fëmijë - faktori rezus përcaktimin e prindërve të ardhmen. Ky antigjen specifik të pranishme në qelizat e kuqe të gjakut rreth 85% e njerëzve. Ata janë konsideruar Rh-pozitive, e mbetur 15% - Rh negativ. Për shtatzëninë e ardhshme është kombinim i rëndësishëm vetëm i "Rh negativ grua -. Njeri pozitiv Rh" Ky kombinim mund të çojë në Rh-konfliktit.
Nëse fetusi do të trashëgojnë Rh atin, trupin e nënës, duke filluar nga shtatë deri javën e tetë të shtatzënisë, mund të përgjigjet për gjakun e embrionit elaborimin e antitrupave mbrojtëse. Ata qëllimisht shkatërrojnë qelizat fetale kuqe të gjakut dhe të dëmtuar të mëlçisë e tij, veshkat dhe trurin. Kjo shfaqet në formën e sëmundjes hemolitik e porsalindur. Cilat janë procedurat që kërkohen dhe testet Kur planifikoni një fëmijë?Rreziku i rritet rezus konfliktit me çdo shtatzëni të mëvonshme për shkak Rh negative gratë të kenë aborte është shumë e padëshirueshme. Këto zhvillime mund të parandalohen. Gruaja emërojë Antirhesus-gama globulin - një ilaç që lejon për të bërë dhe të lindë një fëmijë të shëndetshëm. Trajnimi i zgjuar përfshin inspektimin e detyrueshëm të sëmundjeve me avull të transmetueshme seksualisht. Testimi për HIV, sifilizi dhe hepatiti B dhe C nuk janë të mjaftueshme - një listë e testeve për një kohë të gjatë.

Fakti që infeksionet e fshehtë urogjenitale. Ata shpesh asimptomatike, por kjo nuk do të bëhen më pak të rrezikshme. Gjatë shtatzënisë, klamidia, mycoplasmosis, gardnerellez ose candidiasis mund të shkaktojë abort, lindje të parakohshme dhe të shkaktojë keqformime të ndryshme të fëmijës së palindur. Ato janë të rëndësishme për të identifikuar dhe trajtuar pjellorisë. Një grua në zadumavsheysya lindjes, kjo ka kuptim që të kontrolloni statusin tuaj hormonal dhe sistemin e koagulimit të gjakut. Shkeljet, të cilat ne nuk mund të dyshuar, të çojë në probleme konceptues, dështime dhe madje edhe lindje e frytit të vdekur. Mos lejoni këto të vështira, momente traumatike thjeshtë - të ketë mbështetjen e diagnostifikim parandaluese.


Procedurat e plota kërkimore profili hormonal. Ajo përfshin përcaktimin e nivelit të FSH, L M, estradiol, progesterone, Testosterone, DHEA, Hormoni, kortizolit, 17-COP, hormoneve tiroide dhe gjëndra veshkave. Hemostaziohrama. Analiza gjithëpërfshirës që përcakton parametrat e koagulimit dhe viskozitetit të gjakut. Identifikimi i rrezikut gjenetik të komplikimeve të shtatzënisë dhe zhvillimit të fetusit. Ky test zbulon karakteristikat individuale, të cilat janë të rëndësishme të dini para konceptimit. Për shembull, bazuar gjenetikisht derivat i acidit folik mangësi në gratë në fillim gabim të rrezikshme dhe mund të prishin zhvillimin normal të një fëmije. Nëse treguesit janë normale - e madhe! Jo - Devijimet e identifikuara janë të korrigjohet duke përdorur terapi adekuate.

Duhet bast se planifikuar një shtatzëni, këshillim mjekësor-gjenetik dhe procedura të veçanta?

Mjekët korrespondojnë në mënyrë të qartë: po! Bazuar në origjinë mjekësore, gjenetist përpiluar, përfundoi në mundësinë e shqyrtimit të detajuar. Zgjedhja e metodave në çdo rast individual. Sigurisht, privojnë fëmijën e palindur e sëmundjes trashëguar është e pamundur. Por për të parandaluar lindjen e një fëmije me sindromin Down, hemofili dhe patologji të tjera të rënda është realist. Përveç kësaj, disa të shkaktuar gjenetikisht sëmundje metabolike - srenylketonuryya, hypothyroidism, sëmundje Fabry - për të trajtuar deri në rehabilitimin e plotë. Mund të arrijë sukses maksimal kur të fillojë terapinë menjëherë pas lindjes. Bien dakord për të dini në lidhje me problemet e mundshme dhe të përgatiten për zgjidhje e saj është më e mirë në fazën e planifikimit të shtatzënisë. Karyotyping - Metoda cytogenetic për analizë të gjakut, burrat dhe gratë. Ai edhe para konceptim zbulon ndryshimet e mundshme në strukturën dhe numrin e kromozomeve të cilat marrin fëmijën dhe për të përcaktuar rrezikun e sëmundjeve gjenetike.


Ju shikoni sindromën Down, fibrozë cistike, phenylketonuria, hemofili dhe X-lidhur vonuar mendor, dmnyotsentez procedurat gardh dhe analiza e lëngut amniotik është kryer duke filluar nga java e 16-të. Lëngu amniotik Hulumtimi bën të mundur për të analizuar ADN-në dhe të diagnostikojnë sëmundje të trashëguara dhe keqformimeve të sistemit nervor qendror. Analiza tregon mungesës së imunitetit trashëguar, sëmundjet e gjakut dhe çrregullime metabolike. Saktësia e diagnostikimit gjenetik molekular është 99%. Sot skanim me ultratinguj paralindjes dhe studime biokimike e proteinave të serumit shënues të kërkuara për të gjitha gratë shtatzëna. Ndonjëherë rezultatet e këtyre studimeve dhe disa faktorë të tjerë negative të identifikuara me mjekun janë bazë për referimin e grave me diagnostifikim invazive. Qëllimi - për të marrë dhe të testuar materialin gjenetik të fetusit. Ind Chorionic ka të njëjtin përbërjen gjenetike si fetusit. Studimi zbulon më të shkeljeve të shkaktuara nga një gjenet parregullt apo kromozome.