Fazat e zhvillimit të fëmijës në barkun e nënës


Të gjitha moms dini se një fëmijë duhet të zhvillojnë nga një moshë të re, duke i dhënë atij mundësinë për të lexuar librin interesante dhe e dobishme, për të marrë lloje të ndryshme të vendos për kreativitet, barazim, të përpiqet të krijojë themelin për atë që fëmija i ardhshëm mund të lehtë të mësojnë gjuhë të huaj. Sigurisht, më të përpiqet të ndjekin këto parime, por jo të gjithë e di se është e rëndësishme për të filluar zhvillimin e fëmijës është në gjendje in utero. Ndërsa ju jeni shtatzënë, ju mund të vë aftësitë themeli dhe pastaj me kalimin e kohës vazhdojnë të komplikojë atë.
Çfarë paraardhësit e dinte në lidhje me zhvillimin e fëmijës në barkun e nënës?

Kjo mund të tingëllojë e çuditshme, por paraardhësit tanë nuk kishte asnjë ide se si për të bërë fëmijën e ardhmja e përsosur ka lindur dhe zhvilluar në shumë fusha. Por si ata kërkonin një rezultat të tillë, kur fëmija ishte akoma në barkun e nënës?

- Për shembull, në Afrikë, i famshëm për vajzat e saj vallëzimi relaksuar të kryejnë lëvizjet ritmike dhe lëvizje të veçantë me të cilën fëmija e ardhmja u bë zejtari shkolluar në valle tradicionale, duke luftuar për mbijetesë.


- Një fakt interesant është se vajzat në Korenë e dhënë ditë e rëndësishme e referencës të shtatzënisë. Dukej se fëmija ka lindur tashmë 9 muaj. Kështu, mosha përllogaritur nga data e konceptimit. Ndoshta kaq shumë njerëz janë kaq të mençur dhe Lindore befasi të durueshëm, hlubokomыslyem.

- Në Kinë, gratë këndonin këngë mbushur me eufoni, harmoni dhe sinqeritet. Një banor japonez udhëtojnë në vende ku bukuria mbizotëronte, duke menduar se foshnjat janë të lindur me një ndjenjë të bukurisë që do të zhvillohet muzikalitet. Këto janë gratë kujdeseni ishin të pranishëm në kohën e lashtë në Lindjen.


- Por në Greqi, fëmijët të cilët janë në barkun e nënës, bota mësoi me anë të meditimit në statuja, monumente dhe objekte të tjera që shkaktojnë zhvillimin e ndjenjë estetike.

Pra, e konsiderojnë zhvillimin e fëmijës në barkun e nënës faza:

- Faza e parë e procesit e komunikimit. Ju duhet të flisni me fëmijën tuaj sa herë që ka një mundësi. Kjo është bashkëbiseduesi juaj në çdo kohë dhe në çdo vend! Ai është i gatshëm për të dëgjuar dhe përgjigje kohë, duke e bërë dridhje. Përfitimet e dialogut të rëndësishme - fëmija mëson për të marrë shënime për zërin tuaj. Nuk është e nevojshme për të komunikuar zërin, veprimet tuaja mund të përfshijnë: i mrekullueshëm, përgjimi dhe stroking. Kjo të gjithë i referohet procesit të kontaktit me djalë të ardhshëm pak ose vajzën.

Koha më e mirë do të konsiderohet - të paktën 20 minuta në ditë. Ajo u provua që përmirëson gjendjen emocionale të grave shtatzëna që tregojnë diçka interesante me jetën e tij, lexuar përrallat apo shikuar transmetimin duke diskutuar diçka.

- Procesi i të mësuarit e një gjuhe të huaj. Nuk është sekret se fëmija është e vështirë për të mësuar një gjuhë të re, si i pazhvilluar ende tuaj. Uprosyte atij këtë detyrë dhe të fillojnë për të lexuar literaturë në gjuhë të huaj, ose të fillojnë mësimin vetes një lloj të caktuar të gjuhës. Pulses të shëndosha janë të regjistruar në dhe duke lënë një shenjë në kujtesën e fëmijës. Në të ardhmen këta fëmijë do të gjithmonë e lehtë për të pranuar sfidat e reja dhe për të arritur qëllimet.

Tani për tani nuk ka një gjë të tillë si të mësuarit online. Paramendoni se ju jeni duke folur një gjuhë tjetër, të organizojmë mësim "online". Mendoni për një të këndshme dhe të bëjë çdo gjë me kënaqësi.

- Gjatë shtatzënisë, gratë janë të ekspozuar shpesh për të theksuar kushtet, duke vendosur themelet e negative të fëmijës në karakterin e saj. Për të bërë kec juaj ishte stresostiykyy duhet të i kushtoj vëmendje për të pushuar e duhur, për të kufizuar komunikimin me njerëzit që janë të prirur për të ju zhgënjej, krejtësisht të eliminuar zakonet e këqija dhe pikëpamjet e filma - luftëtarëve dhe tmerret. Vajzat, ata të cilët i shqetësuar në lidhje me paraqitjen e kilogramëve shtesë, dietë të pastër plot sheqer, çokollatë, ato produkte që më parë ata i pëlqente dhe mori kënaqësi nga pritja e tyre. Nga njëra anë, ju bëni të këndshme për barkun e tij për të bërë vend për ushqim të dobishme, por nga ana tjetër, ju filloni të ndjeni lodhje, mungon diçka. Si rezultat, zasmuchuyetes. Një fëmijë në barkun e nënës është gjithashtu duke përjetuar emocionet negative. Të gjithë ekspertët, pa përjashtim, është e rekomandueshme të përfshira në dietën e grave shtatzëna produkteve që përmbajnë endorphins - hormonet kënaqësi, lumturi. Kjo kryesisht ëmbëlsirat. Gjëja kryesore - për t'iu qasur procesit ushqimin në mënyrë efikase.


- Në hapin e ardhshëm ne zhvillimin e një vesh për muzikë. Si do një nënë të ndihmojë fëmijën tuaj të mësojë për të kuptuar ritmin, të kuptojnë tingëllon kur ai është ende aq i vogël dhe vetëm duke u përgatitur për të lindur? Ju duhet të përfshijë muzikën "të dobishme", të tilla si klasike, Tchaikovsky, Chopin. Mozart. Shmangni vlerë Brahms, si melodi e tij ndonjëherë shumë të shqetësuar. Shkencëtarët gjetën se shënimet që lidhen me qelizat nervore, të quajtura neurone, janë të fiksuara në hemisferën e djathtë të trurit, dhe kështu të përgatitur për përdorim në jetën e ardhshme.


- Dhe, sigurisht, faza e fundit - e rëndësishme për çdo nënë - zhvillimi i fëmijës nëpërmjet ushtrimit në natyrë. Ju thoni atij për objektet përreth, bukurinë, paralajmëron për rreziqet, dhe ai, nga ana tjetër, ka tendencë të ndodhë sa më shpejt që të jetë e mundur në botë dhe e shohin atë me sytë tuaj. Pra, mos harroni, nëna, më interesante që ju povestvuete e botës, aq më shpejt fëmija do të duan të shikojnë atë vetë.

Çdo nënë duhet të kujdeset për veten e tyre, duke kuptuar se në të njëjtën kohë ajo i jep kujdes dhe fëmijën tuaj. Dhe se zhvillimi ka qenë më i suksesshëm në të ardhmen, përdorni këto hapa në praktikë dhe që ju të merrni rezultatin e dëshiruar!