Doppler ultratinguj


Doppler ultratinguj (USD) - Kjo është një metodë për diagnostifikimin e sëmundjeve të venave. Koha lejon inspektimin e anijeve më parë identifikojnë faktorët predispozues për zhvillimin e çrregullimeve të qarkullimit të gjakut.
Anijet kërkimore duke përdorur Doppler me ultratinguj - Kjo metodë diagnostike pa dhimbje që nuk ka efekte anësore në trupin e njeriut ekspozimit rrezatimit dhe contraindications. Doppler ultratinguj ka kohë që janë përdorur për studimin e enëve të gjakut dhe të parametrave të rrjedhës së gjakut në to.


Metoda e ultrazërit në bazë të efektit Doppler: sinjali i dërguar nga një sensor të veçantë reflektuar nga objektet lëvizin (qelizat e gjakut), dhe frekuenca e sinjalit është proporcionale me shpejtësinë e rrjedhës. Ndryshimi frekuenca hyrë automatikisht në kompjuter dhe prodhuar një trajtim matematikore. Rezultati, e cila është kompjuteri konkludohet nëse shpejtësia e rrjedhës së në këtë vend të parametrave anije natyrore, apo ka ndonjë devijime.
Sot ne e dimë shumë arsye që çojnë në ndryshimet në qarkullim normal të gjakut në enët. Tejzanor Doppler lejon për të analizuar tërësia e parametrave në grupin e anijeve, metoda Doppler ju lejon:

zbuluar lezione hershme vaskulare;
zbuluar stenozë (ngushtim i lumen) e arterieve dhe për të përcaktuar rëndësinë e tyre;
të përcaktojë statusin e mureve të enëve të gjakut (pronat shkelje elastike, hypertonicity, hipotension);
përcaktuar arteriet vertebrale statusi;
të përcaktojë statusin e venoz qafës rrjedhjen e gjakut, kokë, e sipërme dhe gjymtyrë të ulët,
të përcaktuar gjendjen e arterieve dhe venave e sipërme dhe gjymtyrë të ulëta (të qenët i qartë, dredhje, stenozë, variçe, trombozë etj).Burimi: www.flebologia.ru