Koha kur ju mund të bëni një abort


Aborti konsiderohet çdo aborti që ka ndodhur në deri në 28 javë nëse ndërprerja ndodh më vonë, ajo është lindjes artificiale si fetusi është i lindur praktike.

Aborti është myyazytsilnyy shpesh një fenomen i quajtur aborti dhe artificiale, e cila është mbajtur me kërkesë të gruas. Aborti kanë qenë të njohur që nga kohërat e lashta, por asnjëherë ky operacion ka shkaktuar reagime shumë të përziera. Disa njerëz e kundërshtojnë abortin, e nxehtë duke mbrojtur të drejtën e jetës nga ngjizja, dhe kundërshtarët e tyre janë po aq të nxehtë, për të mbrojtur të drejtën e gruas për të vendosur për veten e tyre, kur ajo bëhet një nënë.Lini mënjanë aspektet morale dhe fetare të operacionit, konsiderojnë llojet dhe kohën e abortit vetëm nga ana mjekësore.

Lloji më i sigurt i abortit është konsideruar si një mjekësore apo farmakologjike. Ky manipulim është kryer deri në 6-9 javë, por për rezultatet më të mira duhet të jetë i kufizuar në katër javë kohë. Si rezultat i drogës marra nga vdes shtatzëna veza e fekonduar dhe ka një gabim. Thikë pak vezë bashkangjitur në murin e mitrës, aq më lehtë do të jetë aborti. Prandaj, është e rekomandueshme që t'i nënshtrohen kësaj procedure sa më shpejt që të jetë e mundur në periudhën nga 0 në 4 javë. Aborti mjekësor, kryhet në një datë të mëvonshme nuk mund të telefononi rezultatin, apo veza krejtësisht dështojnë. Atëherë duhet të bëni curettage e mitrës, e cila mohon të gjitha avantazhet e abortit mjekësor, të cilat janë që qafën e mitrës nuk është dëmtuar instrumenteve kirurgjike dhe nuk kërkojnë përdorimin e anestezi.

Nëse pas ethe abortit farmakologjike, nuk është dobësi, dhimbje të forta të barkut dhe gjakderdhje harlisur, ajo është shkak për trajtim të menjëhershëm të mjekut.

Në periudhën 5-6 javë mund të mbajë abortin vakum, i quajtur edhe mini-abortit, ajo është kryer nën anestezi lokale. Kjo është një kohë e mirë, kur ju mund të bëni një abort. Për sjelljen e tij është futur në thithje vakum mitrës, i lidhur me pajisjet të veçantë. Në kryerjen e procedurës në mitër krijon vakum, dhe veza e fekonduar thyen larg nga muri. Aborti vakum nuk ka gjithmonë të japë rezultate të mira, jo krejtësisht vezë të largët duhet të hiqet curettage.


Në të njëjtën kohë, përkatësisht në 6 javë, mundësisht abortit nga një kapak magnetike. Mjeku vë një kapak që lëshojnë një fushë magnetike në qafën e mitrës, duke rezultuar në shtatzëni mund të zhvillohet normalisht ndodh abort. Kjo metodë është përdorur rrallë, si rrezik të lartë të komplikimeve të gruas në formën e inflamacion të organeve të brendshme gjenitale.

Në kushtet e 6 deri 12 javë një abort kirurgjik. Ky operacion është kryer, zakonisht nën anestezi të përgjithshme. Në klinikat e mira top scraping sensorë kontrolluara tejzanor. Komplikim më i rëndë i abort kirurgjik mund të jetë një zbulim i madh mur mitrës, duke rezultuar në gjakderdhje të brendshme, peritonit, dëmtim të organeve të brendshme. Në këtë rast, për të shpëtuar jetën e një gruaje, të përdorë hysterectomy


Pas 12 javësh të abortit shtatzënisë me kërkesën e pacientit nuk është duke bërë. Ndërprerja e shtatëzanisë më vonë në jetë, kërkon arsye serioze. Ajo mund të jetë mjekësore, si dhe deklarata e social.

Të përfshijnë tregues të ndryshme mjekësore të patologjisë fetusit, në të cilat lindja e një fëmije të shëndetshëm nuk është e mundur, si dhe kërcënim për jetën ose shëndetin e nënës nuk lejon të saj për të bërë shtatzënisë.

Indikacionet sociale kupton rrethanat e veçanta në jetën e grave. Për shembull, shumë të rinj (nën 15 vjeç) apo të pjekur (mbi 45 vjet) mosha, si dhe vdekja e burrit të saj, të cilat kanë ndodhur gjatë shtatzënisë, prania e së paku 5 fëmijë.


Më e keqja, kur ju mund të ketë një abort - një shtatzëni në fund, si në këtë rast, një operacion kompleks që është i mbushur me komplikacione të rënda.
Bëni disa lloje të aborteve për më shumë se 12 javë. Njëri prej tyre, i quajtur aborti i kripur ose plotësoni në të cilën është futur në fetusit zgjidhje fshikëz kripur, pastaj, tashmë fetusi i vdekur është nxjerrë nga mitër.

Aplikoni lindjen njëlloj artificiale me administrimin e drogave që shkaktojnë kontraktimet, kjo metodë është tolerohet dobët nga gratë, përveç në dhimbje të fortë që rrjedh vjella përzier, migrenë. Vetëm të kryer një operacion të quajtur vogël cesarean, seksioni zakonshme cezariane, ajo ndryshon vetëm në madhësinë e fetusit. Në kushtet e rreth 20 javë, fëmija mund të lindë i gjallë.


Të gjitha llojet e aborteve në fazat e mëvonshme - një procedurë shumë e dhimbshme, përveç shumë e rëndë në aspektin moral. Shpesh, pas një aborti vonë-gjatë në një grua në nevojë për ndihmë psikologjike.

Aborti i kryer në çdo fazë, natyrisht, ndikon në shëndetin e grave. Prandaj, është e rëndësishme për të mbrojtur veten me kujdes për të shmangur abortin. Por nëse shtatëzani të padëshiruara ende ka ndodhur, dhe mënyra të tjera një grua nuk është, ju nuk duhet të vënë jashtë duke shkuar te mjeku. Gjinekolog, dyahnostyrovav shtatzënia mund t'ju ofrojmë kursyer metodat e duke u shpëtoj prej shtatzënisë që janë të mundur vetëm në fazat e hershme.


Aborti - është gjithmonë përçarje hormonal, si trupin e gruas, shtatzënia tuning prodhon hormonet specifike dhe ndërprerje artificiale në dështimet e sistemit hormonal janë të pashmangshme. Kjo është një tjetër argument në favor të transaksioneve në kohën më të hershme, si ndryshimet hormonale pas 4 javësh më pak globale se 12. Në asnjë rast nuk mund të shkaktojë mjetet juridike të dështimeve provoni në shtëpi! Eksperimente të tilla për shëndetin mund të çojë në nevojën për të kryer heqjen e organeve ose edhe vdekje.

Nëse një grua vendos të ketë një abort duhet të bëjë atë vetëm në spitale të specializuara, dhe vetëm në terma të përshtatshme. Pas operacionit, duhet të ndjekë të gjitha rekomandimet e mjekut tuaj dhe të vëmendshëm për shëndetin e tyre.