Si funksionon gratë e duhanit të krijoj


- A nuk merrni shtatzënë jashtë - tha trishtim mik i vjetër dhe i duhanit - të gjithë janë përpjekur dhe e bëri!
- Dhe ju provoni për të lënë.
- dhe këtu është kjo? Unë nuk jam shtatzënë.
- Gabuar! Arsyeja vetëm mund të jetë në këtë.

Që ndikimin e pirjes së duhanit mbi gratë krijoj? Shumica prej nesh mendojnë se pirja e duhanit gjatë shtatzënisë - kjo është shumë e keqe për shëndetin e fëmijës dhe për shëndetin tuaj. Por se pirja e duhanit mund të jetë arsyeja pse e vështirë të krijoj asnjë ide shumë dhe ende është kështu! Steriliteti në gratë që varen nga ky zakon ndodh 15 herë më shpesh.Gjithkush e kupton se pirja e duhanit është e dëmshme për shëndetin, prandaj rrit ndjeshëm rrezikun e enëve të gjakut, zemrës, mushkërive, mëlçisë, stomakut, dhe kjo është ajo që ne kemi një trup dhe pjellshmërisë varet mbi gjendjen e trupit, disi specie neglizhohet. Natyrisht, shkaqet e infertilitetit janë të shumta, ata mund të shkaktohet nga anomalitë kongjenitale, të cilat janë të vështira për të hequr qafe e kohës ajo nuk është vetëm e mundur. Por ndonjëherë arsyeja nuk është thjesht një vidyazykatysya dëshirë të zakonit, edhe pse ajo mund të thjesht të lë në rrugën për ëndrrën e një amësi të lumtur.


Si përkufizim i tillë diagnostike e "duhanpirësve infertilitetit" Jo, por ky problem nuk është diagnoza më pak e dukshme dhe ndoshta së shpejti ajo do të jetë mjaft e arsyeshme. Rreth botës, mjekët janë gjithnjë duke folur për këtë arsye, studimet dhe sjell figura të tmerrshme: mbi 50% e njerëzve në gjysmën tymi botën e tyre - gratë. Kjo nuk është për ta misteri se si ndikon pirja e duhanit gratë në konceptim, por çdo vit përqindja e duhanpirësve është në rritje, gjë e trishtë që nga të rinjtë, vajzat 14-20 vjet.


Gjatë këtyre studimeve dhe ka gjetur se gratë me pirjen e duhanit të varur, fertilizimi vonuar ndodh më shpesh dhe më shumë cigare tymosur në ditë, aq më i madh rreziku i infertilitetit. Ajo është e lidhur me faktin se veza femër nuk është përditësuar shuma e tyre është hedhur në lindje dhe tani përjetshëm ata grumbulluar substanca toksike dhe komponentet e tymit (në krahasim me sperma mashkull përtërihet çdo tre - kater muaj). Oocytes e sasive të mëdha të substancave toksike në tymit të duhanit dhe përmban PAH (policiklike aromatike hidrokarbure, dhe ata nisin procesin me të cilin veza dhe vdes) humbin gradualisht aftësinë e tyre zaplidnyuvatysya e tyre më pak të pjekur. Ajo PAH kur të fillojë prekje të lidhen me një receptor - një lloj molekule të vendosura në sipërfaqen e vezës dhe të nisë një gjen programimit qeliza të vdesin. Ndoshta ky lloj i vetë-mbrojtjes së organizmit "dhuruar" nga natyra, por hetimi është shumë i trishtuar - Steriliteti!


Zabluzhdenem si dhe është fakti se në mungesë të shtatzënisë është gratë e pranishme kurenem verë abuzuar, po ashtu, kjo është "meritë" partner më të mirë. Nikotina ndikon në cilësinë e spermës, si dhe çon në ndryshime kanale shumë të pafavorshme epitelit në testiseve, ku dhe "të jenë" të spermës, të shkaktojnë defekte në ADN dhe deformimit spermës (që nënkupton dështime dhe vetëm jep pak gjasa për të "drejtuar puna ").

Një faktor tjetër i pakëndshëm është pirja e duhanit në të ardhmen Papa - është "helmuar" tymin e atyre pranë. Edhe në qoftë se një grua nuk pi duhan dhe pastaj pranë saj për t'u bërë partner më të mirë - një duhanpirës pasiv, i cili gjithashtu ndikon negativisht në shëndetin dhe aftësinë për të riprodhuar pasardhës. Rreth pivpovik sepse shkencëtarët kanë treguar se edhe vetëm duke qenë në shoqërinë e duhanpirësve dhe inhaling tymi duhanit, trupi që ka të njëjtat ndryshime direkt me personin që pi duhan.


IVF përhapur kohët e fundit (in vitro - se mbarësimit artificial) ka një statistikat trishtuar që lidhen me pirjen e duhanit. Suksesi bëhet një nënë në keqtrajtimin e femrave të duhanit, si dhe procesi natyror i konceptimit, më e ulët se normale. Në gratë e duhanit mbijeton vetëm 12% të embrioneve, kur të dy jo-duhanpirësve - dy herë.

Shtatzënia Ajo gjithashtu duhet të paralajmërojnë gratë shtatzëna që zavahitnivshy është yyazytsirnist një fëmijë me një defekt të lindur, mund të jetë i komplikuar, shtatzënia Tubali, aborti myyazytsilnyh rrezikut dhe lindje të parakohshme, e gjithë kjo pirja e duhanit ndikon tek gratë. Shpesh fëmijët janë të lindur me peshë të ulët të lindjes dhe frenim të rritjes intrauterine.


Disa fakte që kanë të bëjnë me gratë pirjen e duhanit


- Pirja e duhanit mund të sjellë në menopauzë disa vite (një mesatare prej tre vjet)
- ka një prevalencë më të madhe të mungesës së menstruacioneve apo ciklit menstrual parregullsi
- mbarësimit artificial, ju keni nevojë për dy herë më shumë përpjekje në konceptim,
- Aftësia reduktuar të spermës për të fekonduar, edhe pse numri mbetet i njëjtë,
- Gratë që pinë duhan të rrisë shanset e infertilitetit në të ardhmen për fëmijët,

Nuk është lajm i mirë. Nëse ju ende u mblodhën për të thyer me të varësisë dhe kështu vendosi për të lënë duhanin, atëherë pas gati gjashtë muaj pas përfundimit, rritur ndjeshëm shanset e konceptimit, ata bëhen gati si njerëz të duhanit. Është e rëndësishme që të dy prindërit kanë reaguar për këtë serioze dhe shtatzënisë dhe fëmija i palindur është argumenti më i fuqishëm për të. Por në qoftë se një lajm i mirë ka ndodhur tashmë, është më mirë për të hedhur pa përdorur tableta dhe patches, sikur në sasi të vogla, nikotina, por ende ata paraqesin.