Përballja me lodhje pas lindjes


Rraskapitur pas lindjes është ankesa më e zakonshme në mesin e të bëra rishtazi nënave. Në mënyrë tipike, pas lindjes gruaja zor se ka mundësi të shërohem, kështu lodhje mund të shoqërojë atë për një periudhë mjaft të gjatë. Kjo dukuri është mjaft e qartë: Trupi Postpartum ka nevojë për kohë për të shërohen pas 9 muajve të shtatzënisë dhe procesin e lindjes. Që nuk duhet humbur dhe koha që fëmija ka nevojë për kujdes dhe një ndryshim të plotë të planit të jetës.
Ndjenja e lodhjes fizike dhe lodhje mund të shoqërojë gruan për disa muaj, por ka shumë faktorë që ndihmojnë të shpejt të përballuar me këtë problem. Në mesin e këtyre faktorëve aftësia individuale e gruas për të përshtatur për të caktuar dhe shprehitë e gjumit të fëmijëve të fëmijëve të tyre, nivelin e ndihmës që mund të pritet nga të afërmit dhe të përgjegjësisë, e cila është një nënë e re për shoqërinë, për shembull, punën.


Ka disa shkaqe të lodhjes pas lindjes, të cilat kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në shëndetin e nënës. Një arsye është anemi, e mundur në ato raste kur gruaja ishte që vuajnë nga kjo sëmundje para lindjes apo humbur shumë gjak gjatë lindjes.

Nëse shkaku i lodhjes është lodhje e thjeshtë, të përballen me depresionin pas lindjes mund të ndihmojë të ndryshojë ritmin e jetës - të përpiqet të jetë i qetë, i matur. Ju mund të bëni det për të mos dorëzuar në fuqinë e depresionit Postpartum. Një disa mënyra për t'ju ndihmojë të kurseni energji deri fëmija fillon të fle.
Mos harroni se ju - nuk superwoman . Ju thjesht nuk mund të bëjë gjithçka vetë. Kohë pas lindjes - në të njëjtën kohë kur ju duhet të kërkoni ndihmë. Le të ju do të mbështesë familjen tuaj: bashkëshorti, fëmijët e tjerë (nëse ka), nëna, babai, miq - ata janë shumë më të gatshëm për t'ju ndihmuar se sa ju mendoni. Me disa asistentë të cilët mund të ulen me fëmijën, ose të bëjë disa gjëra rreth shtëpisë shumë më e lehtë për të gjetur kohë për t'u çlodhur. Një njeri mund të ndihmojë me fermë pas punës apo të qëndrojnë me fëmijën, ndërsa ju jeni duke bërë punë të tjera. Bëni një plan - ajo do të ndihmojë për të shmangur keqkuptimet dhe konfuzion.

Mëso se si për të nxjerrë në pah prioritetet . Sigurisht, fëmija - është numër një në listën tuaj të prioriteteve. Stop shqetësuese në lidhje me gjëra të parëndësishme, të përqëndrohet në të fëmijën dhe shërimin e tij të shpejtë. Në çdo kohë, ju mund të shtyjë punët shtëpiake të tilla si pastrimi, ose të paktën të lëvizin atë në fundjavë - kur shtëpia do të jetë njeriu juaj. Për Çështjet, të cilat gjithashtu mund të vonohet, është larja apo pazar fushatë - pas të gjitha, ju mund të zayazykaty produkte dhe bazat e tjera në lidhje me internet. Merrni përparësi të dyqaneve online. Më në fund, pas shtatzënisë, ata në masë të madhe të lehtësuar jetën tuaj.

Së treti, por aspak e parëndësishme - pidlashtovuytesya nën orarin e fëmijës suaj . Me fjalë të tjera, ju duhet të hani, kur fëmija juaj është duke ngrënë, duke fjetur - kur ai fle, pi - kur ai pi. Mos përdorni kur fëmija juaj është në gjumë, për të përfunduar të gjitha punët e shtëpisë. Më mirë le veten të relaksoheni. Pas një gjumë të shkurtër që ju të ndiheni shumë më energjik dhe i gatshëm për problemet e reja. E njëjta gjë vlen edhe për të ushqyerit e mirë.Sapo ju mësoni për të përshtatur për orarin e fëmijëve, të nxjerrë në pah prioritetet dhe për të lejuar njerëzit e tjerë për të dhënë ju ndihmojë të përballen me lodhje postrodovoy do të jetë shumë më e lehtë.