Si për të marrë në dorëzim në shtëpi


Në shumicën e rasteve, në ditët e sotme të gjitha gratë shtatzëna shkojnë në spital për disa ditë para lindjes. Por ende ndonjëherë ka situata emergjente, kur ju mund të kenë nevojë për njohuri se si për të marrë lindjen në shtëpi. Informacioni i mëposhtëm do të jetë e dobishme për të dy të gruas shtatzënë dhe të afërmve të saj.


Ka një grup të caktuar rreziku i grave shtatzëna të cilët mund të zhvillojnë lindjen e shpejtë apo e parakohshme. Ky grup përfshin:
1. Mosha e re (njëzet vjet) Nëna e ardhshme.


2. moshën e pjekur (gratë më të vjetër se 30 vjet).
3. gjenerata e dytë dhe të mëvonshme, veçanërisht në qoftë se një histori tashmë e tanishme lindjes të shpejtë apo të parakohshme.
4. Gratë shtatzëna që gjatë shtatzënisë ishte një kërcënim i lindjes së parakohshme.
5. shtatzënisë Multiple. Në përgjithësi, lindjet nuk do të ndodhë në 40 javë dhe në 36-37.

Edhe uyazyka se ju nuk i përkasin ndonjë nga grupet e mësipërme të rrezikut pas 36 javëve të shtatzënisë duhet të eliminojnë udhëtime dhe udhëtime pazar.
Është e nevojshme për të përgatitur gjërat dhe dokumentet e nevojshme në spital, në kohën e duhur për të shmangur humbur kërkimin kohë të çmuar dhe tarifat. Është gjithashtu e rëndësishme të marrin në konsideratë pyetjen se si të shkoj në spital, nëse ju kundërshtojnë mundësinë për të shkuar në spital për të filluar kontraktimet.


Por ndonjëherë, pavarësisht nga të gjitha masat e marra, me një arsye të caktuara mund të fillojë punë në shtëpi. Dhe kjo është arsyeja pse ajo është e rëndësishme të dini se si për të marrë livrimit të tillë. Shenjat kryesore që i punës filloi ka simptoma të tilla si:

1. Shkarkimin e lëngut amniotik. Normalisht ata rreth 200 gram, ata derdhën një lumë, sepse ata janë të vështirë për të ngatërruar me mosmbajtjeje urinar. Por nuk do të jenë të hutuar me shkarkimin e rrjedhjes së ujit. Rrjedhje e ujit tregon rrezikun e lindjes së parakohshme dhe kërkon apel urgjent për ndihmë mjekësore. Sigurohuni që të i kushtoj vëmendje për ngjyrën e lëngut amniotik dhe transparencën e tyre. Lëngu amniotik qartë, prania e ngjyrë të gjelbër sugjeron hipoksi fetusin.


2. Shfaqja e pushteteve. Kontraktimet - një dhimbje të rënda cramping që ndodh si rezultat i kontraktimet e forta mitrës. Intensiteti i përleshjeve me zhvillimin e procesit rritet gjenerues dhe zvogëlon kohëzgjatjen mes kontraktimet. Megjithatë, në rast të kontraktimet e shpejta të fotografisë lindjes klinike mund të mungojnë ose të shtrembëruar në mënyrë të konsiderueshme. Ajo duhet menjëherë të shkoni në spital në qoftë se ju ndiheni dhemb, të ngjashme me dhimbje menstruale, barkut, në qoftë se ju ndjeni dhimbje në shpinë. Kështu që edhe mund të manifestuar hapjen e qafës së mitrës. Në këtë rast, një grua shtatzënë mund të përjetojnë të përzier ose ethe.


3. Shfaqja e pushteteve. Gruaja ndjen kërkojnë të pakapërcyeshme për të pastroj. Shfaqja e pushteteve do të thotë vetëm një gjë - fëmija do të lindë në disa minuta.
Nëse gruaja është në shtëpi vetëm, ajo duhet menjëherë të thërrasë një ambulancë, kërkoni ndihmë nga fqinjët. Drojë në këtë asistent të dobët rast.
Nëse ju jeni në lëvizje, kërkoni ndihmë nga një udhëzues, mjek i fluturimit. Në përgjithësi, njerëzit këto profesione janë kurse të veçanta në ndihmë të parë, përfshirë miratimin e punës. Nëse keni gjetur lindjen në rrugën për në spital në një makinë, ju mund të kërkoni ndihmë, jo vetëm në "emergjente", por edhe oficerët e policisë, punonjësit e STS, zjarri. Ata gjithashtu e di se si për të marrë në dorëzim.


Nëse ju mendoni se ju nuk keni kohë për të marrë në spital, nuk do të përpiqet dhe të arritur atje. Lindjes më të mirë në shtëpi se sa në një bllokim të trafikut në rrugë.
Dhe pastaj babai im, ose dikush që është i afërt me një grua dhe ka idenë më të vogël se si për të marrë në dorëzim duhet të marrë situatën në duart e tyre.
Së pari, është e nevojshme për të siguruar gruan për mbështetjen e saj dhe të sigurojë besim në një përfundim të suksesshëm.

Së dyti, telefononi stacionin "ambulancë" ose ndonjë spital. Askush dispeçer ose mjeku vidyazykat për t'ju ndihmuar në telefon dhe tregoni në detaje se si për të marrë lindur në shtëpi, udhëzuar ju në çdo hap në terezi.


Përgatitja se çfarë ju duhet të merrni lindjes në shtëpi: gërshërë, jod, alkool ose vodka, zakonshëm, leshi pambuku, çarçafë të pastër apo pelena, dardhë apo tub të pastër. Ndihmë grua për të marrë pozitën e saj të rehatshme - gënjyer ose gjysmë ulur në anën. Nuk e le gruaja ulen për të shmangur squeezing mitur kokë. Të gjitha furnizimet e nevojshme duhet të jetë vendosur në një sipërfaqe prej mundësive të shpejtë. Të jetë i sigurt për të larë duart tuaja tërësisht dhe trajtoni ato substanca alkoolike. Pastaj lyej gishtat jodit trupë dhe thonjtë. Nëse keni doreza sterile, të lartë të veshin atyre.


Në lindje, koka e foshnjës të shihni kokën pas kokën mbrapa fytyrën e nënës kofshë. Në raste të rralla, një fëmijë i lindur në membranat. Bubble nevojshme për të thyer me kujdes dhe lirimin kokën e fëmijës. Pas kokat e kthyer duhet të thith kujdes mukozë nga hunda dhe goja e fëmijës. Nëse dardha atje, ju mund të shtrydh jashtë mukus nga hunda me një pecetë. Kur fëmija nuk ka lindur plotësisht, ju duhet të butë të mbajë kokën së pari, pastaj trupin. Në rast se ju shihni mbështjellë rreth qafës kordonin e foshnjës, hiqni atë, nëse kjo mund të bëhet pa kabllo të tensionit. Përndryshe, tërheq kordonin nuk mund. Pas lindjes kërthizës kurrizit lidhet me një distancë prej dy centimetra nga lëkurën e fëmijës dhe përsëri në një centimetër. Prerë kordonin e kërthizës në të njëjtën periudhë dhe të trajtuar me një zgjidhje të jodit. Fëmija duhet të përfundojë deri në një fletë para-nxehtë dhe bashkëngjitni të gjirit të nënës. Tjetra, ju duhet të prisni për lindjen e mbeturinave. Në asnjë rast të tërheqë kordonin. Pas lindjes, pjellë duhet të përfundojë atë në një qese plastike dhe për të dërguar mjekët arritën.


Menjëherë mbi mjekët mbërritjes duhet të shtruar në spital nënën dhe fëmijën në spital për të shmangur komplikimet.

Ne sinqerisht dëshirojnë të gjithë prindërit e ardhshëm për informacion se si për të marrë lindur në shtëpi, nuk zhodylas në praktikë.